Ο Γιώργος Δεληζήσης λατρεύει να είναι ο… τεταρτοπέμπτος στόπερ

Ο Γιώργος Δεληζήσης λατρεύει να είναι ο… τεταρτοπέμπτος στόπερ

Ο Γιώργος Δεληζήσης λατρεύει να είναι ο… τεταρτοπέμπτος στόπερ

bet365

Ο Γιώργος Δεληζήσης ουδέποτε επηρεάστηκε από τα όποια σύννεφα αμφισβήτησης έβλεπε πάνω από το κεφάλι του, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη και ετοιμάζεται να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας για να κλείσει 6ετία στο «Κλ. Βικελίδης».
Ρεάλ Μαδρίτης - Σοσιεδάδ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Ο Γιώργος Δεληζήσης κατάγεται από την «ποδοσφαιρομάνα» Γαλατινή κι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν είναι χάριν υπερβολής, γιατί από το ορεινό χωριό της Κοζάνης κατάγεται και ο Αλέξης Αλεξίου. Βέβαια το σπουδαιότερο «τέκνο» που παρείχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Νίκος Νιόμπλιας ο οποίος σημειωτέον ήταν αυτός που έδωσε τη δυνατότητα στον υψηλόσωμο στόπερ του Άρη να φορέσει τα χρώματα της Εθνικής (Νέων) στο μακρινό 2005. Ήταν η εποχή κατά την οποία ο (πλέον) 33χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν και στη θέση του αμυντικού χαφ, πριν δηλαδή καταλήξει, συμβιβαστεί και δουλέψει πάνω σ’ αυτή του κεντρικού αμυντικού. Πολλές φορές, στις ομάδες χαμηλών κατηγοριών οι θέσεις εναλλάσσονται και διαμορφώνονται αναλόγως των αναγκών, κανείς εξάλλου δεν γεννήθηκε με την επιθυμία να παίζει στο κέντρο της άμυνας, πάντα επιζητούσε κάτι παραπάνω.

Τα ποδοσφαιρικά στοιχεία που διαθέτει ο Δεληζήσης δεν τον κατατάσσουν δε στους βιρτουόζους της μπάλας και δεν θα μπορούσε εξάλλου, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος του στόπερ. Τα βασικά, τα απλά δηλαδή, είναι πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά από τα εξεζητημένα τα οποία (ειδικά για τους κεντρικούς αμυντικούς) εμπεριέχουν κίνδυνο. Ο ίδιος συνηθίζει να λέει ότι έμαθε μπάλα στα ξερά, στους βούρκους και στις λιμνοθάλασσες, από εκεί αντλήθηκαν τα περισσότερα από τα βιώματα της καριέρας του έως ότου προσγειωθεί στον πλανήτη Άρη το καλοκαίρι του 2017.

Στο «Κλ. Βικελίδης» δεν ήρθε ως κουμπάρος του Παύλου Μυροφορίδη ο οποίος τότε είχε πάρει λευκή επιταγή από τον Θόδωρο Καρυπίδη για να φτιάξει την ομάδα που θα επέστρεφε στην Intewetten Superleague, αλλά με τον τίτλο του παίκτη που γνωρίζει την κατηγορία όσο ελάχιστοι. Και δεν είχε άδικο γιατί εκείνη τη χρονιά ο Άρης βάδισε σε ασφαλές μονοπάτι, δημιούργησε την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος κι εν τέλει εξασφάλισε με άνεση την επιστροφή του στη φυσική θέση του στη δική του απόδραση από τα πέτρινα χρόνια.

Ο Γιώργος Δεληζήσης δεν έχασε ποτέ την αποδοχή του κόσμου γιατί ο τελευταίος πάντα εκτιμά τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους, γι’ αυτό αναπτύχθηκε και μια ιδιαίτερη σχέση. Κι αυτό είναι το βασικό συστατικό στο παιχνίδι του καθώς είναι πολύ ξεκάθαρο ότι βασίζεται περισσότερο στο ελληνικό φιλότιμο, τα ψυχικά αποθέματα, την ποδοσφαιρική εξυπνάδα αλλά και την εμπειρία που απεκόμισε μέσα από τα (περίπου) 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας. Μπορεί σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης να μειονεκτεί έναντι άλλων και επί τούτου δεν χωρά συζήτηση, προσπαθεί όμως να καλύψει αυτή τη διαφορά μέσα από τη δύναμη που βάζει στο παιχνίδι του.

Γι’ αυτό, ίσως, δεν λογαριάστηκε ποτέ ως ο ένας από τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς που θα πρέπει να έχει ο Άρης. Αυτό απέδειξαν τουλάχιστον οι προπονητές που πέρασαν από τους «κίτρινους» από το 2018 έως και σήμερα ή μάλλον, όλοι όσοι είχαν την ευθύνη της δημιουργίας ομάδας. Το επίπεδο εμπιστοσύνης τους στον Δεληζήση δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, προϊόντος του χρόνου όμως άλλαξαν το πλάνο τους και του παρείχαν βασική θέση υπηρετώντας έτσι τους κανόνες ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Κατά τον Μυροφορίδη, εκεί βρίσκεται το κίνητρο του Κοζανίτη κεντρικού αμυντικού καθώς έχει πει κατ’ επανάληψη ότι… «ο Δεληζήσης λατρεύει να ξεκινάει τη χρονιά ως τεταρτοπέμπτος στόπερ και στη διάρκειά της να γίνεται βασικός». Αυτό έγινε την αγωνιστική περίοδο 2018-19 αφού εκτόπισε τον Μεργκίμ Μαβράι από την 11αδα, το ίδιο έγινε με τον Τόνι Ντάτκοβιτς στο ξεκίνημα της φετινής, ενώ και ο Άκης Μάντζιος δείχνει να τον εμπιστεύεται περισσότερο παρά το βαρύ όνομα του Γιοχάν Μπεναλουάν.

Στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Δεληζήσης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη, είναι θέμα ωρών να σβήσει τόσα κεράκια στην τούρτα που θα του έρθει μπροστά του και στο τέλος της φετινής χρονιάς θα κλείσει 4ετία στους «κίτρινους». Στην πραγματικότητα, είναι θέμα χρόνου να βάλει την υπογραφή του και σε νέο διετές συμβόλαιο (το οποίο θα τον κρατήσει στο «Κλ. Βικελίδης» μέχρι το καλοκαίρι του 2023), οπότε το πιθανότερο είναι να κλείσει την επαγγελματική καριέρα του στον Άρη. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει αν φανταζόταν αυτή την εξέλιξη, δηλαδή, ότι μια απλά αποστολή θα εξελισσόταν σε συμβόλαιο ζωής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα