Ρέτσος στο Gazzetta για τα 96 χρόνια του Ολυμπιακού: «Τιμή μου που φόρεσα το περιβραχιόνιο»

Ρέτσος στο Gazzetta για τα 96 χρόνια του Ολυμπιακού: «Τιμή μου που φόρεσα το περιβραχιόνιο»

Δημήτρης Τομαράς
Ρέτσος στο Gazzetta για τα 96 χρόνια του Ολυμπιακού: «Τιμή μου που φόρεσα το περιβραχιόνιο»

bet365

Ο 22χρονος Παναγιώτης Ρέτσος νυν παίκτης της Σεντ Ετιέν και άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού μιλά στο Gazzetta.gr για την κορυφαία του στιγμή στην ομάδα και της εύχεται χρόνια πολλά!

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν ήταν ένας ακόμα παίκτης για τον Ολυμπιακό. Υπήρξε προϊόν των Ακαδημιών του, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του σε μικρή ηλικία και κατέγραψε 40 συμμετοχές με ένα πρωτάθλημα στην ομάδα.

Ο 22χρονος πλέον διεθνής μπακ - που είχε κάνει μεταγραφή - ρεκόρ στη Λεβερκούζεν - συνεχίζει την καριέρα του στη γαλλική Σεντ Ετιέν αλλά πάντα φροντίζει να κρατάει τους... δεσμούς του με τον Ολυμπιακό. Με αφορμή τα 96α γενέθλια του Ολυμπιακού το Gazzetta.gr μίλησε με τον Ρέτσο για την τοπ στιγμή στην ομάδα των πρωταθλητών Ελλάδας αλλά και το τι ευχή θα ήθελε να δώσει.
«Γενικά το να αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό είναι μεγάλη τιμή. Για κάθε Έλληνα και Ευρωπαίο παίκτη.
Ο Έλληνας ξέρει την αξία του να φοράς αυτή τη φανέλα αλλά βλέπουμε και τους ξένους που καταλαβαίνουν μόλις έρχονται το τι σημαίνει ο Ολυμπιακός και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εγώ έχω μεγαλώσει ποδοσφαιρικά και ανδρωθεί στον Ολυμπιακό», θα μας πει αρχικά.
Για τον Παναγιώτη μία κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Σε ηλικία 18 ετών, 5 μηνών και 20 ημερών, ο Παναγιώτης Ρέτσος έγραψε ιστορία όντας ο πιο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού.
Αυτό είναι κάτι που θα τον ξεχάσει ποτέ: «Το να φορέσω το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού δεν ήταν μόνο τιμή για μένα αλλά μία από τις στιγμές που δεν ξεχνάω. Από τις αξέχαστες στιγμές που έχω ζήσει ποτέ στην καριέρα μου αλλά και γενικά το να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα ήταν τόσο σημαντικό. Μπορεί να ήταν ένας χρόνος και να πήγα μετά στη Λεβερκούζεν αλλά συνεχίζω να παρακολουθώ την ομάδα, να έχω επαφές με μέλη της και φυσικά να μην ξεχνάω ότι εκεί μεγάλωσα ποδοσφαιρικά».
Για τον ίδιο εξίσου σημαντικό ήταν πως εκείνη τη χρονιά που διακρίθηκε στον Ολυμπιακό πήραν ευκαιρίες και οι καλοί του φίλοι και συμπαίκτες από την Ακαδημία: «Το περιβραχιόνιο ήταν πολύ σημαντικό για μένα αλλά πολύ σημαντικό ήταν ότι εκείνη τη χρονιά μαζί με μένα έπαιξαν και άλλα παιδιά από την Ακαδημία που ήμασταν μαζί. Ο Μανθάτης, ο Ανδρούτσος και ο Νικολάου. Είναι τρομερό και αξέχαστο να είμαστε μαζί τέσσερις φίλοι στην πρώτη ομάδα και ξαναλέω ότι για μένα ήταν τιμή».
Όσο για την ευχή του προς στον Ολυμπιακό; «Εύχομαι τα καλύτερα. Να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής παντού. Να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Να έχουν όλοι υγεία. Ο Ολυμπιακός ήταν και θα είναι πάντα μία μεγάλη και ιστορική ομάδα και φυσικά εύχομαι να έχει και καλή επιτυχία και καλή πορεία στην Ευρώπη (εννοεί για την Άρσεναλ)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα