ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-2 (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-2 (vids)

bet365

Σπουδαίο παιχνίδι στην Τούμπα με 4 γκολ, σκληρές μάχες, εξαιρετικές ατομικές ενέργειες, πολλά νεύρα, αλλά χωρίς νικητή. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μοιράστηκαν τα γκολ στο τελικό 2-2, που τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Ματσάρα στην Τούμπα. Με σασπένς, με εναλλαγές του σκορ, τέσσερα γκολ, πάθος και ένταση. Πραγματικό ντέρμπι για τους δύο «δικεφάλους» που έφυγαν από το γήπεδο με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), που περισσότερο άφησε ικανοποιημένο τον… Ολυμπιακό.

Ετσι ξεκίνησε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ

H ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έκρυβε εκπλήξεις, με τον Πάμπλο Γκαρσία να εμπιστεύεται τον νεαρό Άντριαν Περέιρα, που ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ οι υπόλοιποι δέκα λίγο πολύ ήταν γνωστοί, βάσει των τελευταίων αγώνων.

Ο Ζϊβκο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Βαρέλα και Περέιρα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, σε ρόλο εσωτερικών μέσων, κινήθηκαν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, μπροστά τους ο Ουάρντα, ως επιτελικός μέσος, με τους Άντρια Ζίβκοβιτς, Τζόλη στα δύο άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή ο φορμαρισμένος Μάικλ Κρμέντσικ.

Οι επιλογές του Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-3-3, με τον Εβγέν Σάκχοφ (στην επιστροφή του στην Τούμπα) να ξεκινάει στο κέντρο, αντί του Σιμάνσκι, τον Μάνταλο στο αριστερό άκρο και τον Λιβάια στην κορυφή της επίθεσης. Ο τεχνικός της Ένωσης επανάφερε τον Αθανασιάδη στο τέρμα, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας και Μπακάκης καθώς ο Χιμένεθ έκρινε πως ο Τσιγκρίνσκι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για να ξεκινήσει το ματς. Στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Σιμόες και Γαλανόπουλο ήταν ο Σάκχοφ στα δύο άκρα της επίθεσης οι Λιβάι Γκαρσία (δεξιά) και Μάνταλος (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης επιλέγει ο Λιβάια με τους Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα να μένουν στον πάγκο.

Ένας πρώην «ασπρόμαυρος» έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ!

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ντέρμπι, με πίεση και καλό passing game, ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με την έμπνευση του Λιβάια, (11’) και η ομάδα που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Η εξαιρετική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία πάνω στον νεαρό Περέιρα ήταν… μισό γκολ. Το άλλο μισό ήταν εύκολη δουλειά για τον αμαρκάριστο Σάκχοφ, με τον Ουκρανό πρώην άσο του ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ (0-1) στο 18ο λεπτό.

Οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν στροφές αναζητώντας την ισοφάριση. Εφτασαν κοντά. Αρχικά με την κεφαλιά του Ινγκασον, αλλά κυρίως με το τετ α τετ του Κρμέντσικ (26’) που πλάσαρε τον Αθανασιάδη, όμως ο Σβάρνας με αυτοθυσία απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή!

Απάντηση του ΠΑΟΚ με τον γνωστό τρόπο

Η λύση για τους γηπεδούχους ήρθε από μια στατική μπάλα. Γνωστός ο τρόπος. Η εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια και η κεφαλιά του Ουάρντα έδωσαν τη δυνατότητα στον Κρέσπο με πλασέ να ισοφαρίσει στο 40ο λεπτό σε 1-1.

Ο Πάμπλο Γκαρσία διέγνωσε το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφήνοντας στα αποδυτήρια τον Άντριαν Περέιρα και ξεκινώντας το δεύτερο μέρος με τον Ροντρίγκο Σοάρες στη θέση του.

Τα γνωστά ατομικά λάθη και το 1-2 της ΑΕΚ

Όμως τα ατομικά λάθη πρόδωσαν εκ νέου τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο Ινγκασον έκανε το πρώτο λάθος, ακολούθησε η λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Κρέσπο πάνω στον Γαλανόπουλο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να βάλει εκ νέου την ΑΕΚ στο 51ο λεπτό μπροστά στο σκορ (1-2).

Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση άγγιξε το 1-3, με τον Λιβάια να πλασάρει στην κίνηση, αλλά την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας.

Ο Βιεϊρίνια γιόρτασε με γκολ τα γενέθλια του

Η νέα απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 70ο λεπτό, μετά το λάθος της άμυνας της ΑΕΚ (Λάτσι και Αθανασιάδης) και τη βολίδα του Αντρέ Βιεϊρίνια, που γιόρτασε με το 45ο γκολ του στα «ασπρόμαυρα» τα 35α γενέθλιά του. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 3-2 στο 76’ με τον Αθανασιάδη να γλιτώνει την ομάδα του από το γκολ στο γύρισμα του Λάτσι.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πίεσε μέχρι το φινάλε για να βρει το γκολ της ανατροπής, ωστόσο η ΑΕΚ κράτησε εύκολα τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία μακριά από την άμυνας της.

MVP: Πραγματικός πονοκέφαλος για την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ποιος είπε ότι η ηλικία παίζει ρόλο. Ο 35αρης Βιεϊρίνια ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άντριαν Περέιρα έδειξε τρομερές αδυναμίες στο μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας του.

Η ΓΚΑΦΑ: Το λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Λάτσι και το αντικανονικό μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Αθανασιάδη έφεραν το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σλοβένος Βίντσιτς, με την σύμφωνη γνώμη του συμπατριώτη του Γιουγκ στο VAR, μέτρησε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 56’ για μαρκάρισμα του Γκαρσία πάνω στον Ίνγκασον, όμως κι αυτή η φάση εξετάστηκε από το VAR χωρίς να δοθεί κάτι. Ο Σλοβένος ρέφερι κλήθηκε από το VAR και εξέτασε τη φάση του 60ου λεπτού με το χέρι του Λιβάια, έδωσε την παράβαση, δίχως όμως να βγάλει την κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη για τον Κροάτη επιθετικό. Στο 76’ ο Βίντσιτς δεν είδε το μαρκάρισμα του Λόπεθ πάνω στον Ουάρντα για το οποίο ο ΠΑΟΚ ζήτησε εκ νέου πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ντέρμπι με τα όλα του στην Τούμπα! Δύο φορές προηγήθηκε η ΑΕΚ, ισάριθμες φορές απάντησε ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες είχαν τα καλά διαστήματα και τις καλές στιγμές του στο παιχνίδι, ωστόσο έφυγαν από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο (83’ Βαρέλα), Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ουάρντα (86’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς (73’ Αουγκούστο), Τζόλης, Κρμέντσικ (83’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λάτσι (86’ Τσινγκρίσκι), Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία (96’ Ινσούα), Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι), Λιβάια (71’ Ανσαριφάρντ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα