Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1 (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός στα άτυπα γενέθλια των 113 χρόνων του, ήταν το μεγάλο αφεντικό στο ντέρμπι της Λεωφόρου καθώς επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού και τον «υποχρέωσε» στην πρώτη του ήττα στη σεζόν στις εν Ελλάδι διοργανώσεις. Μαουρίσιο και Σανκαρέ τα γκολ του «πράσινου» θριάμβου. Kόκκινη στις καθυστερήσεις ο Μπα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς και έχοντας ξεκάθαρα στο μυαλό το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην PSV, παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα στην υπεράσπιση της εστίας. Ρέαμπουτσκ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ανδρούτσος στο δεξί και ο Σωκράτης με τον Σεμέδο στο κέντρο των μετόπισθεν. Καμαρά, Μπουχαλάκης, Σίλβα στο κέντρο. Αριστερό εξτρέμ ο Φορτούνης, ο Βρουσάι δεξί και... φουνταριστός ο Χασάν που προτιμήθηκε από τον πρώτο σκόρερ των ερυθρολεύκων και του πρωταθλήματος, Ελ Αραμπί. Στον πάγκο έμεινε και ο Βαλμπουενά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λάζλο Μπόλονι δεν είχε κάποια έκπληξη στο αρχικό του σχήμα και ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Χουάνκαρ, δεξί τον Μολό και τον Σένκεφελντ με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ, Μαουρίσιο η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Νγκμπακοτό, Καμπετσής στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή του 4-3-3 ο Ιωαννίδης.

Η κλάση του Μαουρίσιο και η αντίδραση του Ολυμπιακού!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι και κατάφερε στην αρχή του ματς να βρει το γκολ! Μόλις στο δεύτερο πάτημα στην περιοχή του Ολυμπιακού, το Τριφύλλι πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο της απίστευτης αποτελεσματικότητας που βαδίζει μέσα στο 2021. Στο 5᾽ ο Μαουρίσιο με υπέροχη κάθετη έβγαλε τον Νγκμπακοτό απέναντι από τον Σα αλλά ο Κογκολέζος εξτρέμ πλάσαρε άουτ. Στιγμές αργότερα ο Μαουρίσιο από δημιουργός έγινε εκτελεστής, μετά την ιδανική σέντρα του Σανκαρέ, και με την τέλεια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των ερυθρολεύκων. Ο Βραζιλιάνος μέσος έβαλε τέλεια το σώμα του, έδωσε στην μπάλα τροχιά τέτοια που ο Πορτογάλος πορτιέρε δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Από αυτή την φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το σκηνικό ήταν το ίδιο. Το Τριφύλλι πίσω από την σέντρα να περιμένει τον Ολυμπιακό και τον εξωθεί στα άκρα, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν αντίδραση, να πιέζουν, να φτιάχνουν ευκαιρίες αλλά να μην μπορούν να φέρουν άμεσα το παιχνίδι στα ίσια. Με τον Φορτούνη να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό(από το 15 όταν και πέρασε στην θέση του επιτελικού) οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έφεραν την μπάλα έξω από την περιοχή του Διούδη κυρίως από τα δεξιά και με σέντρες προσπάθησαν να βρουν το γκολ. Η μεγαλύτερη στιγμή, πάντως, προέκυψε στο 18᾽ σε μία από τις λίγες στιγμές που οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας βρήκαν ανοιχτό γήπεδο.

Ο Μπουχαλάκης έβγαλε... φάτσα με το γκολ τον Βρουσάι αλλά εκείνος σούταρε ψηλά άουτ. Ακολούθησε ένα σουτ του Καμαρά που μπλόκαρε ο Διούδης, μία κεφαλιά του Βρουσάι που πέρασε λίγο άουτ και ένα σουτ εντός περιοχής από τον Χασάν που δεν βρήκε στόχο. Το Τριφύλλι που είχε κοντά τις γραμμές, εξαιρετική αμυντική συνοχή και συγκέντρωση, αν και υπήρχαν χώροι προς εκμετάλλευση, προτιμούσε όσες-λίγες είναι η αλήθεια- φορές κρατούσε μπάλα, να παγώσει τον ρυθμό και να γυρίσει την μπάλα με ηρεμία για να παίξει με τον χρόνο.

Θρίλερ με τον Παναθηναϊκό νικητή!

Η αντίδραση του Μαρτίνς ήταν άμεση. Στην έναρξη του δευτέρου μέρους έριξε στην μάχη τον Βαλμπουενά αντί του Βρουσάι ενώ στο 55᾽ έβαλε τον Ελ Αραμπί αντί του Φορτούνη και τον Μπα στην θέση του Σωκράτη, παίζοντας 4-4-2. Η... απάντηση από τον Μπόλονι ήρθε με τον Καρλίτος αντί του Καμπετσή και τον Νιάς αντί του Αλεξανδρόπουλου. Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός πίεζε, ο Παναθηναϊκός έπαιζε φουλ άμυνα και με κορυφαίο το δίδυμο των στόπερ του, κρατούσε το υπέρ του αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν είχαν ουσία, είχαν... βραχυκυκλώσει. Παρόλα αυτά έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 64᾽ όταν μετά από κόντρα, ο Χασάν βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη αλλά πλάσαρε άουτ, πετώντας στα σκουπίδια μια τεράστια ευκαιρία.

Το Τριφύλλι δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Κόντρα στην ροή του ματς, όμως, βρήκε και δεύτερο γκολ στο 74᾽! Από την ασταθή απόκρουση του Σα στην κεφαλιά του Βέλεθ μετά από στημένη φάση, ο Σανκαρέ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και από το ύψος της μικρής περιοχής... σκότωσε τον πορτιέρε του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και μετά από φάση διαρκείας, ο Ελ Αραμπί με κοντινή προβολή μείωσε στο 82᾽ και έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Είχε προηγηθεί ακόμη μία μεγάλη στιγμή, με τον Ανδρούτσο να σουτάρει άουτ στο 79᾽ απέναντι από την εστία των πρασίνων. Η πίεση έγινε ασφυκτική, όμως, ο Διούδης στο 89᾽ απέκρουσε το τετ α τετ με τον Μασούρα και κράτησε μια σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό.

ΜAN OF THE MATCH: Γιουνούς Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος μέσος στο πρώτο του ντέρμπι με την φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε την διαφορά! Τι άλλο να έκανε; Με υπέροχη σέντρα δημιουργεί το 1-0 για τον Μαουρίσιο. Με δυνατό σουτ γράφει το 2-0 και δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Βοήθησε με το επιθετικό του μαρκάρισμα και την ένταση που έβγαλε πίσω από την μπάλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σε αυτή την κατηγορία θα μπορούσαν να είναι αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού. Σίγουρα ξεχώρισε ο Μαουρίσιο, ο Μολό και οι Βέλεθ, Σένκεφελντ για τις κρίσιμες και γεμάτες ουσία ενέργειές του. Για τον Ολυμπιακό, ο Ελ Αραμπί μόλις μπήκε δημιούργησε πρόβλημα, κατάφερε και πάλι να σκοράρει και να βάλει στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που κλείστηκε μετά το πρώτο γκολ και βρήκε και δεύτερο, οι στιγμές της ομάδας του Μαρτίνς, δεν θα ήταν πολλές. Στις μεγάλες φάσεις που έφτιαξαν οι Πειραιώτες είχαν κάκιστα τελειώματα. Ο Βρουσάι στο 18’, ο Χασάν στο 64᾽, o Aνδρούτσος στο 79᾽ και ο Μασούρας στο φινάλε σπατάλησαν σπουδαίες ευκαιρίες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιώργος Μασούρας στο 90᾽ βρέθηκε μόνος του, με την μπάλα στρωμένη στο ύψος της μικρής περιοχής. Αμαρκάριστος. Το πλασέ του, όμως, ήταν άψυχο, πρόχειρο, πάνω στον Διούδη, ο οποίος με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Μέιντεν και των βοηθών του απόψε στην Λεωφόρο. Ο Σκωτσέζος ήταν ακριβοδίκαιος και μοίρασε το καρπούζι στην μέση. Στις καθυστερήσεις έδειξε δεύτερη κίτρινη και απέβαλλε τον Μπα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα ντέρμπι γεμάτο πάθος, ένταση, μονομαχίες και μεγάλες στιγμές, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός, πιο κυνικός, είχε ουσία και κατάφερε να πάρει το αποψινό ντέρμπι απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που παρά την πίεση που άσκησε πλήρωσε αμυντικά λάθη και αστοχία στην τελική προσπάθεια. Το Τριφύλλι έσπασε το αήττητο του αιωνίου αντιπάλου και παράλληλα έκανε ακόμη ένα βήμα για την Ευρώπη, μειώνοντας στους δύο βαθμούς από τον δεύτερο Άρη!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (70' Νιάς), Σανκαρέ, Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (77' Αϊτόρ), Ιωαννίδης, Καμπετσής (66' Καρλίτος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56' Μπα), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76' Μασούρας), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (46' Βαλμπουενά), Φορτούνης (56' Ελ Αραμπί), Χασάν (76' Κάιπερς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα