ΑΕΚ: Ανσαριφάρντ και Αλμπάνης άγγιξαν το… τέλειο

ΑΕΚ: Ανσαριφάρντ και Αλμπάνης άγγιξαν το… τέλειο

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Ανσαριφάρντ και Αλμπάνης άγγιξαν το… τέλειο

bet365

Η ανάλυση του Wyscout για την εμφάνιση του Καρίμ Ανσαριφάρντ και του Χρήστου Αλμπάνη, οι οποίοι ήταν από τους πολυτιμότερους στη νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με 2-0.
Ντόρτμουντ-Σεβίλλη: Ειδικά στοιχήματα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. Ι21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Η ΑΕΚ ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά δύο τερμάτων, χάρη στα γκολ του Ανσαριφάρντ. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ένωση μπήκε αποφασισμένη για να τελειώσει από νωρίς το ματς και αυτό άλλωστε μεταφράζεται κι από τις 7 τελικές που κατέγραψαν σε 45 λεπτά, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία, ενώ όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ είχε το 67%.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως πήρε ξανά γκολ από τον 30χρονο επιθετικό της, που τόσο πολύ της είχαν λείψει. Ο Ιρανός επέστρεψε στα γκολ σχεδόν μετά από 1,5 μήνα, μιας και τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν στον αγώνα με τη Λαμία, δίνοντας και τη νίκη στην ομάδα του, για την 16η αγωνιστική της Super League Interwetten. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Ανσαριφάρντ πέτυχε 6 γκολ σε 5 παιχνίδια. Πλέον έχει φτάσει τα 11 τέρματα τη φετινή σεζόν, για όλες τις διοργανώσεις και είναι ξανά ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης, με δύο γκολ περισσότερα από τον Ολιβέιρα.

Ο Ανσαριφάρντ από την πλευρά του, γνώριζε πως μετά τον τραυματισμό που υπέστη ο Πορτογάλος συμπαίκτης του, θα είχε την ευκαιρία να πάρει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια και να βοηθήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα. Με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ιρανό να «ξεμπουκώσει». Αρχικά στο 7’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, μετά από έξοχη ενέργεια και ασίστ του Λιβάι Γκαρσία και λίγα λεπτά αργότερα «σφράγισε» τη νίκη για την Ένωση, με την μπάλα να έρχεται «συστημένη» στα πόδια του, μετά από το δοκάρι του Αλμπάνη και να την στέλνει στα δίχτυα.

Οπως άλλωστε κατέγραψε και η πλατφόρμα του Wyscout ο Ιρανός ήταν εκ των πολυτιμότερων του αγώνα με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατέγραψε επιτυχία της τάξεως του 67% στα σουτ που επιχείρησε, με τις δυο από τις τρεις τελικές να καταλήγουν στην εστία. Όπως επίσης σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στις πάσες, έχοντας 81% επιτυχία (13/16).

Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που ο Ανσαριφάρντ χρειάστηκε να βγει εκτός «κουτιού» για να γίνει κάτοχος της μπάλας ή ακόμα και για να πιέσει τους αντιπάλους τους. Το παρακάτω heatmap δείχνει ότι ο Ιρανός επιθετικός κινήθηκε σχεδόν σε όλο το επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Συνοπτικά οι σημαντικότεροι τομείς της συνολικής συνεισφοράς του Καρίμ Ανσαριφάνρντ όπως την κατέγραψε το Wyscout:

Επιτυχημένες ενέργειες: 15/47 32%

Σουτ στον στόχο: 2/3 67%

Επιτυχία στις πάσες: 13/16 81%

Επιτυχία στις μονομαχίες: 1/18 6%

Πάσες στο επιθετικό τρίτο: 2/2 100%

Φάουλ κατά: 0

Φάουλ υπέρ: 3

Πηγή: wyscout.com

Όπως και ο Χρήστος Αλμπάνης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ο οποίος επέστρεψε στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ, μετά από το παιχνίδι με τον Άρη στις 7 Φεβρουαρίου, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο 26χρονος εξτρέμ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε φανταστικό παιχνίδι στο αριστερό φτερό της επίθεσης, με διαρκή κίνηση, καλές ντρίμπλες όποτε έπρεπε, αλλά και ομαδικό πνεύμα όποτε κρινόταν απαραίτητο. Θα μπορούσε να είχε βάλει και το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αν η τύχη δεν του γυρνούσε την πλάτη και η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι, πριν αυτή καταλήξει στα πόδια του Ιρανού για να πετύχει εκείνος το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Ο Αλμπάνης ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 49% επιτυχημένες ενέργειες (39/64) ενώ σημειωτέον δε πως στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο σουτ τα οποία κατέληξαν στον στόχο (2/2) και 89% ακρίβεια στις πάσες του (8/9).

Επιπλέον στο πρώτο 45λεπτο ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε 6/8 επιτυχημένες ντρίμπλες, ενώ βγήκε νικητής σχεδόν στις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε (9/20), με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει το 45%. Εκτός όμως από την επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ, ο Χρήστος Αλμπάνης βοήθησε και σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του στα μαρκαρίσματα στην άμυνα, καθώς κέρδισε το 50% των αμυντικών μονομαχιών που έδωσε, ενώ όπως μπορείτε να δείτε κι από το heat map, κινήθηκε σχεδόν σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά του γηπέδου.

Είναι χαρακτηριστικό τα δύο άκρα της ΑΕΚ έκαναν τη διαφορά στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τόσο ο Αλμπάνης όσο και ο Λιβάι Γκαρσία, έχουν συμμετοχή στα γκολ της Ένωσης, ενώ είναι αυτοί που αναστάτωναν μονίμως την άμυνα του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο, όταν το ματς είχε υψηλό τέμπο χάρη στη διάθεση των γηπεδούχων να «κλειδώσουν» το γρηγορότερο δυνατό τη νίκη. Οι δύο ακραίοι της ΑΕΚ πράγματι έκαναν τη διαφορά και θα διεκδικούσαν επάξια τον τίτλο του MVP, αν δεν έβαζε ο Ανσαριφάρντ τα δύο γκολ.

Συνοπτικά οι σημαντικότεροι τομείς της συνολικής συνεισφοράς του Xρήστου Αλμπάνη όπως την κατέγραψε το Wyscout:

Επιτυχημένες ενέργειες: 34/69%

Σουτ στον στόχο: 1/2 50%

Επιτυχία στις πάσες: 21/30 70%

Επιτυχία στις ντρίμπλες: 6/11 55%

Επιτυχία στις μονομαχίες: 12/29% (41%)

Κλεψίματα: 4

Φάουλ κατά: 1

Φάουλ υπέρ: 0

Πηγή: wyscout.com

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα