Παναθηναϊκός - Λαμία 0-0 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Λαμία 0-0 (vids)

bet365

H Λαμία αποδείχθηκε ξανά κακός δαίμονας για τον Παναθηναϊκό. Μετά από 5 σερί νίκες, οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και δεν εκμεταλλεύτηκαν την «γκέλα» του Άρη. 7ο σερί ματς που δεν δέχθηκε γκολ το «τριφύλλι».

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χατζηθεοδωρίδης, δεξί ο Μολό και ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Καμπετσής, Αϊτόρ στα δύο «φτερά» και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Η Λαμία του Μιχάλη Γρηγορίου παρατάχθηκε με τον Επασί στην υπεράσπιση της εστίας. Στα αριστερά της άμυνας ο Σαραμαντάς, στα δεξιά ο Βλάχος και ο Τζανετόπουλος με τον Αντέτζο οι δύο στόπερ. Τζανδάρης, Μπιάρνασον, Βασιλακάκης στον άξονα, Ντέλετιτς και Ρόμανιτς οι δύο εξτρέμ και «φουνταριστός» ο Αραμπούλι. Στο 7' ο Γεωργιανός τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Καραμάνος.

Ανήμπορος να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Λαμίας ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι άφησαν την μπάλα στον Παναθηναϊκό, το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι τελείωσε το ημίχρονο με 62% κατοχή αλλά και μια ξεκάθαρη εικόνα αδυναμίας στο να δημιουργήσει τον παραμικρό κίνδυνο για την εστία του Επασί. Οι «πράσινοι» δεν είχαν συνεργασίες, δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στο επιθετικό τρίτο και με εξαίρεση ένα σουτ του Αϊτόρ στο 4' δεν έκαναν άλλη ευκαιρία!

Το «τριφύλλι» παρά τις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, δεν είναι μία ομάδα που έχει μάθει να δημιουργεί σε ικανοποιητικό επίπεδο και η Λαμία τον μπλόκαρε, κάνοντας απλά τα βασικά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Παράλληλα, ο Βιγιαφάνιες που είναι βαρόμετρο για τους «πράσινους» έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, οι ακραίοι δεν έδωσαν το παραμικρό και το 0-0 στο ημίχρονο αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της αναμέτρησης.

Τον... φρέναρε ο Επασί

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την έγκαιρη είσοδο των Καρλίτος, Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, ο Παναθηναϊκός... ζωντάνεψε επιθετικά και προσπάθησε έστω και ανορθόδοξα, με πολλές γιόμες να πιέσει την άμυνα της Λαμίας. Ο Ιωαννίδης στο 47' δεν εκτέλεσε σωστά, στο 65' ο Επασί απόκρουσε το σουτ του Καρλίτος μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ισπανού, ο οποίος έξι λεπτά αργότερα αστόχησε εκ νέου μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Ο Γάλλος πορτιέρε της Λαμίας, η οποία είχε μια μεγάλη στιγμή με τον Ρόμανιτς στο 51', ήταν ξανά εκεί στο 76' και έκανε την διαφορά για τους φιλοξενούμενους. Απέκρουσε τις προσπάθειες των Αϊτόρ και Μακέντα και κράτησε όρθια την ομάδα του. Στο τελευταίο τέταρτο οι «πράσινοι» πίεζαν, όμως, οι φιλοξενούμενοι με άριστη ανασταλτική συμπεριφορά και συγκέντρωση κράτησαν μέχρι τέλους το μηδέν!

MAN OF THE MATCH: Φοβερή εμφάνιση από τον Ντεβί Επασί. Ο Γάλλος πορτιέρε ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να φύγει η Λαμία με βαθμό από την Λεωφόρο. Κατέβασε ρολά! Στο 65' αποκρούει το σουτ του Καρλίτος και στο 76' λέει διπλό «όχι» στην ίδια φάση σε Αϊτόρ και Μακέντα, με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Ιταλού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ντάνιελ Αντέτζο. Ο θηριώδης στόπερ «καθάρισε» τις περισσότερες σέντρες προς την περιοχή της ομάδας του. Είχε τις απαντήσεις στην πίεση του Παναθηναϊκού, τελείωσε το ματς με διπλάσιο αριθμών επεμβάσεων και ήταν εξαιρετικός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λούκας Βιγιαφάνιες. Κακή εμφάνιση από τον Αργεντινό μέσο, ο οποίος πούλησε πολλές εύκολες μπάλες στην μεσαία γραμμή και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν βοήθησε στην δημιουργία, δεν είχε καθαρό μυαλό και η μοναδική καλή του στιγμή ήταν το γύρισμα στον Ιωαννίδη στην φάση του 46'. Δικαίως έγινε αλλαγή νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μακέντα στο 76' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα ήταν καλά στρωμένη αλλά σούταρε πάνω στον Επασί και του έδωσε την ευκαιρία να την στείλει κόρνερ. Το ίδιο ισχύει και για τον Καρλίτος που αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή η διαιτησία του Τζήλου και των βοηθών του. Στο 92' η Λαμία ζητά χέρι του Σένκεφελντ εντός περιοχής σε γύρισμα του Καραμάνου αλλά φαίνεται πως είναι στην φυσική του θέση και για αυτό τον λόγο ο ρέφερι δεν υπέδειξε παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Λαμία στην Λεωφόρο, δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει στους δύο βαθμούς από την δεύτερη θέση και τον Άρη. Παράλληλα επέτρεψε στον Αστέρα Τρίπολης να τον πλησιάσει στο -2! Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι παρουσίασε κακό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, έκανε κάποιες φάσεις στο δεύτερο αλλά ο Επασί ήταν εκεί!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αγιούμπ), Μαουρίσιο, Αϊτόρ (82’ Εμαννουηλίδης), Βιγιαφάνιες (58’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (67’ Μακέντα), Ιωαννίδης (58’ Καρλίτος).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βλάχος, Σαραμαντάς, Μπιάρνασον, Τζανδάρης, Βασιλακάκης (60’ Τιρόνε – 68’ λ.τρ. Γκούγκα), Ντέλετιτς (61’ Προβυδάκης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (7’ λ.τρ. Καραμάνος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα