Ο Πάμπλο ψάχνει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Ο Πάμπλο ψάχνει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Πάμπλο ψάχνει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

bet365

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει να αποκτά την ταυτότητα που θέλει να έχει ως ομάδα ο προπονητής του και ο Σταύρος Σουντουλίδης εστιάζει στα όσα υποχρεωτικά άλλαξε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Στο Περιστέρι η μπάλα αντάμειψε εκείνους που σέβονται τα βασικά του ποδοσφαίρου. Σ’ ένα τελειωμένο περιβάλλον και για ένα τοξικό προϊόν, όπου η κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος έχει γίνει εφιάλτης για κάποιους, ο Πάμπλο Γκαρσία ψάχνει για (τη δική του) ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα μοιάζει να ήταν ένα νέο χαρμόσυνο.

Ο ίδιος επιμένει να λέει πως προπονεί μια ομάδα η οποία αναζητά τις ισορροπίες της μέσα στο γήπεδο, αλλά σιγά-σιγά, μέρα με τη μέρα, φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει τις σταθερές του και να ανταμείβεται από την συνολική εικόνα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δείχνει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις αδυναμίες του γκρουπ, γνωρίζει ότι το παιχνίδι θα ανταμείψει τον σεβασμό στα βασικά.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά τη Λαμία στο κύπελλο, εμπιστεύτηκε το δίδυμο Τσιγγάρα – Σβαμπ στον άξονα. Ο 20χρονος Θεσσαλονικιός είναι ένας χαφ που τρέχει ασταμάτητα, του λείπει η εμπειρία, ωστόσο με το πάθος που βγάζει και κάνοντας τα βασικά του ρόλο του πάνω στο χορτάρι προσφέρει τη δυνατότητα στον κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερο του Αυστριακό χαφ να ξεδιπλώσει την ποιότητά του. Ο Πάμπλο ξέρει πως ο Τσιγγάρας είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπει και θα τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο, το αντίθετο δηλαδή με τον Αουγκούστο των τελευταίων μηνών.

Σε προηγούμενα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ από ένα σημείο και μετά, έμοιαζε με μια αργοκίνητη ομάδα που αδυνατούσε να κάνει τα απλά και βασικά πράγματα. Κι όπως παραδέχθηκε ο Σβαμπ, μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι, «δεν γίνεται σε κάθε ματς να βάζουμε πέντε γκολ, για να καλύπτουμε τα δύο και τρία που δεχόμαστε από δικές μας αδυναμίες».

Αυτό αλλάζει, αν κρίνουμε από όσα είπε κι ο Γκαρσία, στις προπονήσεις ξεκίνησε να γίνεται δουλειά πάνω στην συγκεκριμένη αδυναμία, την ίδια ώρα που ορθώς ο Αουγκούστο παραμένει εκτός ομάδας, ο Ελ Καντουρί δεν μπαίνει καν να αγωνιστεί 15-20 ποιοτικά λεπτά, το ίδιο και ο Καγκάβα, καθώς ο Ουάρντα δείχνει με την συνέπεια και την τακτική προσήλωσή του αναντικατάστατος από την ενδεκάδα. Αμφότεροι θα μπουν κάποια στιγμή στην εξίσωση, όπως πρέπει να συμβεί, έστω και με καθυστέρηση, κι από τον Μπάμπα, για να πάρει ανάσες ο Βιεϊρίνια. Η επιστροφή του Πορτογάλου στο αριστερό άκρο της άμυνας και αυτή του Ροντρίγκο στο δεξιό άκρο, αποτελεί ακόμα μια διορθωτική κίνηση απέναντι στις «ανορθογραφίες» των προηγούμενων αγώνων.

Είπαμε, ο Γκαρσία αρχίζει να σέβεται το ποδόσφαιρο, περιμένει να αρχίσουν οι ποδοσφαιριστές του να απολαμβάνουν αυτό που πληρώνονται αδρά να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Το έκαναν και με το παραπάνω στο Περιστέρι, περιορίζοντας ένα οργανωμένο σύνολο, όπως αυτό του Αργύρη Γιαννίκη, σε δεύτερο και τρίτο ρόλο. Ο ΠΑΣ στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε παγιδέψει τον ΠΑΟΚ, βγήκε και πίεσε ψηλά, σήμερα έκανε την πρώτη τελική προς την εστία του Ζίβκοβιτς στο 74ο λεπτό όταν το ταμπλό έδειχνε «0-2» και ο «Δικέφαλος» είχε «κλειδώσει» το τρίποντο παίρνοντας άριστα στη διαχείριση του υπέρ του σκορ.

Στην πιο μεστή εμφάνιση της εποχής Γκαρσία, όπου λειτούργησαν άψογα όλες οι γραμμές, η απώλεια του πρώτου πέναλτι μοιάζει να είναι σημαντική «παραφωνία» για τους «ασπρόμαυρους». Από την στιγμή που και ο Βιεϊρίνια αστόχησε, όπως είχαν αστοχήσει σε προηγούμενα παιχνίδια ο Πέλκας, ο Τζόλης (στο ίδιο γήπεδο), η μοναδική… σωτηρία είναι ο Σβαμπ, που αν δεν χάθηκα στο μέτρημα έχει «14 στα 14» από την «άσπρη βούλα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.