O Παναθηναϊκός αλλάζει το πρωτάθλημα: Ποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης;

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
O Παναθηναϊκός αλλάζει το πρωτάθλημα: Ποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης;

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την ανακατάταξη στη βαθμολογία και τους στόχους τεσσάρων ομάδων με το βλέμμα στο... Conference League.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Δεν ήταν παράλογες οι βαθμολογικές απώλειες του ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Παράλογο ήταν όταν έχασε πέντε βαθμούς από τον Ατρόμητο και την ΑΕΛ. Δεν είναι «τρελό» που έκανε μια «χοντρή» γκέλα η Ενωση, στη χθεσινή ήττα της από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό επί Χιμένεθ όταν ο Ισπανός βάζει τρεις αμυντικούς μέσους σε εντός έδρας παιχνίδι εναντίον τέτοιου επιπέδου ομάδας και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην τετράδα της άμυνας.

Δεν είναι καθόλου παράλογες οι βαθμολογικές απώλειες του Αρη στη Λαμία και στα Γιάννινα. Εχει πάρει αρκετά ματς στα οποία βάσει απόδοσης θα μπορούσε να χάσει βαθμούς στον πρώτο γύρο, έτρεξε και έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε από τους Πράσινους λόγω αστοχίας, πήγε παρακάτω με ψηλά το κεφάλι, διαχειρίστηκε με ψυχραιμία τη μίνι κρίση του και ξανά προς τη δόξα τραβά.

ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Είναι η ποδοσφαιρικά «τρελή» πορεία του Παναθηναϊκού αυτή που αλλάζει πλέον τα δεδομένα στο πρωτάθλημα! Μια πορεία αποτελούμενη από πέντε νίκες και μία ισοπαλία (εναντίον του Αστέρα) στα πρώτα έξι ματς του β΄γύρου: -2 από τον ΠΑΟΚ, -3 από την ΑΕΚ, -5 από τον Αρη, ενώ η απόσταση από τους… πρώην ανταγωνιστές του Ολυμπιακού έχει μειωθεί και από τον Αστέρα! Αν και μέχρι πότε θα αντέξει ο Παναθηναϊκός, αν και μέχρι πότε θα αντέξει ο Αστέρας, δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που καταγράφουμε στο σήμερα είναι ότι το πρωτάθλημα άλλαξε. Όχι επειδή πλέον «κλείδωσε» ο δεύτερος σερί τίτλος του Ολυμπιακού: εδώ και πολύ καιρό φαινόταν ότι ουδεμία ομάδα ήταν ικανή να τον έχει από… κοντά μέχρι το τέλος της regular season, προτού καν αρχίσουν τα play offs. Το πρωτάθλημα άλλαξε στον συναγωνισμό για το… Conference League και πλέον το βλέμμα δεν στρέφεται στο «ποιος θα είναι ο πρωταθλητής», αλλά στο «ποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης;».

Διότι όταν οι Πράσινοι περνούν «τρένο» από όλους τώρα που απουσιάζει ο Κουρμπέλης, χωρίς Βιγιαφάνιες, Σάντσες και Μαουρίσιο σε πολλά ματς της εκκίνησης του β΄γύρου, χωρίς Αλεξανδρόπουλο και Σένκεφελντ χθες στο Βόλο, τι θα συμβεί όταν ο Μπόλονι θα έχει άπαντες στη διάθεσή του; Δεδομένου, μάλιστα, ότι στον β΄γύρο περιμένουν να φιλοξενήσουν Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο!

ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΑΣ, ΝΙΚΑΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Η λογική υπαγορεύει ότι αυτή η αύρα κάποια στιγμή θα εξανεμιστεί. Διότι δεν είναι δυνατόν σε όλα τα ματς ο αντίπαλος να χάνει εύκολα γκολ και ο Παναθηναϊκός να σκοράρει με την πρώτη – δεύτερη φάση του. Διότι δεν είναι δυνατόν να νικάς αδιαλείπτως χωρίς να είσαι ανώτερος του αντιπάλου σου. Όμως προσοχή: όταν μαθαίνεις να νικάς, θα πάρεις και ματς που δεν αξίζεις. Ισχύει και αντιστρόφως: όταν μάθεις να χάνεις, θα χάνεις και παιχνίδια που δικαιούσαι να πάρεις. Κι αν υπάρχει ένα και μοναδικό θεμελιώδες κεκτημένο πλέον για τους Πράσινους είναι ότι παίζουν για να νικήσουν και ότι έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση. Δεν ‘πα να χάνει ο αντίπαλος γκολ επί της γραμμής, να σφυρίζουν τα δοκάρια, να κατεβάζει ρολά ο Διούδης; Εχουν πίστη, έχουν πείσμα και σπίθα. Πλέον, έχουν και ορατό στόχο! Δεν… εμφανίστηκε αυτός μετά το χθεσινό «διπλό» επί του Βόλου, αλλά μετά τη νίκη επί του Αρη με το γκολ του Αργύρη Καμπετσή.

Ο νεαρός κύριος είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι έχει συμβεί στον Παναθηναϊκό από την αρχή του Γενάρη. Ηταν μέχρι και το ματς με τον ΟΦΗ ο πρώτος στη λίστα προς αποχώρηση, διότι το ήθελε και ο ίδιος! Μπαίνει στο 87’ με την ΑΕΛ, κάνει την ασίστ στον Εμμανουηλίδη. Τον βάζει «βασικό» ο Μπόλονι με τον Αρη, βάζει το νικητήριο γκολ. Σκοράρει και με τον ΟΦΗ, πιστώνεται το γκολ και χθες που στην πραγματικότητα είναι… αυτογκόλ του Γκρίλο στο Βόλο. Τρελό; This is football!

Xθες η έμπνευση του Ρουμάνου τεχνικού να χρησιμοποιήσει τον Χατζηθεοδωρίδη στη θέση του Αλεξανδρόπουλου ως αμυντικό μέσο δεν του «βγήκε», αλλά ο Παναθηναϊκός αφού ισορρόπησε μετά τα πρώτα 25 λεπτά που σφύριζαν οι μπάλες γύρω από την εστία του Διούδη (πάνω, δεξιά, αριστερά, πάνω του, αλλά ποτέ μέσα στο μονότερμα μέχρι το 25'!) βρήκε τις αντεπιθέσεις που έψαχνε και μετά την αποβολή του Χουάνκαρ στο 55’ κλείδωσε εύκολα το ματς, πετυχαίνοντας και ένα θαυμάσιο σε κόντρα – επίθεση γκολ με τον «Λουκάκου των φτωχών» Φώτη Ιωαννίδη, που όπως καταλαβαίνουμε και από το παρατσούκλι που του έχουν αποδώσει οι συμπαίκτες του, έχει γίνει και… θέμα στα αποδυτήρια όπου είναι πάρα πολύ αγαπητός!

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΤΟ WINNING SPIRIT, Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Εχοντας ως MVP μαέστρο τον Μαουρίσιο που ήταν ο χειρότερος πριν από τέσσερις ημέρες εναντίον του ΟΦΗ, έχοντας έναν εγωιστή, αλτρουιστή και ηγετικό Βιγιαφάνιες στο β΄μέρος, αξιοποιώντας την ταχύτητα Αϊτόρ και Καμπετσή στις πτέρυγες και την σκληράδα οκτώ παικτών πίσω από τη μπάλα από το 65’ και έπειτα, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει μια ομάδα η οποία της είχε «κλέψει» δύο βαθμούς στο 90’ όταν την αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο γύρο.

Κι’ όλα αυτά χωρίς μεταγραφές, την ίδια ώρα που ο Αρης παίρνει τον Μήτρογλου για να γιάνει τους πόνους στο γκολ, ο ΠΑΟΚ πήρε Ουάρντα, Κρμέντσικ, Καγκάβα, Λάμπρου και η ΑΕΚ ετοιμάζεται για δύο κινήσεις στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου! Δύσκολο, πολύ δύσκολο να πιει τελικά νερό, τώρα που έφτασε κοντά στην πηγή ο Παναθηναϊκός! Αλλά το winning spirit είναι πλέον κεκτημένο, οι παίκτες είναι (πάρα πολύ) καλά μεταξύ τους, αρχίζουν να συμβιβάζονται με τη χαρά της νίκης χωρίς να απολαμβάνουν αυτό που παίζουν και ο Μπόλονι καλείται να επενδύσει για καλύτερα πάνω σ’ αυτό που ήδη έχει χτίσει, επιβάλλοντας αυτό το αντιτουριστικό, αλλά αποτελεσματικό στυλ ποδοσφαίρου που θυμίζει Βίκτορ Μουνιόθ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...