Μπεναλουάν: «Στον Άρη είδα ένα μεγάλο πρότζεκτ»

Μπεναλουάν: «Στον Άρη είδα ένα μεγάλο πρότζεκτ»

Gazzetta team
Μπεναλουάν: «Στον Άρη είδα ένα μεγάλο πρότζεκτ»

bet365

Ο Γιοχάν Μπεναλουάν αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση ερχομού του στον Άρη.

Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στο διαδικτυακό περιοδικό «ArisInside» στην οποία σκιαγράφησε την καριέρα του, αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους που τον έφεραν στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη. Στάθηκε αρχικά στην καριέρα του εκτός Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Σεντ Ετιέν. «Ήμουν νέος, δίχως εμπειρίες και μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ligue 1 και στην Ευρώπη δίπλα σε σπουδαίους παίκτες όπως ο Ταυλαρίδης που είχε έρθει από την Άρσεναλ και ήταν πρότυπο επαγγελματία. Υπήρξε πολύ σημαντικός για μένα, με συμβούλευε και μου είπε τα καλύτερα πριν έρθω στον Άρη».

Συμπλήρωσε σχετικά με την παρουσία του στο ιταλικό Πρωτάθλημα. «Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι και λόγω γλώσσας. Όταν έφυγα από την Σεντ Ετιέν ήταν να υπογράψω στη Γιουβέντους. Τρεις μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου υπέγραψα προσύμφωνο αλλά στα ιατρικά τεστ θεώρησαν ότι είχα πρόβλημα στις μετρήσεις της φυσικής κατάστασης και ακύρωσαν τη συμφωνία. Είχα απορρίψει για να πάω εκεί Σεβίλη, Σέλτικ, Νιούκασλ. Ήταν ένα σοκ για μένα. Είχα δυο επιλογές. Ή να επιστρέψω στη Γαλλία ή να μείνω στην Ιταλία. Η μόνη ομάδα που ενδιαφέρθηκε ήταν η Τσεζένα που αν και μικρή ομάδα μου έδωσε το ίδιο συμβόλαιο που θα είχα στη Γιουβέντους. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Υπέγραψα βέβαια γιατί καμιά φορά πέφτεις αλλά πρέπει γρήγορα να σηκώνεσαι».

Ο Γιοχάν Μπεναλουάν παραλλήλισε αυτό που έζησε στη Λέστερ μ’ αυτό που βιώνει στον Άρη. «Στη ζωή πρέπει να παίρνεις το ρίσκο όταν εμφανίζεται γιατί μπορεί να το μετανιώσεις. Το εύκολο θα ήταν να μείνω στην Ιταλία. Πήγα στη Λέστερ και δεν το μετάνιωσα. Όταν ξεκίνησε η σεζόν και κερδίσαμε τα πρώτα παιχνίδια είπαμε οκ θα φτάσουμε πιο γρήγορα στο στόχο της παραμονής. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Όταν μπαίναμε στο γήπεδο νιώθαμε από κάποια στιγμή ότι θα τους κερδίσουμε όλους. Είχαμε βέβαια πολύ καλή ομάδα αλλά εκείνη η χρονιά ήταν η απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πιστεύεις στο πλάνο και δουλεύεις. Το ίδιο πιστεύω και για τον Άρη, όπου υπάρχει ένα μεγάλο πρότζεκτ. Αν το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, γιατί υπάρχει η βάση, μπορούμε κάθε χρόνο να πετυχαίνουμε και κάτι παραπάνω».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα