Ανατροπή στην υπόθεση Μαρινάκη: «Δεν υπάρχει είσοδος στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου»

Ανατροπή στην υπόθεση Μαρινάκη: «Δεν υπάρχει είσοδος στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου»

Ανατροπή στην υπόθεση Μαρινάκη: «Δεν υπάρχει είσοδος στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την βαριά τιμωρία του Μαρινάκη από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας.
bwin - Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Ήδη έχουν γραφτεί πολλά από χθες για την πάρα πολύ βαριά τιμωρία του Β. Μαρινάκη από τον αθλητικό δικαστή της Super League κύριο Μάρκου.

Η λέξη «σκάνδαλο» κυριαρχεί στα σχετικά ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, στα σχόλια κλπ, κλπ. Το μίνιμουμ που μπορεί κάποιος να δεχθεί είναι ότι πρώτον πρόκειται για μία πάρα πολύ σκληρή τιμωρία για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, που υποχρεώνεται επί πέντε ολόκληρους μήνες να μην μπορεί να μπαίνει στο Καραϊσκάκη για να βλέπει τον Ολυμπιακό, να πηγαίνει στα αποδυτήρια να μιλάει στον προπονητή και τους παίκτες κλπ, κλπ. κι ότι δεύτερον εξαντλήθηκε στην υπόθεση αυτή η αυστηρότητα της αθλητικής δικαιοσύνης.

Να υπενθυμίσω ότι η τελική ποινή από τις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ εις βάρος του Δ. Μελισσανίδη για την επίθεση στον Πορτογάλο επόπτη του ΑΕΚ-Άρης ήταν ένας μήνας παραπάνω, δηλαδή έξι μήνες αποκλεισμός. Και τότε, ως γνωστόν, δεν ήταν φραστική επίθεση στον διαιτητή…Η, αν θέλετε να το κάνουμε ακόμη πιο ακριβές, το κατηγορητήριο εκείνης της υπόθεσης, βάσει του φύλλου αγώνα του ξένου διαιτητή, ήταν πολύ πιο βαρύ από το κατηγορητήριο της νυν υπόθεσης και της πεντάμηνης τιμωρίας…

Ο σύλλογος κι ο ίδιος ο πρόεδρος αντέδρασαν άμεσα με την κατάθεση έφεσης, ζητώντας μάλιστα την εκδίκαση της εδώ και τώρα, μέσα στην εβδομάδα κι εναπόκειται στην ΕΠΟ και την Επιτροπή Εφέσεων η αποδοχή της σχετικής επιθυμίας, που βεβαίως είναι απόλυτα λογική, απ΄ όποια πλευρά κι αν κάποιος την δει.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να εκπέσει η ποινή; Νομικοί κύκλοι, εκτός Ολυμπιακού, στους οποίους απευθυνθήκαμε, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραμείνει αυτή η ποινή ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων. Προβλέπουν πολύ μεγάλη μείωση της κι απομένει να δούμε αν θα δικαιωθούν, όπως συνήθως δικαιώνονται στις σχετικές εκτιμήσεις που κατά καιρούς μας κάνουν οι συγκεκριμένοι νομικοί κύκλοι…

Σημείο κλειδί; Ο Ολυμπιακός τονίζει ότι δεν είναι ακριβές το κομμάτι από το κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο ο Μαρινάκης εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών και συνέχισε εκεί τις έντονες διαμαρτυρίες προς τον Σιδηρόπουλο, διαιτητή του αγώνα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη τις προάλλες για το πρωτάθλημα. Ο σύλλογος ζητάει να κριθεί από το δικαστήριο ότι δεν υπήρξε ποτέ είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος δεν γράφει ξεκάθαρα στο φ.α. ότι ο Μαρινάκης μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Χρησιμοποιεί την φράση «αποδυτήρια» κι όχι «αποδυτήρια μας». Όμως, με βάση τον ΚΑΠ «αποδυτήρια» είναι «όλος ο χώρος, τα αποδυτήρια των ομάδων και των αξιωματούχων του αγώνα καθώς και οι διάδρομοι που οδηγούν σε αυτούς». Αποδυτήρια δηλαδή είναι όλος ο χώρος από τη φυσούνα μέχρι και μέσα στα επιμέρους δωμάτια.

Κι είναι σημείο κλειδί γιατί ο αθλητικός δικαστής επέβαλλε ποινή τεσσάρων μηνών στον Μαρινάκη για «είσοδο στα αποδυτήρια» και δύο μηνών για εξύβριση, συγχωνεύοντας τις ποινές τελικά σε πέντε μήνες. Εφόσον λοιπόν αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε είσοδος Μαρινάκη μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών κι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ναι μεν διαμαρτυρήθηκε, έστω υπερβολικά έντονα, αλλά το έκανε στους διαδρόμους των αποδυτηρίων, τότε αυτόματα η ποινή των τεσσάρων μηνών θα εκπέσει και θα προκύψει μία σημαντική ανατροπή.

Παρεμπιπτόντως, στον Ολυμπιακό θυμούνται ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει τιμωρηθεί η είσοδος παράγοντα στα αποδυτήρια διαιτητή με τέσσερις μήνες. Εκτός κι αν υπήρξε περίπτωση βιαιοπραγίας, κάτι που εδώ δεν υπήρξε βέβαια, όπως επιβεβαιώνεται κι από το φύλλο αγώνα κι από το κατηγορητήριο. Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι κατά πάγια τακτική της αθλητικής δικαιοσύνης η «εξύβριση διαιτητή» τιμωρείται με 15 ημέρες αποκλεισμό (όπως συνέβη και στην περίπτωση του Τοροσίδη κατά τη φετινή σεζόν).

Ας έχουμε δε υπόψιν μας, ότι στις εκθέσεις του παρατηρητή του αγώνα, αλλά και της Αστυνομίας δεν προκύπτει κάτι επιβαρυντικό για τον Μαρινάκη.

Άσχετο: Δεν θα μου προκληθεί καμία έκπληξη εάν ο Σεμέδο σε ένα μήνα από σήμερα, δηλαδή στις 4 Απριλίου είναι έτοιμος να παίξει στην 2η αγωνιστική των πλέι οφς! Ο Πορτογάλος είναι πολύ δυνατό κορμί και «σκύλος»!

Και θέλω να σας θυμίσω ότι σε προηγούμενο αρκετά σοβαρό τραυματισμό του, στον οποίο είχε υποβληθεί και σε επέμβαση-αρθροσκόπηση, έπαιξε μέσα σε ακριβώς τρεις εβδομάδες! Είχε πάθει τη ζημιά στις 28 Αυγούστου (Κράσνονταρ-Ολυμπιακός), είχε κάνει την αρθροσκόπηση στο μηνίσκο στις 29 Αυγούστου κι έπαιξε κανονικά στις 18 Σεπτεμβρίου (Ολυμπιακός-Τότεναμ) σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Το καλό είναι ότι τώρα τραυματίστηκε στο άλλο γόνατο κι όχι στο χειρουργημένο. Το κακό ότι η ρήξη έσω πλαγίου δεν είναι κάτι απλό. Και όντως σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται διάστημα περίπου έξι εβδομάδων. Για να δούμε αν δικαιωθώ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.