Παναθηναϊκός: Οι λόγοι της επιθετικής... καταστολής

Παναθηναϊκός: Οι λόγοι της επιθετικής... καταστολής

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Οι λόγοι της επιθετικής... καταστολής

bet365

Ο Μπόλονι χαρακτηρίζεται για το αμυντικό του παιχνίδι. Αυτό εφαρμόζει στον Παναθηναϊκό. Το πλάνο της επίθεσης είναι μια άλλη, τελείως διαφορετική κουβέντα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν λόγοι που στο μισό γήπεδο του αντιπάλου το «τριφύλλι»... απουσιάζει.

Όσο η άμυνα κρατούσε καλά και ο Σωκράτης Διούδης κατέβαζε ρολά στην εστία του, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να σημειώσει αξιοπρόσεκτη αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα για την επίτευξη του μεγάλου του στόχου που παραμένει η ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν.

Όταν πλέον αυτό άρχισε να μην είναι αρκετό, τότε τα πάντα... μπλόκαραν.

Ο Παναθηναϊκός έχει μηδαμινή επιθετική παρουσία, όμως πλέον δέχεται και τέρματα, αντιμετωπίζει και τεράστια προβλήματα στην άμυνα και γενικά διανύει περίοδο όπου η εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε κανείς να πει ότι με τεράστια δυσκολία αγγίζει την μετριότητα.

Open – Play αγνοείται...

Το τελευταίο γκολ που είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός σε κανονική ροή αγώνα, το γνωστό Open-Play, ήταν αυτό με το οποίο ξεκίνησε στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου απέναντι στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο.

Αυτό, προτού οι «πράσινοι» διαχειριστούν παντελώς λανθασμένα την κατάσταση που τους είχε ευνοήσει από το ξεκίνημα εκείνου του ματς και ο εκπληκτικός ΠΑΣ του Γιαννίκη καταφέρει να κάνει την ανατροπή και το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός έχει βρει δίχτυα μονάχα από στατική φάση, όπως συνέβη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με το γκολ του Βέλεθ με το τρομερό σουτ εντός περιοχής, όπως επίσης και στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τους Γιαννιώτες.

Στην Λεωφόρο η εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ απομακρύνθηκε, η μπάλα ξαναπήγε σ' εκείνον που γέμισε για δεύτερη φορά και ο Πούγγουρας με κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Κατάλαβαν τον Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν εκείνος που είχε σκοράρει στην τρομερά δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ξεκίνημα του έτους, ξαναβρήκε δίχτυα στην αντεπίθεση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στον Βόλο για το τελικό 2-0 με παίκτη λιγότερο – σε φάση που ποτέ ξανά δεν είχαν φτιάξει οι «πράσινοι» - και σίγησε.

Είχε κάνει καλό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας εκμεταλλευτεί τη δύναμή του απέναντι στον Σεμέδο, αλλά έδειξε πλέον να έχει διανύσει μια περίοδο κόπωσης και... μελέτης από τον αντίπαλο.

Πλέον πέφτουν δυο και τρεις πάνω του για να τον κλείσουν γρήγορα, έχουν καταλάβει τις κινήσεις του από την πτέρυγα.

Είχε κάνει μεν κάτι διαφορετικό και είχε καλές στιγμές για γκολ στο ματς του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό, όμως, η δράση του δεν έχει πλέον τον ίδιο αντίκτυπο μ' εκείνον που είχε παρουσιάσει στο θετικό σερί του Παναθηναϊκού μέχρι και το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Δεν βοηθάει ο Καμπετσής

Ακόμα ένας που μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έριξε κατακόρυφα την απόδοσή του και τις προσπάθειές του στο γήπεδο.

Ναι μεν ο Μπόλονι τον επιλέγει γιατί θα τρέχει συνεχώς για να καλύψει χώρο και να βοηθήσει και το μπακ στην αμυντική λειτουργία, όμως, ο Έλληνας επιθετικός που είχε πετύχει τρία σερί τέρματα με Άρη, ΟΦΗ και Βόλο, αντιλαμβάνεται πως δεν του βγαίνουν τα πράγματα...

Στα Ιωάννινα, το απόγευμα του περασμένου Σάββατου έδειχνε πως έφτασε σε σημείο ν' απογοητευθεί με την τροπή που είχε πάρει το παιχνίδι και με τη δική του αδυναμία να κάνει αυτά που είχε στο μυαλό του, έχοντας πλέον χάσει την αυτοπεποίθησή του.

Και η δική του αρνητική παρουσία αυτή τη στιγμή στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τους «πράσινους» να φτιάξουν κάτι διαφορετικό ή να ελπίζουν σε μια στιγμή έμπνευσης...

Οι αλλαγές που δεν... αλλάζουν τίποτα

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει πράγματα ούτε από τους ποδοσφαιριστές που περνούν με αλλαγή στα παιχνίδια του.

Και φυσικά σε αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει πολλές φορές και το προχωρημένο χρονικά σημείο στο οποίο μπαίνουν τα φρέσκα πόδια στις αναμετρήσεις της ομάδας, δίχως να υπάρχει η δυνατότητα και το περιθώριο για ν' αλλάξει αγωνιστικά κάτι και να επηρεαστεί θετικά και η ψυχολογία των υπόλοιπων που συνεχίζουν.

Στα τελευταία ματς που έχει περάσει με αλλαγή ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει αντιμετωπίσει μια ήδη φιξαρισμένη κατάσταση στο παιχνίδι και δεν τον ευνοεί καθόλου.

Ο Φεντερίκο Μακέντα που επίσης είναι πλέον μόνιμα στους αναπληρωματικούς δεν προλαβαίνει να πάρει ενέργειες στα ματς, ενώ και ο Γιενί Ενγκμπακοτό, η αλήθεια είναι ότι πέρα από το ντεμπούτο του στο Περιστέρι, δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τον Μπόλονι κάθε φορά που τον επιλέγει.

Ο Καρλίτος που ξεκίνησε στην 11άδα στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον ΠΑΣ δεν κατάφερε να έχει τις συνεννοήσεις που θα ήθελε στο χορτάρι, ωστόσο, το γενικότερο και πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι πως οι «πράσινοι» δεν παίρνουν τίποτα από τα πρόσωπα που περνούν στο εκάστοτε ματς με αλλαγές...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα