Ο Μάρκους Μπεργκ στο gazzetta.gr: «Περιμένω την νίκη ως ένας... τρελός Παναθηναϊκός»!

Νίκος Αθανασίου
Ο Μάρκους Μπεργκ στο gazzetta.gr: «Περιμένω την νίκη ως ένας... τρελός Παναθηναϊκός»!

bet365

Ο Μάρκους Μπεργκ αναπολεί στο gazzetta.gr τις στιγμές του στα αιώνια ντέρμπι, αποκαλύπτει τα κλειδιά της νίκης και δηλώνει πιστός οπαδός του Παναθηναϊκού!

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. |21+

Η μητέρα των μαχών του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών! Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το απόγευμα τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο και ένας από τους παίκτες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ελληνικό clasico, είναι δίχως αμφιβολία, ο Μάρκους Μπεργκ!

Ο Σουηδός επιθετικός που λατρεύτηκε από τους οπαδούς του Τριφυλλιού κατά την τετραετία που φόρεσε την πράσινη φανέλα(2013-2017) μιλά αποκλειστικά στο gazzetta.gr και θυμάται το τελευταίο του ντέρμπι στην Λεωφόρο που συνδυάστηκε με νικητήριο γκολ, τον τρόπο που προετοιμαζόταν για αυτά τα παιχνίδια, την δίψα του κόσμου για επικράτηση και όσα πρέπει να έχουν οι παίκτες του Τριφυλλιού πάνω στο χορτάρι για να μπορέσουν να του προσφέρουν την χαρά της νίκης!

Παράλληλα, ο 34χρονος στράικερ που αγωνίζεται πλέον στην Κράσνονταρ, στέλνει μήνυμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τους ευχαριστεί για όλη την αγάπη που πήρε και συνεχίζει να παίρνει από εκείνους!

Μάρκους, καλησπέρα. Τι θυμάσαι από αυτά τα παιχνίδια; Έπαιξες μια τετραετία στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκες αρκετές φορές στο ελληνικό clasico...

«Τα μεγάλα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μεγάλα παιχνίδια για κάθε παίκτη. Οι οπαδοί το περιμένουν πως και πως, όλοι μιλούν για αυτό το ματς και το μόνο που σου λένε είναι να νικήσεις σε αυτόν τον αγώνα. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή. Είναι φανταστικό να παίζεις σε αυτά τα ματς».

19 Μαρτίου 2017. Στο τελευταίο σου εντός έδρας ντέρμπι σκόραρες και χάρισες την νίκη στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα θα ήταν ένα αξέχαστο βράδυ για εσένα...

«Φυσικά και το θυμάμαι. Παίξαμε πολύ καλά, το γκολ ήταν πολύ όμορφο. Το βλέπω μερικές φορές στο instagram που το ανεβάζουν οι οπαδοί και μου έρχονται όλα αυτά τα συναισθήματα. Είναι δύσκολο να το περιγράψω ακριβώς. Ήταν πάντα κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το να σκοράρω εκείνο το βράδυ στην Λεωφόρο ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό, ένα από τα πιο ωραία μου γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Πολλοί λένε πως σε αυτά τα παιχνίδια τις νίκες δίνουν πρωτίστως τα πνευματικά χαρίσματα που βγάζει μία ομάδα πάνω στο χορτάρι. Συμφωνείς;

«Πρέπει να έχεις τα σωστά συναισθήματα, να καταλάβεις τι σημαίνει για όλους αυτός ο αγώνας. Να πάρεις ψυχολογία για να νικάς σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πάθος, τρέλα, θέληση για να δείξεις σε όλους ποιος είναι ο καλύτερος στην πόλη εκείνο το βράδυ. Μόνο αν καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι, μπορείς να το κερδίσεις...»

Αν ήσουν αύριο το απόγευμα στην Λεωφόρο, στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Τι θα συμβούλευες τους παίκτες του Τριφυλλιού;

«Ο καθένας είναι διαφορετικός. Μερικοί παίκτες θέλουν να χαλαρώνουν και να μην σκέφτονται τον αγώνα. Εγώ όταν περίμενα αυτά τα παιχνίδια, προσπαθούσα να συγκεντρωθώ, να φτιάξω την ψυχολογία μου, να έχω την απαιτούμενη πόρωση για αυτό το ματς, γιατί δεν είναι κάτι που αφορά μόνο εσένα. Αφορά τον σύλλογο, τους οπαδούς, είναι κάτι μεγάλο. Σημαίνει πάρα πολλά. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Θα σε θυμούνται για πολλά χρόνια αν νικάς σε αυτά τα ματς, αν πρωταγωνιστείς, αν προσφέρεις αυτή την χαρά».

Έχεις φύγει τέσσερα χρόνια. Παρακολουθείς την ομάδα;

«Προσπαθώ να βλέπω τους αγώνες αλλά παίζουμε πολλές φορές την ίδια ημέρα. Αγώνες, προπονήσεις και τα τρία μου παιδιά, δεν έχω πολύ χρόνο. Φυσικά υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό ως ένας από τους... τρελούς οπαδούς της ομάδας, όπως όλοι οι άλλοι. Σημαίνει πολλά για εμένα και εύχομαι το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι, όπως φυσικά και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Έφυγες το καλοκαίρι του 2017. Και ο Ζέκα το ίδιο. Τότε υπήρχε μια έτοιμη ομάδα για πρωταθλητισμό. Αν δεν είχατε φύγει, θεωρείς πως θα μπορούσατε να διεκδικήσετε τον τίτλο;

«Εκείνη την εποχή είχαμε πολύ δυνατή ομάδα, ήμασταν κοντά στην κορυφή. Υπήρχαν, όμως, δύσκολες καταστάσεις, ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί. Πιστεύω, όμως, πως με εκείνη την ομάδα θα είχαμε καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας; Αυτή η σχέση δεν τελείωσε το 2017...

«Τι να πρωτοπώ. Έχω πολλά μηνύματα ακόμα από την Ελλάδα. Ζεσταίνει την καρδιά μου όλο αυτό. Είχα υπέροχες στιγμές στην Αθήνα. Ως παίκτης και ως άνθρωπος μαζί με την οικογένειά μου. Το να με υποστηρίζουν ακόμα είναι κάτι το φανταστικό, μου δίνουν κίνητρο να κάνω το καλύτερο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξή τους για όλα αυτά τα χρόνια. Με βοήθησαν στην ζωή μου και στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και πάντα θα είναι στην καρδιά μου».

Photo credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα