Αλγκασίμ Μπα: Ένα επιθετικό πολυεργαλείο στη... φαρέτρα του Ολυμπιακού (vids)

Αλγκασίμ Μπα: Ένα επιθετικό πολυεργαλείο στη... φαρέτρα του Ολυμπιακού (vids)

Αλγκασίμ Μπα: Ένα επιθετικό πολυεργαλείο στη... φαρέτρα του Ολυμπιακού (vids)

bet365

To Gazzetta.gr με τη συμβολή και στοιχείων από την κορυφαία πλατφόρμα Wyscout περνάει από ακτίνες Χ το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Αλγκασίμ Μπα.
Στον γεννημένο το 2002, Αλγκασίμ Μπα, που η βασική του θέση είναι επιθετικός αλλά παίζει και εξτρέμ αλλά και πίσω από τον φορ ο Ολυμπιακός εκτός από τις εξαιρετικές συστάσεις που τον συνοδεύουν είδε την προοπτική εξέλιξης και έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να γίνει ο επόμενος Μαντί Καμαρά, Παπέ Σισέ ή ΟυσεΪνού Μπα στην αντίστοιχη θεση του φυσικά.
Άλλωστε η αφρικανική αγορά ανέκαθεν έδινε στον Ολυμπιακό πολύ καλούς παίκτες και το έχει κάνει και τα τελευταία χρόνια με τη διαφορά ότι είναι Αφρικανοί προερχόμενοι από τη Γαλλία και έχοντας την εμπειρία εκεί.
Τώρα για τον Μπα, τον συνεπώνυμο του Ουσεϊνού Μπα. Ουσιαστικά είναι ένα επιθετικό πολυεργαλείο που μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές στο γήπεδο.
Η κορυφαία πλατφόρμα Wyscout μας προσφέρει στο... πιάτο τα στοιχεία του νεαρού επιθετικού σε σχέση με καταγραφή έξι αγώνων του στην U17 της Εθνικής Γουϊνέας. Εκεί όπου έχει αγωνιστεί σε όλες σχεδόν τις θέσεις της επίθεσης: από φορ έως ακραίος επιθετικός (εξτρέμ) μέχρι και κρυφός κυνηγός ή γενικότερα σε θέση πίσω από τον φορ.
Σε 537 λεπτά συμμετοχής με την Εθνική της χώρας του ο Μπα έχει 1 γκολ σε κανονική διάρκεια στο ματς με τη Σενεγάλη (1-2 για την ομάδα του στο Κόπα Άφρικα του 2019) ενώ έχει σκοράρει με πέναλτι στη σχετική διαδικασία στον αγώνα με τη U17 της Νιγηρίας το 2019. Ο συντελεστής των XGoals του είναι στο 2.38 (δηλαδή στα γκολ που προβλεπόταν να βάλει με βάση τις ευκαιρίες του) ενώ είχε ένα ιδιαίτερα καλό ποσοστό στην ακρίβεια των μεταβιβάσεών του (69.4%) αλλά και στις μακρινές του μπαλιές (62.5%).
Αναφορικά με τις μονομαχίες του με τους αντιπάλους έχει ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών στο 47.1% και εναέριων μονομαχιών που κέρδισε στο 54.4%. Επίσης έχοντας 35 πετυχημένες ντρίμπλες είχε ένα ποσοστό στο 54.3%. Ο Μπα, που είναι γεννημένος το 2002, είναι μία περίπτωση παίκτη που έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί οπουδήποτε στην επίθεση και ακόμα και σε θέσεις έξω δεξιά και έξω αριστερά στον άξονα.
  • Τα ματς που υπάρχουν στην καταγραφή του Wyscout:
  • 2019 Κύπελλο Εθνών Αφρικής U17: Γουϊνέα - Καμερούν που κρίθηκε στα πέναλτι
  • Νιγηρία - Γουϊνέα που κρίθηκε στα πέναλτι
  • Γουϊνέα - Μαρόκο 1-0 υπέρ της Γουϊνέας
  • Σενεγάλη - Γουϊνέα 1-2 (υπέρ της Γουϊνέας)
  • Γουϊνέα - Καμερούν 0-2 (υπέρ του Καμερούν)
  • Πράσινο Ακρωτήρι - Γουϊνέα (ματς του 2018 που έληξε 1-1)
  • Σε επίπεδο λεπτών συμμετοχής ο Μπα σε αυτό το διάστημα είχε 239 λεπτά ως φορ και 253 λεπτά ως εξτρέμ ή σε θέση πίσω από τον φορ

Να σημειωθεί πως η U17 της Γουϊνέας με τον Μπα να είναι αρχηγός στο ματς με το Μαρόκο έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2019. Νίκησε 10-9 στα πέναλτι στον ημιτελικό τη Νιγηρία (ο Μπα έκανε το 7-6) και στον τελικό έχασε 5-3 στα πέναλτι από το Καμερούν. Στη δε U17 της χώρας του ήταν 16 ετών, 5 μηνών και 3 ημερών όταν έκανε ντεμπούτο με τεχνικό τον Μοχάμεντ Καμαρά.

Το report του συνολικά μας δείχνει έναν παίκτη που είναι... τρεχαντήρι, ο οποίος διαθέτει καλή επιτάχυνση, ιδιαίτερα καλή κατάρτιση, μπορεί να φτιάχνει παιχνίδι αλλά και αμυντικά είναι αρκετά σκληρός. Δύο βασικά του προσόντα είναι η ταχύτητά του και το πόσο διεμβολιστής είναι αλλά και η ευχέρεια να παίζει σε διάφορες θέσεις (θα τον λέγαμε περισσότερο έναν περιφερειακό επιθετικό παρά τον κλασικό κυνηγό ή ακόμα και τον κλασικό εξτρέμ). Ένα επίσης σημείο - κλειδί του παιχνιδιού του είναι πως τον χαρακτηρίζει η διαρκής κίνηση είτε έχει είτε όχι τη μπάλα. Συμπερασματικά ο Ολυμπιακός αποκτά ένα παιδί που δείχνει να είναι ένα σπουδαίο project και μελλοντικά μπορεί να του δώσει πολλά.

Το ιστορικό του γκολ με την Εθνική

Πέραν των παραπάνω στοιχείων πάντως ο Μπα είχε βάλει και ιστορικό γκολ στο πρώτο ματς που έγινε χρονικά στο στάδιο με την ονομασία «Στρατηγός Λασανά Κοντέ». Ο Αλγκασίμ Μπα ως αρχηγός της Εθνικής της χώρας του στην κορυφαία αφρικανική διοργάνωση της Τανζανίας σε επίπεδο U20 για το 2019 είχε βάλει γκολ απέναντι στη Μαυριτανία.

Αρχηγός και σε συλλογικό επίπεδο που ξεχώρισε από πολύ μικρός, οι γονείς του ήθελαν να δώσει βάρος και στις σπουδές του

Γιος του Αλσένι και της Νεν Καντιαντού ο Μπα είδε την οικογένειά του να μετακομίζει στην περιοχή της Πίτα στη Γουϊνέα όταν ήταν 7 ετών. Εντάχθηκε στην Ακαδημία ΟΚΟ, όπου εκεί έμεινε έως τα 15 του χρόνια. Η τοπική ομάδα Πίτα τον εντοπίζει και έτσι παίζει στη Β' κατηγορία του πρωταθλήματος της Γουϊνέας.
Οι γονείς επέμεναν απ' όταν ήταν μικρός να δώσει και μεγάλο βάρος στο σχολείο και τις σπουδές του. Ο ίδιος είχε γίνει 2ος αρχηγός της ομάδας της Πίτα ενώ πέτυχε στις εξετάσεις του για να μπει σε Πανεπιστήμιο στο Κονάκρι. Ο Αλγκασίμ Μπα που είναι γνωστός στη χώρα του ως CASTRO θήτευσε και στην ομάδα της Renaissance (που σημαίνει Αναγέννηση). Σε επίπεδο Εθνικής U17 (καθώς η Εθνική ήταν που τον ανέδειξε) έφτασε να είναι πρώτος σκόρερ στους αγώνες προετοιμασίας.
- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες είναι από το Wyscout.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα