Το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει συναρπαστικό

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει συναρπαστικό

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει λίγο μετά το επικό ΑΕΛ – ΑΕΚ 2-4, στον απόηχο του ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανεβάζει τον πήχη, τον έναν (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή Αρης) που θα πάθει μεγάλη ζημιά και τη μάχη της παραμονής…

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το ματς με τον Ολυμπιακό με την ψυχολογία που πρέπει να παίζεις τέτοια ντέρμπι, ο Ολυμπιακός το έπαιξε όπως παίζει κάθε ματς. Δεν έχει πιο κάτω, αυτό είναι ό,τι συνέβη στο ντέρμπι των «αιωνίων», το οποίο μας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά, ότι δεν φτάνει ούτε η ανωτερότητα στην ποιότητα, ούτε η κατάσταση των δύο ομάδων, ούτε η βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός είναι εμφανώς μία ανώτερη ομάδα και αυτό ήταν πασιφανές και σε αυτό το ματς, αλλά τα ντέρμπι δεν τα κερδίζεις με την ανωτερότητα, με το ποδόσφαιρο, με τον αέρα του καλύτερου. Τα ντέρμπι 8 στις 10 φορές τα παίρνεις με το πάθος και τη θέληση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στη Λεωφόρο, να παίξουν ένα ακόμη ματς, αυτοί του Παναθηναϊκού μπήκαν να παίξουν ΤΟ ματς. Στα πρώτα 10 λεπτά ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στα καρέ του τον Ολυμπιακό, έχει κάνει γκολ και έχει χάσει μεγάλη ευκαιρία. Αυτομάτως η ανωτερότητα του αντιπάλου έχει πάει περίπατο και άρχισε να μιλάει η ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός δεν την έχει για μεγάλο διάστημα. Δεν υπάρχει διακόπτης που γυρίζει για να αλλάξει αμέσως η συμπεριφορά και η στάση των ομάδων. Ο Ολυμπιακός συνέρχεται και βγάζει την ποιότητα και την ανωτερότητα του στο χόρτο, μετά από αρκετό διάστημα, αλλά ο Παναθηναϊκός μάχεται, να υπερασπιστεί το προβάδισμα.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού εμφανίζεται όλο και περισσότερο όσο κυλά το ματς, μαζί με τις… ενέσεις ποιότητας από τον πάγκο (Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί) και πλέον το ντέρμπι μοιάζει να έχει πάρει το δρόμο της ισοφάρισης. Ένα λάθος όμως του Σα, μας δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπει έτοιμος να κάνει σωστά όλα όσα πρέπει για να πάρει τρίποντο. Το μετατρέπει σε γκολ ο Σανκαρέ και το 2-0 μοιάζει απίθανο πλέον να ανατραπεί. Το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν το παράτησε ούτε τότε το ντέρμπι και έφτασε μία ανάσα από το να ισοφαρίσει. Δεν είχε όμως πλέον την ψυχολογία που χρειάζεται για να το πετύχει σε καθαρές ευκαιρίες. Η πίεση και το άγχος, πάντα δυσκολεύουν τα τελειώματα των παικτών, όπως και το έλλειμμα συγκέντρωσης.

Ο Παναθηναϊκός δικαίως πανηγυρίζει για το σπουδαίο τρίποντο, αλλά πρέπει να αρχίσει να βελτιώνει και την απόδοσή του. Είναι πολλά τα ματς που παίρνει χωρίς η εικόνα του να είναι για να τα... πάρει. Δεν θα συνεχιστεί για πολύ αυτό. Αυτή η νίκη μεγάλωσε τις προσδοκίες και ανέβασε τον πήχη. Εδώ που έφτασε πλέον ο Παναθηναϊκός δεν στοχεύει απλώς σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά θα είναι αποτυχία να μην το πάρει…

Την ίδια ώρα μας προκύπτει μία συγκλονιστική μάχη, η οποία λογικά θα φουντώσει στα πλέι οφ, αφού τέσσερις ομάδες (Αρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ 43 και Παναθηναϊκός 41, χωρίς να αποκλείεται και ο Αστέρας Τρίπολης των 37 βαθμών) θα μπουν στα πλέι οφ και ένας από αυτούς θα είναι ο μεγάλος χαμένος της σεζόν (περιμένοντας βέβαια και την εξέλιξη του Κυπέλλου, που όμως μοιάζει δύσκολο να μην πάει σε κάποιον από τους πρώτους της βαθμολογίας), ο οποίος δεν θα βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Και φυσικά είτε ο Αρης με τη σεζόν που κάνει, είτε οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και φυσικά ο Παναθηναϊκός όπως προανέφερα, αν μείνουν χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο την εφετινή σεζόν θα έχουν αποτύχει παταγωδώς. Κάπως έτσι και σε συνδυασμό με τη μάχη για την παραμονή, τόσο το φινάλε του πρωταθλήματος, όσο και τα πλέι οφ και πλέι άουτ μπορεί να μας προκύψουν συναρπαστικά. Οποιος είδε το επικό ματς της Λάρισας με την ΑΕΚ χθες καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοώ. Ματς που τελείωσε με 2-4 και στις καθυστερήσεις του, η Λάρισα που είχε γυρίσει από το 0-2 στο 2-2 και έφυγε δέκα λεπτά πριν το φινάλε στην κόντρα με τρεις παίκτες έναντι ενός της ΑΕΚ, έχασε πέναλτι για το 3-3 και στην εξέλιξη της φάσης, έγινε το τελικό 2-4!

Αφήνοντας στην άκρη τις τακτικές τα σοβαρά λάθη της ΑΕΚ και του Χιμένεθ που έβαλαν ξανά την Λάρισα στο ματς, αλλά και την αφέλεια της Λάρισας να εκμεταλλευτεί δύο φορές την αδράνεια των παικτών της Ενωσης, το ματς ήταν συναρπαστικό και με εξαιρετικό ρυθμό στο τελευταίο ημίωρο. Ο Μανόλο σωστά μας είπε για το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ, αλλά κακώς δεν μας μίλησε για το χειρότερο φετινό της ημίχρονο, που ήταν το δεύτερο. Η Λάρισα βελτιώνεται, όπως άλλωστε και ο Παναιτωλικός και η Λαμία και η μάχη της παραμονής θα είναι σπουδαία. Εκεί θα μπλέξει και ο ΟΦΗ αν δεν συνέλθει σύντομα. Εξι σερί νίκες και άκρως προβληματική εικόνα σε όλα τα επίπεδα, είναι κάτι που εύκολα μπορεί να σε βάλει σε περιπέτειες πριν καν το καταλάβεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.