ΑΕΚ: Η αναγκαιότητα για διπλό και έπειτα δουλειά!

ΑΕΚ: Η αναγκαιότητα για διπλό και έπειτα δουλειά!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αναγκαιότητα για διπλό και έπειτα δουλειά!

bet365

Το ματς στη Λάρισα την Κυριακή αποτελεί προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή και έπειτα ο Μανόλο Χιμένεθ με τους παίκτες του θα έχουν τον χρόνο μεσοβδόμαδα να εστιάσουν σε διάφορους τομείς στην προπόνηση.

Η ΑΕΚ έκανε την Τετάρτη το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά το 4-2 επί του Βόλου. Σε ένα παιχνίδι που εμφάνισε την ποιότητα που διαθέτει από τη μέση και μπροστά, αλλά και τις γνωστές παθογένειες που τη χαρακτηρίζουν στην ανασταλτική λειτουργία. Το Κύπελλο είναι ο μοναδικός τίτλος που έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει η Ένωση. Ωστόσο, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο πρωτάθλημα κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό καθώς η ΑΕΚ παρότι έμεινε εκτός κούρσας από τον Δεκέμβριο επιβάλλεται να παλέψει ως το τέλος για τη 2η θέση και να διασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη Super League Interwetten.

Τη δεδομένη στιγμή αυτό που προέχει για τον Μανόλο Χιμένεθ και τους συνεργάτες του είναι το ματς την Κυριακή στη Λάρισα. Η ΑΕΚ επιβάλλεται να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Αλκαζάρ όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς και για να βγει ξανά αντίδραση καθώς τελευταία η εικόνα και τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν δημιουργήσει νέο προβληματισμό. Το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ θα είναι... αίμα και άμμος και αυτό το γνωρίζουν απόλυτα οι κιτρινόμαυροι. Άλλωστε τα τελευταία τρία χρόνια φεύγουν με το ισόπαλο 0-0 από εκεί.

Ο Χιμένεθ θέλει τους παίκτες του απόλυτα συγκεντρωμένους και προσηλωμένους στον στόχο της νίκης για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής, γνωρίζοντας πως μετά από αυτό θα έχει τη δυνατότητα με ηρεμία να δουλέψει περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του στα Σπάτα και να εστιάσει στους τομείς που επιθυμεί καθώς δεν θα υπάρχουν μεσοβδόμαδες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ κάθε τρεις με τέσσερις μέρες είχε παιχνίδια και ο Χιμένεθ στην ουσία δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να εμβαθύνει σε συγκεκριμένα πράγματα στις προπονήσεις ώστε αυτά στη συνέχεια να αρχίσουν να βγαίνουν και στο γήπεδο.

Έτσι αφού περάσει το ματς με την ΑΕΛ, τόσο η ερχόμενη εβδομάδα πριν τον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όσο και η επόμενη που ακολουθεί πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι κενές από αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτό το διάστημα λοιπόν περιμένει με ανυπομονησία ο Χιμένεθ με το τεχνικό τιμ για να ξεκουραστούν οι παίκτες του, να επιστρέψουν οι τραυματίες και να αρχίσουν να πραγματοποιούν μια περισσότερο μεθοδική δουλειά. Με έμφαση στην αύξηση της έντασης σταδιακά, στη σωστή ανασταλτική λειτουργία και στην αντιμετώπιση των στατικών φάσεων, αλλά και σε όσα πρέπει να βελτιώσουν οι κιτρινόμαυροι στην επιθετική ανάπτυξη καθώς δεν αρκεί μόνο η ποιότητα που δεδομένα διαθέτουν μεσοεπιθετικά.

Η δουλειά που θέλει να κάνει ο Χιμένεθ εκμεταλλευόμενος το διάστημα αυτό μεσοβδόμαδα ευελπιστεί πως θα βγει μέσα στα ματς στην τελική ευθεία της σεζόν. Άλλωστε την ΑΕΚ περιμένει ένα δυνατό πρόγραμμα στη συνέχεια με τα πλέι οφ και με τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου αν όλα πάνε καλά και σφραγίσει το εισιτήριο στη ρεβάνς. Όπως αναφέραμε πάντως, εξίσου σημαντικό για τον Σεβιγιάνο κόουτς είναι να φρεσκαριστούν και οι παίκτες του καθώς τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα και αρκετοί είχαν επιβαρυνθεί σε συνδυασμό με τις προπονήσεις υψηλής έντασης που έκανε ο Ανδαλουσιάνος κόουτς. Την ίδια στιγμή ο Χιμένεθ περιμένει πως και πως και τους τραυματίες να επιστρέψουν και να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους για τη συνέχεια.

Ήδη ο Μπακάκης μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων εδώ και δύο μέρες και θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Χιμένεθ περιμένει να δει Σβάρνα και Μαχαίρα να γυρίζουν επίσης, ενώ ο Σάκχοφ που συνεχίζει ατομικό μετά τη θλάση που έχει υποστεί, φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να είναι έτοιμος για το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 28 Φεβρουαρίου. Αν όλα πάνε ομαλά και δεν προκύψει κάποιος νέος τραυματισμός, τότε ουσιαστικά η μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Γαλανόπουλου, ο οποίος στάθηκε πολύ άτυχος με το κάταγμα στην ωμοπλάτη...

Σε κάθε περίπτωση ο Χιμένεθ θα έχει μπροστά του τον απαραίτητο χρόνο για να περάσει όσα θέλει στους παίκτες του στο τακτικό κομμάτι και στην ένταση. Αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να περάσει η ΑΕΚ νικηφόρα την Κυριακή από τη Λάρισα σε ένα ματς στο οποίο η Ένωση θα πάει με απώλειες στον άξονα καθώς εκτός των Σάκχοφ και Γαλανόπουλου, και ο Κρίστιτσιτς δεν υπολογίζεται λόγω καρτών. Κάτι που σημαίνει ότι οι μοναδικοί διαθέσιμοι για τη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σιμόες και Σιμάνσκι με τον Μάνταλο είτε σε τριάδα στο κέντρο, είτε σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Όλα αυτά βέβαια και το πλάνο του Χιμένεθ ενόψει ΑΕΛ θα τα δούμε έπειτα από την τελευταία προπόνηση και την ανακοίνωση της αποστολής το Σάββατο το μεσημέρι στα Σπάτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα