ΑΕΚ: Τι πραγματικά συνέβη με την επιταγή για τον Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ: Τι πραγματικά συνέβη με την επιταγή για τον Λιβάι Γκαρσία

Gazzetta team
ΑΕΚ: Τι πραγματικά συνέβη με την επιταγή για τον Λιβάι Γκαρσία

bet365

Το διεθνές κύκλωμα απατεώνων που είχε κλέψει κι άλλες ομάδες, οι άμεσες κινήσεις της ΑΕΚ να σώσουν τις 550.000 ευρώ, οι τράπεζες και η Europol! Μία υπόθεση βγαλμένη από ταινία...
bwin - ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Πριν από λίγες μέρες, η ΠΑΕ ΑΕΚ έλαβε ένα email το οποίο έγραφε πως η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, από την οποία αποκτήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία, επιθυμούσε να εισπράξει τη δεύτερη δόση για τη μεταγραφή, ύψους 550.000 ευρώ σε διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό από εκείνον που είχε πληρωθεί η πρώτη δόση.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν τσέκαραν αν όντως τα στοιχεία ήταν αληθινά και προχώρησαν στην καταβολή της δόσης στον δήθεν λογαριασμό της Μπειτάρ, στην καθορισμένη ημερομηνία σε αυτόν τον νέο λογαριασμό κι έμειναν ήσυχοι πως όλα έβαιναν καλώς. Ωστόσο είχαν πέσει θύματα απάτης!

Συγκεκριμένα κύκλωμα εξειδικευμένο στο τραπεζικό… Phishing έστησε μια πολύ οργανωμένη απάτη με mail που φαίνονταν να είχαν σταλεί από τον επίσημο λογαριασμό της Μπεϊτάρ, αλλά και με τηλέφωνα όπου φερόμενοι υπάλληλοι του συλλόγου του Ισραήλ ζήτησαν να σταλεί αποδεικτικό της συναλλαγής όταν έγινε η πληρωμή.

Πρόκειται για ένα κύκλωμα το οποίο έχει απασχολήσει ακόμη και το FBI και την Europol αφού θύματα έχουν πέσει ομάδες του MLS αλλά και ευρωπαϊκές όπως η Λάτσιο στην Ιταλία και η Χάμιλτον στην Σκωτία. Αλλά κι άλλα κλαμπ που ακόμη τρέχουν και δεν φτάνουν.

Οταν λοιπόν η ΑΕΚ ρωτήθηκε από την Μπεϊτάρ γιατί έχει καθυστερήσει επτά μέρες να πληρωθεί η δόση, οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, αφού παρότι όλη η κίνηση των χρημάτων είχε αναρτηθεί στο διεθνές σύστημα μεταγραφών της FIFA η Μπεϊτάρ δεν είχε αντιληφθεί νωρίτερα ότι φερόταν να έχει πληρωθεί.

Ετσι, η Ένωση σε συνεργασία με την Ελληνική υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, τις δύο τράπεζες την δική της και της υποτιθέμενης Μπεϊτάρ και με την Europol κατάφερε να μπλοκάρει τα χρήματα πριν αυτά πέσουν σε λάθος χέρια.

Με αυτόν τον τρόπο ο λογαριασμός στον οποίο είχαν μπει τα χρήματα μπλοκαρίστηκε και τα χρήματα τελικά θα επιστραφούν στα ταμεία της ΑΕΚ ενώ μάλιστα σήμερα το πρωί η ΠΑΕ κατέθεσε για την υπόθεση και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα