Παναθηναϊκός: Η αξιοποίηση του Βέλεθ και η κομπίνα των γκολ! (pics)

Παναθηναϊκός: Η αξιοποίηση του Βέλεθ και η κομπίνα των γκολ! (pics)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η αξιοποίηση του Βέλεθ και η κομπίνα των γκολ! (pics)

bet365

Ο Ισπανός στόπερ έχει συμμετοχή στα 3 από τα 10 τελευταία γκολ του Παναθηναϊκού, αξιοποιώντας την δουλειά που γίνεται στις στημένες φάσεις και στην στόχευση που υπάρχει στις ικανότητές του.

Ένα μεγάλο ποσοστό των τερμάτων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο προέρχεται από τις στατικές φάσεις και κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Μέσα στο 2021, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει μεγάλη αποτελεσματικότητα στον τρόπο που εκμεταλλεύεται τις νεκρές μπάλες και από τα δέκα τελευταία του γκολ, τα τρία, δηλαδή το 30% είναι προϊόν της δουλειάς που γίνεται στο Κορωπί πάνω σε αυτό το κομμάτι, με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο να έχει επωμιστεί την ευθύνη από τον Λάζλο Μπόλονι.

Το Τριφύλλι εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό την ικανότητα του Φραν Βέλεθ να διαβάσει τις φάσεις και να έχει σωστές επαφές, με τον Ισπανό να είναι ο κοινός παρανομαστής και στα τρία γκολ.

Κόντρα στον Άρη βγάζει την ασίστ στον Καμπετσή, με τον Ατρόμητο σκοράρει ενώ απέναντι στον Ολυμπιακό υποχρεώνει τον Σα στην απόκρουση που στρώνει την μπάλα στον Σανκαρέ! Αξίζει να σταθούμε βεβαίως και στα πολύ καλά χτυπήματα. Δύο από τον Χούανκαρ(Βικελίδης, Λεωφόρος) και ένα από τον Χατζηγιοβάνη στο Περιστέρι.

Αν παρατηρήσουμε αναλυτικά τις φάσεις και με την βοήθεια των φωτογραφιών, θα διαπιστώσουμε και την εξαιρετική κομπίνα που εφαρμόζει ο Παναθηναϊκός:

  • Ο εκτελεστής παίζει την μπάλα διαγώνια και με στόχευση την πλάτη της άμυνας, εκεί όπου είναι δύσκολη η διαχείριση αυτών των φάσεων για κάθε ομάδα. Στο δεύτερο δοκάρι.
  • Ο Βέλεθ σε όλες τις φάσεις είναι ο τελευταίος παίκτης στην επιθετική γραμμή που σχηματίζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όντας στην διαγώνιο με την μπάλα.
  • Ο Ισπανός στόπερ σε όλες τις φάσεις στέκεται λίγα μέτρα πιο πίσω από τους συμπαίκτες του. Δεν εμπλέκεται άμεσα με αμυνόμενο, δεν έχει σωματική μονομαχία.
  • Μόλις ο εκτελεστής κάνει τα πρώτα βήματα, ο Βέλεθ μπαίνει με ταχύτητα προς την περιοχή και εκμεταλλεύεται παράλληλα την κίνηση που κάνουν οι συμπαίκτες του προς το σημείο του πέναλτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα