Aστέρας Τρίπολης - Άρης 2-1 (vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Aστέρας Τρίπολης - Άρης 2-1 (vids)

bet365

O Άρης προηγήθηκε στην Τρίπολη, είχε ευκαιρίες να «κλειδώσει» το ματς, όμως δεν το έκανε και ο Αστέρας με ανατροπή πήρε τεράστια νίκη με 2-1 και συνεχίζει να... ονειρεύεται. Ντεμπούτο με τα «κίτρινα» για Μήτρογλου.

Είδε… Αστεράκια

Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η πρώτη ομάδα που ανέτρεψε σκορ απέναντι στον Άρη καθώς από το 0-1 επικράτησε με 2-1 και πλέον κοιτάζει με προοπτική τη συμμετοχή του στα Playoffs του Πρωταθλήματος.

Ο Αστέρας Τρίπολης δικαιώθηκε για την απόδοσή του στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, εκεί όπου συντελέστηκε η ανατροπή του σκορ με πρωταγωνιστή τον Κρεσπί ο οποίος σκόραρε στην ισοφάριση και δημιούργησε την ανατροπή. Ο Άρης πλήρωσε βαρύ τίμημα για την αναποτελεσματικότητά του στο πρώτο ημίχρονο όπου θα έπρεπε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι και μετά το 60ο λεπτό… παρέδωσε πνεύμα με συνέπεια σοβαρά αμυντικά λάθη. Η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου σε αγώνα Πρωταθλήματος ήταν από τα στοιχεία του παιχνιδιού αλλά δεν απέτρεψε το να φύγει ο Άρης με άδεια χέρια από την Τρίπολη.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες καθώς ο Άκης Μάντζιος απέφυγε να «πειράξει» την ομάδα του και απλά άλλαξε τα 2/4 της άμυνας με τη συμμετοχή των Σάκιτς, Μπεναλουάν. Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με τις απουσίες των Μουνάφο, Μπερτόγλιο και ήτα φανερές στο τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο διότι είχε τον απόλυτο έλεγχο της μεσαίας γραμμής, κατοχή μπάλας αλλά και δημιουργία στο παιχνίδι του, διατηρώντας παράλληλα την εικόνα της συμπαγούς ομάδα στην άμυνα. Ακριβώς το αντίθετο ίσχυσε για τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος ήταν συνεχώς ένα «κλικ» πίσω από τον Άρη και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι απείλησε μόλις μία φορά (στις καθυστερήσεις) του πρώτου μέρους με μια κεφαλιά του Σίτο.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ

Ο Δημήτρης Μάνος επέστρεψε στο βασικό σχήμα του Άρη λόγω του τραυματισμού του Ντάνιελ Μαντσίνι και βρήκε δίχτυα μετά από σχεδόν δύο μήνες (σ. σ. είχε σκοράρει δύο φορές στην εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ στις 2/12/20) στο 28’ σε μία φάση όπου το… μισό γκολ ανήκει στον Λούκας Σάσα με την εξαιρετική μπαλιά που έβγαλε στον Μπερτόγλιο για να ακολουθήσει η παράλληλα σέντρα του τελευταίου και η προβολή του Μάνου (0-1).

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημίχρονου και άλλον αδίκησε τον Άρη λόγω του εύρους των κλασικών ευκαιριών που δημιούργησε. Με το χαμένο τετ α τετ του Μάνου στο 12’, την εξαιρετική ενέργεια του Ματέο Γκαρσία στο 17’ όπου ο Καστάνο διέκοψε την πορεία της μπάλας με το κεφάλι καθώς αυτή πήγαινε στα δίχτυα, το σουτ του Λούκας Σάσα στο 24’ όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή ο οποίος έδωσε την ομάδα του και στο 35’ στο τετ α τετ με τον Μπερτόγλιο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΕΣΠΙ

Το πρώτο 15πτο του δεύτερου ημιχρόνου δεν περιλάμβανε την παραμικρή φάση για τις δύο ομάδες. Ο Αστέρας πήρε την μπάλα στα πόδια του, ο Άρης έχασε μέτρα στο γήπεδο και απέκτησε παθητικό ρόλο αλλά οι γηπεδούχοι δεν ήταν δημιουργικοί στο παιχνίδι του. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο παιχνίδι με την είσοδο των Ιγκλέσιας, Ριέρα και Αλί Μπαμπά. Βλέποντας την ομάδα του να μην έχει την μπάλα στα πόδια της και γενικώς να χωλαίνει στο γήπεδο, ο Άκης Μάντζιος απάντησε με την είσοδο τρίτου αμυντικού χαφ, τον Χαβιέρ Ματίγια. Ένα λεπτό αργότερα (65’) όλα άρχισαν από την αρχή καθώς ο Αστέρας μετουσίωσε την υπεροχή του με το γκολ του Κρεσπί, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντες.

Ο ΡΙΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο Αστέρας είχε το μομέντουμ του αγώνα, ενώ ο Άρης έχασε τις δομές του στο γήπεδο. Και στο 70’ οι γηπεδούχοι έκαναν την απόλυτη ανατροπή σε μια εξαιρετική εκτέλεση του transition παιχνιδιού όπου ο Κρέσπι την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Ριέρα κι αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια, ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στα ελληνικά γήπεδο στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος καθώς ο Άκης Μάντζιος τον έριξε στο παιχνίδι στο 81ο λεπτό. Ο Ράσταβατς απάντησε με την είσοδο στον αγώνα του Μπελόκ και την αλλαγή της διάταξης σε 5-4-1 προς διαφύλαξη αυτού του 2-1 υπέρ της ομάδας του. Ο Άρης είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισοφάρισης. Προσπάθησε να απειλήσει μ’ ένα σουτ του Σίλβα από πλάγια θέση, αλλά ο Τσιφτσής είχε εξαιρετική αντίδραση.

ΜVP: Ο Κρεσπί σημείωσε το πρώτο γκολ και σέρβιρε το δεύτερο για τον Αστέρα.

Στο ύψος του: Ο Ιγκλέσιας έλυσε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αστέρας Τρίπολης στον χώρο της μεσαίας γραμμής και με την είσοδό του στο παιχνίδι, άλλαξαν οι ισορροπίες στον αγώνα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Μπεναλουάν έκανε κακό δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη, έχει ευθύνη και στα δύο γκολ.

Η «γκάφα»: Ο Καστάνιο έκανε κακό κοντρόλ στο 12’ αλλά ο Μάνος δεν επωφελήθηκε καθώς δεν ήταν αποτελεσματικός στο τετ α τετ.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το δικό του εξαιρετικό διάστημα στον αγώνα με τα δύο γκολ που πέτυχε και ο Άρης έμεινε με την πολύ καλή απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο όπου έχασε κλασικές φάσεις για να πετύχει περισσότερα από ένα τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κίτρινοι» δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ, Καστάνο, Βαλιέντε, Καπίγια (59’ Ιγκλέσιας), Κρεσπί (90+ Τιλίκα), Φερνάντεθ (81’ Μπελόκ), Σίτο (59’ Αλί Μπαμπά), Τζίμας (59’ Ριέρα).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (74’ Σούντγκρεν), Τζέγκο (81’ Κάτσε), Λούκας Σάσα (74' Σίλβα), Μπερτόγλιο (64’ Ματίγια), Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (81’ Μήτρογλου).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα