Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 2-3 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 2-3 (vids)

bet365

Τι κι αν δέχτηκε δύο γκολ; Ο Παναθηναϊκός είχε πάλι τις λύσεις κι έφυγε από το Περιστέρι με τεράστιο διπλό (2-3 τον Ατρόμητο) στην μάχη για την Ευρώπη! Ντεμπούτο με γκολ για Σανκαρέ από σούπερ ενέργεια του επίσης «πρωτάρη» Ενμπαγκοτό!

Έτσι έπαιξαν

Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί ο Μόλο και ο Σένκεφελντ με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Ο Καμπετσής αριστερό εξτρέμ, ο Χατζηγιοβάνης δεξί και στην κορυφή του 4-3-3 ο Καρλίτος. Ο Σάββας Παντελίδης στο ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του στο Περιστέρι επέλεξε τον Γιαννιώτη στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κιβρακίδης, στο αριστερό ο Τομάσεβιτς και ο Γκαλβάο με τον Γούτα το δίδυμο στα στόπερ. Χαρίσης και Σάλομον οι κεντρικοί μέσοι. Γκάλο, Μουνίθ, Αγκάγιεφ η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Κωτσόπουλο.

Η μάχη των αιθέρων!

Υπόθεση κεντρικών αμυντικών και στημένων φάσεων ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι, σε μία μάχη των αιθέρων χωρίς νικητή! Ο Παναθηναϊκός βρήκε το πιο ιδανικό σενάριο στο παιχνίδι. Γκολ από τα... αποδυτήρια. Ο Βέλεθ με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη άνοιξε το σκορ στο 10´! Οι πράσινοι αντέδρασαν, όπως, ακριβώς το κάνουν σε όλα τα παιχνίδια τους, αν προηγηθούν.

Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι οπισθοχώρησε, άφησε την μπάλα στον Ατρόμητο, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο πίεζε την άμυνα του Τριφυλλιού. Ο Ατρόμητος έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή των πρασίνων αλλά δεν μπορούσε να βρει την σωστή τελική πάσα. Πέρα από μία καλή εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ και ένα επικίνδυνο γύρισμα του Αγκάγεφ οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου.

Ο Μουνίθ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γούτας νίκησε κατά κράτος την άμυνα του Παναθηναϊκού και έφερε το παιχνίδι στα ίσια με καρφωτή κεφαλιά! Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, έχασε με τραυματισμό τον Σένκεφελντ στο 35᾽, με τον νεαρό Νιάς να κάνει το ντεμπούτο του.

Οι νέοι ήταν ωραίοι και ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Περιστέρι!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους(47᾽) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ χάρη σε τρομερή γκάφα του Γιαννιώτη, ο οποίος γλίστρησε κατά την έξοδο του και ο Καρλίτος που είχε κυνηγήσει μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Ο Ατρόμητος βρέθηκε πίσω στο σκορ από το... πουθενά αλλά στο 55᾽ κατάφερε και πάλι να ισοφαρίσει.

Ο κακός, απόψε, Μαουρίσιο έχασε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, ο Γκάλο με ωραία σέντρα βρήκε τον Αγκάγεφ που με υπέροχη κεφαλιά νίκησε τον Διούδη! Στα επόμενα λεπτά... μίλησαν οι δύο πάγκοι. Ο Μπόλονι έριξε στο ματς Σανκαρέ, Νγκμπακοτό, Ιωαννίδη, Μακέντα ενώ ο Παντελίδης έβαλε Στρούγγη, Ούμπιντες, Ντομβόγκι και γύρισε το σύστημα σε 5-3-2. Κυριάρχησαν οι μονομαχίες, τα λάθη, με τον Ατρόμητο να έχει την μπάλα αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει. Το ματς είχε καλό ρυθμό και όλα κρίθηκαν από μια ενέργεια ποιότητας του Νγκμπακοτό. Ο νεοφερμένος εξτρέμ του Τριφυλλιού στο 83᾽πέρασε τον Νάτσο και με τέλεια σέντρα έδωσε το γκολ έτοιμο στον Σανκαρέ! Εκείνος με δεύτερη προσπάθεια, σκόραρε και έδωσε στον Παναθηναϊκό μία πολύ σπουδαία νίκη.

MAN OF THE MATCH: Γιουνούς Σανκαρέ. Βαρύς, ανέτοιμος, με μηδαμινή συμμετοχή στην ανάπτυξη και την άμυνα του Παναθηναϊκού για όσο αγωνίστηκε. Από την στιγμή, όμως, που σκόραρε το γκολ της νίκης, μικρή σημασία έχουν όλα τα παραπάνω. Ο Σενεγαλέζος μέσος είναι ένας ποδοσφαιριστής που πατάει πολύ την αντίπαλη περιοχή. Το έκανε στο 83᾽, βρέθηκε εκεί που έπρεπε και σαν σε προπόνηση με διπλή προσπάθεια έγραψε το 3-2!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φραν Βέλεθ. Ο κορυφαίος του γηπέδου. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ισπανό στόπερ. Σκόραρε το πρώτο γκολ, από δική του μπαλιά ξεκίνησε το δεύτερο και έδωσε πολλές λύσεις όταν πίεζε ο Ατρόμητος. Στο ύψος του, φυσικά και ο Γενί Νγκαμποτό. Σπουδαία ατομική ενέργεια από δεξιά και... έτοιμο γκολ στον Σανκαρέ. Με εξαίρεση την φάση του 2-2 του Ατρομήτου, πολύ καλός ήταν και ο Νιάς. Για τον Ατρόμητο ξεχώρισε ο Χαρίσης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ένας από κάθε ομάδα. Για τον Παναθηναϊκό ο Λούκας Βιγιαφάνιες και ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σκιά του καλού του εαυτού ενώ για τον Ατρόμητο, ο Ανδρέας Γιαννιώτης που έχει ευθύνη στο 2-2 του Τριφυλλιού και δεν μπόρεσε να δώσει ηρεμία στην άμυνά του, όντας σε πολύ κακό βράδυ.

Η ΓΚΑΦΑ:Η άμυνα του Ατρομήτου είχε κάκιστη αντίδραση στο τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού που κρίνει και την αναμέτρηση. Παρά την επιλογή του Παντελίδη να παίξει με πέντε πίσω στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Νγκμπαγκοτό έκανε... παρέλαση από δεξιά, πάτησε ανενόχλητος περιοχή ενώ και ο Σανκαρέ σαν σε προπόνηση βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου και των βοηθών του απόψε στο Περιστέρι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα... ροκ παιχνίδι στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την νίκη και να μειώσει στον πόντο από ΠΑΟΚ και Άρη και στους δύο από την ΑΕΚ. Ο Σανκαρέ στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Τριφυλλιού χάρισε την νίκη στους πράσινους από εξαιρετική ενέργεια ενός ακόμη νέου. Του Γενί Νγκμπακοτό. Ο Ατρόμητος το πάλεψε, ισοφάρισε δύο φορές αλλά πλήρωσε ακριβά τις νεκρές στιγμές στην ανασταλτική του συμπεριφορά.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γκάλο (70' Ούμπιδες), Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (22΄ Nάτσος), Χαρίσης, Σάλομον, Μουνίθ (81' Γιακουμάκης), Αγκάγιεφ(69' Εντομβόνγι), Κωτσόπουλος (70' Στρούγγης)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ (35' Nιάς), Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίτσιο, Βιγιαφάνες (60΄ Σανκαρέ), Καρλίτος (75' Μακέντα), Χατζηγιοβάνης (75' Ιωαννίδης), Καμπετσής (60΄ Ενγκμπακοτό)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα