Ο Παναθηναϊκός χάνει ακόμη δύο σπουδαία ταλέντα!

Ο Παναθηναϊκός χάνει ακόμη δύο σπουδαία ταλέντα!

Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός χάνει ακόμη δύο σπουδαία ταλέντα!

bet365

Ο αρχηγός της Κ19, Παύλος Καρβούνης και ο αρχισκόρερ της ομάδας, Μάριος Τζαβίδας, ενημέρωσαν τον Παναθηναϊκό πως είναι αρνητικοί στην υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου. Μεγάλο θέμα η «θωράκιση» της ακαδημίας.

Ακόμη δύο ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την ακαδημία χάνει μέσα από τα χέρια του ο Παναθηναϊκός, μετά τους Γιώργο Βαγιαννίδη (Ίντερ), Βασίλη Ζαγαρίτη (Πάρμα) και τον Αντώνη Σιατούνη (Σαμπντόρια το καλοκαίρι του 2019), ποδοσφαιριστές που λογίζονταν ως πολύ σημαντικά κεφάλαια για το μέλλον του «τριφυλλιού», καθώς κατά γενική ομολογία αποτελούσαν σπουδαία ταλέντα που δημιούργησε η ακαδημία του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο αρχηγός της Κ19, Παύλος Καρβούνης (2002) που αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και ο Μάριος Τζαβίδας (2003) που αποτελεί τον «κανονιέρη» της ομάδας Νέων και τα προηγούμενα χρόνια είχε εντυπωσιακές χρονιές με την Κ17, ενημέρωσαν το «τριφύλλι» πως δεν σκοπεύουν να παραμείνουν, παρά την πρόθεση του συλλόγου να τους προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο, ώστε να τους ανταμείψει και να τους «δέσει» για τα επόμενα χρόνια.

Είναι προφανές πως αμφότεροι έχουν δεχθεί «κρούσεις» από ατζέντηδες που εκπροσωπούν ευρωπαϊκές ομάδες και βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Παιανία και τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές από την μανατζερική πιάτσα και οι δύο βρέθηκαν στο εξωτερικό το προηγούμενο διάστημα (έχουν διακοπεί από τον Νοέμβριο οι προπονήσεις της Κ19) για να δοκιμαστούν και να διεκδικήσουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

«Ματώνει» και πρέπει να βρει την λύση

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί περιστασιακά, ούτε κατά περίπτωση, ούτε με πρόχειρες λογικές και αποφάσεις του ποδαριού.

Ο σύλλογος καλείται να δημιουργήσει μία κεντρική φιλοσοφία σχετικά με τον τρόπο που θα προστατεύει την «περιουσία», τους «θησαυρούς» που έχει στα τμήματα υποδομής του και δεν θα «αιμορραγεί» από την απόλυτα φυσιολογική διαδικασία αξιολόγησης των παικτών του από ομάδες του εξωτερικού και τις προτάσεις που «σκάνε» κατά καιρούς για παίκτες που δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο στην ηλικία των 15, των 16 ή των 17.

Ένας δρόμος είναι αυτός που ακολουθεί ο Άγιαξ εδώ και πολλά χρόνια. Η κορυφαία «πηγή» ανάδειξης ταλέντων παγκοσμίως έχει επιλέξει να δεσμεύει με συμβόλαια τα μεγαλύτερά του ταλέντα από πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα τους εξασφαλίζει και το μέλλον τους στο ποδόσφαιρο την ώρα που το «τριφύλλι» δεν φημίζεται για την τήρηση των ποδοσφαιρικών του πλάνων, όταν αυτά υπάρχουν.

Από κει και πέρα, οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν είναι οι μόνοι που έχουν προσεγγίσει το ενδιαφέρον από σημαντικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, καθώς υπάρχει αρκετό «χρυσάφι» στην «πράσινη» ακαδημία με νεαρούς παίκτες που έχουν σημαντική προοπτική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα