Άρης: Στα playoffs θα πρέπει να αξιοποιήσει και την έδρα του

Άρης: Στα playoffs θα πρέπει να αξιοποιήσει και την έδρα του

Gazzetta team
Άρης: Στα playoffs θα πρέπει να αξιοποιήσει και την έδρα του

bet365

Ο Άρης συγκέντρωσε 14 βαθμούς απέναντι στις ομάδες που θα αγωνιστούν στα playoffs του Πρωταθλήματος, έδειξε αποτελεσματικός αλλά δεν αξιοποίησε τους εντός έδρας αγώνες.

Είναι δεδομένο ότι ο Άρης θα μπει στη διαδικασία των playoffs έχοντας πλεονέκτημα βαθμών για τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Το εύρος αυτών θα διαμορφωθεί στην τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος όπου έχει να διαχειριστεί ένα βατό παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ και ταυτόχρονα, την ευκαιρία να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διεύρυνσης της βαθμολογικής απόστασης (κυρίως) απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ οι οποίοι θα συγκρουστούν στη Λεωφόρο.

Στα ζητούμενα είναι η αντίδραση του στη διαδικασία των playoffs κι αν τα πεπραγμένα της κανονικής διάρκειας σχηματίζουν μια εικόνα, τότε θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό που κατάφερε φέτος ο Άρης είναι μοναδικό στα χρονικά καθώς στο «Κλ. Βικελίδης» ηττήθηκε από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά μακριά από αυτό απέσπασε ισοπαλία στο «Καραϊσκάκη», ενώ κέρδισε δύο φορές στο Ολυμπιακό Στάδιο. Συνολικά οι «κίτρινοι» συγκέντρωσαν» 14 βαθμούς στηριζόμενοι και στις εντός έδρας νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

Σε ότι αφορά την τελική βαθμολογία, η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρίσκει μπροστά της τα δύο άσχημα 20πτα που έκανε σε Τούμπα και Τρίπολη καθώς και στα δύο παιχνίδια απέκτησε προβάδισμα στο σκορ το οποίο τελικώς δεν κατάφερε να υπερασπιστεί. Αν το είχε πετύχει, τότε θα ήταν σε ακόμη πιο πλεονεκτική θέση απέναντι στους αντιπάλους της καθώς θα ήταν μεγαλύτερη και η βαθμολογική απόσταση.

ΤΑ 15 CLEAN SHEETS

Έπειτα από 25 αγώνες στην κανονική διάρκεια, ο Άρης είναι η κορυφαία ομάδα στον τομέα της υπεράσπισης της εστίας του καθώς σε 15 παιχνίδια κράτησε το μηδέν. Το ασυνήθιστο αλλά και ενδεικτικό της αποτελεσματικότητάς του μακριά από το «Κλ. Βικελίδης» είναι ότι τα οκτώ εξ’ αυτών επιτεύχθηκαν σε εκτός έδρας παιχνίδια. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την παραγωγικότητα στην επίθεση καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρήκε 18 φορές δίχτυα σε εκτός έδρας παιχνίδια και 15 στο «σπίτι» της. Αυτό το στοιχείο ενδεχομένως να αποτυπώνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει στη διάσπαση των αμυνών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα