Οι μάγκες με τα πράσινα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οι μάγκες με τα πράσινα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον ψυχωμένο και κυνικό Παναθηναϊκό που πήρε το αιώνιο ντέρμπι και έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο!

Το ήθελε περισσότερο. Το έδειξε από το πρώτο λεπτό, το φανέρωσε στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, στις περισσότερες δεύτερες μπάλες, ήταν αυτός που έπρεπε όταν η μπάλα... έκαιγε και το πήρε! Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις. Μπαίνεις μέσα και τα κερδίζεις. Ο αποψινός Παναθηναϊκός έδειξε από το πρώτο λεπτό πως αυτό το clasico ήταν δικό του, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Ολυμπιακού, κατέθεσε την ίδια φοβερή και τρομερή αποτελεσματικότητα.

Τρεις φάσεις, δύο γκολ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος ξόδεψε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει! Το Τριφύλλι έπαιξε σκυλίσια άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και στο φινάλε πανηγύρισε μια τεράστια νίκη! Πρώτη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο μετά τον Οκτώβριο του 2ο17, σπάσιμο του αήττητου σερί που έτρεχε η ομάδα του Μαρτίνς φέτος και μείωση της διαφοράς από την δεύτερη θέση και τον Άρη στους δύο πόντους!

Αυτή δεν ήταν η ημέρα των ερωτευμένων, αλλά η ημέρα του Παναθηναϊκού! Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, οι μάγκες με τα πράσινα έκαναν κατάθεση ψυχής, έβγαλαν τόνους πάθους, αυταπάρνησης, υλοποίησαν άψογα το πλάνο του Ρουμάνου προπονητή και συνεχίζουν την τρελή πορεία του τελευταίου διμήνου, δείχνοντας ικανοί για τα πάντα! Για την δεύτερη θέση, για το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον τρομερή αυτοπεποίθηση, έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή και παρά το γεγονός πως δεν παράγει καλό ποδόσφαιρο, είναι μία ομάδα που παίρνει το ένα παιχνίδι πίσω από το άλλο, με όπλο την κυνικότητα!

Άριστη προετοιμασία από τον Μπόλονι

Σε τούτη την γωνιά έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί με κριτική διάθεση στον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός επί Μπόλονι αλλά και στην μέθοδο που διαχειρίζεται διάφορες καταστάσεις εντός της ομάδας ο Ρουμάνος τεχνικός. Όπως χρεώνουμε αρνητικά, έτσι θα πιστώνουμε και θετικά, σημειώνοντας πως αυτό το ρόστερ μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα, άρα να μεγαλώσει τις πιθανότητες νικών.

Αν, για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός ήταν λίγο πιο τολμηρός απόψε, αν ήταν πιο καλά δουλεμένος στο επιθετικό τρανζίσιον και εκμεταλλευόταν τον άπλετο χώρο που του άφηνε ο Ολυμπιακός, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κάνει την δουλειά με λιγότερο άγχος και ίσως με πιο θριαμβευτικό τρόπο, σκοράροντας περισσότερα γκολ!

Εκτός από το συμμάζεμα, λοιπόν, που έχει κάνει στην ομάδα και την πορεία με... σπασμένα τα φρένα μέσα στο 2021, ο Ρουμάνος και το επιτελείο του απόψε παίρνουν άριστα στην προετοιμασία του ντέρμπι. Στο τακτικό κομμάτι, το Τριφύλλι πίεσε όσο μπορούσε ψηλά τους επιρρεπής στο λάθος στόπερ του Ολυμπιακού και έκλεψε μπάλες ψηλά.

Πόνταρε σε ένα δυνατό ξεκίνημα και βρήκε το γκολ του Μαουρίσιο. Όταν άφησε μπάλα στον Ολυμπιακό, είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή να κλείσει ο άξονας και να οδηγηθεί στα άκρα το παιχνίδι του αντιπάλου. Υποχρέωσε την ομάδα του Μαρτίνς σε ένα μονότονο παιχνίδι με συνεχόμενες σέντρες. Μέχρι την είσοδο του Ελ Αραμπί, το Τριφύλλι δεν αντιμετώπισε προβλήματα και δικαιώθηκε από την επιλογή του προπονητή. Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός ξόδεψε πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα πίσω από την μπάλα, ήταν τέλεια προετοιμασμένος στο διάβασμα του Ολυμπιακού.

Ο Μπόλονι παρουσίασε... ταλιμπάν στο τακτικό κομμάτι, παίκτες με μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού. Πιστώνεται και την προετοιμασία στο πνευματικό κομμάτι.

Το... εξάποντο του Σανκαρέ

Άνθρωπος του αγώνα, δίχως αμφιβολία, ο Γιουνούς Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος έχει κάνει τρομακτική εκκίνηση με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν ξανάγινε! Μεταγραφή του Ιανουαρίου να μπαίνει στην ομάδα με τέσσερις προπονήσεις και να χαρίζει έξι βαθμούς!

Γκολ στο Περιστέρι για το 3-2, ασίστ και ξανά γκολ στο αποψινό ντέρμπι! Η εμπειρία, η προσωπικότητα, η γνώση της θέσης, οι παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια, αποδείχθηκαν πιο σημαντικά από τον μέτριο βαθμό ετοιμότητας του Σενεγαλέζου μέσου.

Υπέροχη ατομική ενέργεια και σέντρα... σερβίρισμα του 1-0 στον Μαουρίσιο! Μυρίστηκε το γκολ στο λάθος του Σα και... πυροβόλησε για το 2-0 σε ένα κομβικότατο σημείο, όπου ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά!

Ο υπέροχος κύριος Μαουρίσιο, ᾽᾽βράχοι᾽᾽ στην άμυνα και Διούδης!

Τεράστιο παιχνίδι και από τον Μαουρίσιο. Τεράστιο. Εκτός από την ποιοτικότατη εκτέλεση με το κεφάλι στο άνοιγμα του σκορ, ο Βραζιλιάνος μέσος έβαλε πολύ μυαλό και σκοπιμότητα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Όσο κράτημα της μπάλας δεν είχαν όλοι οι υπόλοιποι, το βρήκε ο Βραζιλιάνος που σε πολλές περιπτώσεις ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας του και έδωσε πολύτιμες ανάσες.

Πολύ καλός και ανασταλτικά, έδωσε και κέρδισε αρκετές μάχες και ήταν ο ηγέτης του Τριφυλλιού πάνω στο χορτάρι. Σπουδαία εμφάνιση και από τους Βέλεθ, Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας που... καθάρισαν πολλά σε έδαφος και αέρα. Σούπερ και ο Χουάνκαρ, τα έδωσε όλα ο Μολό που στο φινάλε έχασε το μυαλό του και... κυνηγούσε μπάλες στην μεσαία γραμμή αλλά το πρόσημο και του Γάλλου ήταν πέρα για πέρα θετικό.

Για ακόμη μία φορά ο Διούδης που σφάδαζε από τους πόνους στην μέση για να βγάλει το παιχνίδι, έδειξε γιατί αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Απέκρουσε το τετ α τετ με τον Μασούρα, κράτησε το προβάδισμα και συνεχίζει να δίνει με τις επεμβάσεις του λύσεις σε καθοριστικά σημεία των παιχνιδιών!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.