Ολυμπιακός: Το limit up των επιδραστικών χαφ Μπουχαλάκη και Καμαρά! (vids)

Ολυμπιακός: Το limit up των επιδραστικών χαφ Μπουχαλάκη και Καμαρά! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το limit up των επιδραστικών χαφ Μπουχαλάκη και Καμαρά! (vids)

bet365

Ο ένας πέρασε από κορονοϊό και του πήρε ένα διάστημα να επανέλθει και ο άλλος είχε μυϊκό τραυματισμό που τον κράτησε πίσω. Και όμως οι Μπουχαλάκης και Καμαρά εξελίχθηκαν εκ νέου σε υπερπολύτιμους χαφ του Ολυμπιακού!
Καταρχήν ήταν δύο παίκτες που ξεχώρισαν για τα καλά στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0. Από εκεί και πέρα θέλοντας να δούμε ατομικά τους Μπουχαλάκη και Καμαρά θα πρέπει εξαρχής να διευκρινίσουμε πως πρόκειται για δύο χαφ με διαφορετικά χαρακτηριστικά που παίζουν πολύ καλά αυτήν την περίοδο αλλά παράλληλα ξέρουν να παίζουν αρμονικά μαζί και να συνεργάζονται. Έχουν τη σωστή... χημεία στο κέντρο. Είναι όμως μία σημαντική παραδοχή πως στο τελευταίο χρονικό διάστημα είναι οι πιο βελτιωμένοι και επιδραστικοί του χαφ (και αυτό διότι ο πολύ καλός Εμβιλά ήταν εξαρχής σταθερός).
Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στα 27 του είναι πιο ψηλό κορμί από τον 23χρονο Μαντί Καμαρά. Είναι παίκτης τον οποίο τον θέλουν οι προπονητές για το ύψος του όμως έχει και άλλα θετικά στοιχεία.
Είναι ένας κλασικός δημιουργικός χαφ. Περισσότερο οκτάρι παρά εξάρι. Παίκτης με τρομερή διορατικότητα. Που σηκώνει πάντα το κεφάλι και βλέπει γήπεδο. Που οι μπαλιές του με φάλτσο ή χωρίς βγάζουν έτοιμα γκολ. Ναι δεν είναι ο σούπερ γρήγορος χαφ. Ναι δεν έχει αστραπιαίες αντιδράσεις (κάτι που όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα είχε να κάνει και με τις αρκετές θλάσεις που είχε υποστεί σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο παρελθόν). Είναι όμως δυνατός, μαχητικός και κυρίως μπορεί να κουβαλήσει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι.
Ένας Ανδρέας Μπουχαλάκης που το προηγούμενο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό. Επέστρεψε όμως και σε δύο συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ ήταν βασικός αλλά και ιδιαίτερα καλός. Στο Περιστέρι η μακρινή μπαλιά του στο γκολ του Μπρούμα είναι όλα τα... λεφτά.
Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο «Μπούχα» έχει δει τον Ελ Αραμπί και του δίνει τη μπάλα με έναν κάπως φαλτσαριστό και αλλά συνάμα εξαιρετικό τρόπο για να του κάνει εύκολη τη δουλειά του και να σκοράρει. Αυτό το σήκωμα της μπάλας που βρήκε εξαιρετικά τον Γαλλομαροκινό. Έχοντας πριν συνεργαστεί έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Καμαρά (ο οποίος Καμαρά ήταν φυσικά και στη φάση του 2-0, όπου σκόραρε). Άρα δύο στα δύο για τον Ανδρέα. Δύο διαδοχικά ματς πρωταθλήματος με εξαιρετικές ασίστ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κρητικός μέσος - που ήταν θετικότατος και με τον Ατρόμητο και φυσικά και με τον ΠΑΟΚ - όταν τελείωσε το α' μέρος του ντέρμπι του Φαλήρου ήταν πίσω από τον Εμβιλά ο 2ος παίκτης με το πιο υψηλό ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων ενώ είχε στα 93 λεπτά τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη του (15 έναντι 13 των Εμβιλά, 11 του Φορτούνη, 8 του Ελ Αραμπί και 6 του Καμαρά). Είχε δε στο σύνολο στην αναμέτρηση 3 κλεψίματα, όσα και ο Εμβιλά.
Στην περίπτωση του Μαντί Καμαρά απλά χρειαζόταν να ξεπεράσει πλήρως τον κορονοϊό (ο Μαντί έχασε τρία ματς λόγω του κορονοϊού ενώ ο Μπουχαλάκης είχε λείψει από δύο με το μυϊκό του πρόβλημα) για να δούμε τον παλιό καλό Μαντί. Στα δικά μου μάτια ο Καμαρά είναι ένας σύγχρονος χαφ που δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Τα κάνει όλα.
Τρέχει, πιέζει, μαρκάρει, κόβει, πασάρει και σκοράρει. Παίζει κόφτης, οκτάρι ακόμα και δεκάρι και εάν χρειαστεί και στα άκρα! Ένας τρομερός μέσος, ένα διαμάντι για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα και ένας παίκτης που ξεκάθαρα προορίζεται για μεγάλο πρωτάθλημα.
Ο Αφρικανός μέσος έχει και ένα ακόμα στοιχείο. Είναι ο τρόπος που κρατάει τη μπάλα και αλλάζει κατεύθυνση ή πλευρά στον άξονα ή όπου αλλού βρεθεί στο γήπεδο. Και επειδή αναφερόμαστε σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Μαντί είναι ο παίκτης τέτοιων αγώνων, έχοντας σκοράρει και με την ΑΕΚ. Στο δε ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν με διαφορά εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού.
Βλέποντας και τους αριθμούς τους φέτος ο Μπουχαλάκης έχει 24 αγώνες με 3 γκολ και 5 ασίστ και ο Μαντί 23 αγώνες με 3 γκολ και 4 ασίστ. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα όμως:

Ο Μπουχαλάκης είναι στο πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό:

5ος σκόρερ με 3 γκολ σε 15 ματς
2ος κορυφαίος πασέρ με 4 ασίστ πίσω από τις 9 του Φορτούνη
4ος σε πάσες με 138

Ο Καμαρά είναι στο πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό:

3ος κορυφαίος πασέρ με 3 ασίστ
3ος κορυφαίος στα κλεψίματα με 33
1ος στα σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με 15
- Δείτε πιο κάτω τις φάσεις με τα γκολ στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ, την ασίστ του Μπουχαλάκη στο Περιστέρι αλλά και τη γκολάρα του Μαντί με τον Αστέρα, που είχε αφιερώσει στον Ομάρ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα