Βένταντ Ραντόνια: Ντεμπούτο και βαθμός πάνω απ' τη βάση!

Βένταντ Ραντόνια: Ντεμπούτο και βαθμός πάνω απ' τη βάση!

Κώστας Τόπας
Βένταντ Ραντόνια: Ντεμπούτο και βαθμός πάνω απ' τη βάση!

bet365

Το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Βένταντ Ραντόνια θα έχει να το θυμάται για όλη του τη ζωή μιας και κατέγραψε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή, στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Παναθηναϊκός - Χίμκι: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Λόγω του εκτεταμένου rotation του Μανόλο Χιμένεθ, είχαμε την ευκαιρία στον αγώνα με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να δούμε για πρώτη φορά τον Βένταντ Ραντόνια, να αγωνίζεται με τον Δικέφαλο στο στήθος. Μπορεί να πέρασαν περίπου τέσσερις μήνες, ωστόσο ο 19χρονος δεξιός οπισθοφύλακας περίμενε υπομονετικά, εργαζόταν σκληρά όλο αυτό το διάστημα στις προπονήσεις και τελικά άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο προκειμένου να συστηθεί στον κόσμο της Ενωσης. «Ψαρωμένος», όπως ήταν λογικό στα πρώτα λεπτά αλλά όσο κυλούσε το ματς, έβρισκε τα πατήματά του και προσπαθούσε με τα ανεβάσματα από την δεξιά πλευρά να βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Ραντόνια ήταν θετικά, ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κριθεί ένα παιδί το οποίο το βράδυ της Τετάρτης (20/01) πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Παρ’ όλα αυτά φρόντισε να δείξει τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι της ΑΕΚ τον περασμένο Σεπτέμβρη, αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω του και να υπογράψουν μαζί του συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025.

Ο Ιβιτς, ο Μπάγεβιτς και η Μπεσίκτας

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, σε κάθε μεταγραφική περίοδο συνήθιζε να έχει μία ή και περισσότερες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που συνιστούν ουσιαστικά ευκαιρία και επένδυση για το μέλλον. Το είχε πράξει με την υπόθεση του Λάτσι τον περασμένο Γενάρη, το έκανε με τον Καρακλάιτς και το ίδιο ισχύει με την περίπτωση του Βένταντ Ραντόνια που αφίχθη στη χώρα μας τον περασμένη Σεπτέμβρη. Ωστόσο, άξιο αναφοράς είναι το πώς ο Βόσνιος μπακ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ειδικότερα ο Ίβιτς, παρακολουθούσε στενά την περίπτωσή του και θέλησε συμβουλευτεί τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τότε καθόταν στον πάγκο της εθνικής Βοσνίας. Ο Μπάγεβιτς εισηγήθηκε να αποκτηθεί από τους «κιτρινόμαυρους» με «κλειστά μάτια» κι αυτό διότι γνώριζε πολύ καλά τον παίκτη, ξέροντας τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά αλλά και όλες τις προοπτικές που έχει στην καριέρα του για να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο.

Ετσι, η ΑΕΚ χωρίς να χάνει χρόνο προχώρησε στην απόκτησή του, κερδίζοντας τη μάχη με άλλες ομάδες που περίμεναν για την περίπτωση του Ραντόνια. Μία από αυτές ήταν και η Μπεσίκτας, η οποία πέρυσι προσπάθησε να τον κάνει δικό της. Η τουρκική ομάδα, όπως όλες στη γειτονική χώρα, αποκτά συχνά πυκνά Βόσνιους λόγω θρησκεύματος, κάτι που γίνεται κατά κόρον στο τουρκικό μπάσκετ και έτσι το όνομα του Ραντόνια είχε πέσει στο τραπέζι. Παρά τις επαφές όμως που υπήρξαν μεταξύ των δύο πλευρών, τελικά ο Ραντόνια επέλεξε την παραμονή του στο Ζάγκρεμπ.

Τα πρώτα του βήματα​

Ο Βόσνιος μπακ αποτελεί γέννημα θρέμμα της Ζελιέζνιτσαρ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον… έκλεψε σε μικρή ηλικία από τους Βόσνιους, με τον νεαρό αμυντικό να εντάσσεται στα τμήματα υποδομής της κροατικής ομάδας. Συμμετείχε μάλιστα με την Νέων της πρωταθλήτριας Κροατίας στο Youth League του Champions League, ενώ την περσινή σεζόν έκανε και το ντεμπούτο του με την δεύτερη ομάδα των Κροατών αγωνιζόμενος στις 28 Απριλίου 2019 κόντρα στην Όσιγιεκ. Εκτός αυτού, ο νεαρός αμυντικός, έχει αγωνιστεί με την ομάδα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και έχει κληθεί μέχρι σήμερα και στην Εθνική Νέων. Στην χώρα του όταν ακούνε το επώνυμο «Ραντόνια» μιλάνε πάντα με τα καλύτερα λόγια, λέγοντας πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να χαράξει σπουδαία πορεία.

Το ταξίδι του στην ΑΕΚ

Όταν ενσωματώθηκε στην ΑΕΚ, ο Ραντόνια γνώριζε πως ο δρόμος που έπρεπε να διαβεί για να χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας ήταν μακρύς και δύσκολος. Μπροστά του είχε τους Μπακάκη, Παουλίνιο αλλά και τον Βασιλαντωνόπουλο, ενώ εξεταζόταν ακόμα και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Τελικά οι συγκυρίες ήρθαν έτσι και ο Βεντάντ Ραντόνια όχι μόνο παρέμεινε στον σύλλογο αλλά περίπου τέσσερις μήνες μετά την απόκτηση του έκανε και το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ αλλά και την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή. Μάλιστα, από τη στιγμή που ο Παουλίνιο θεωρείται «ξένο σώμα» και ο Βασιλαντωνόπουλος δεν υπολογίζεται από τον Χιμένεθ, ο Ραντόνια αποτελεί την δεύτερη λύση του Ανδαλουσιανού τεχνικού για το δεξί άκρο της άμυνας. Τουλάχιστον, έως ότου αποκτηθεί ένας ακόμα ποδοσφαιριστής για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή, ο Ραντόνια θα δίνει τον δικό του αγώνα μέσα από τις προπονήσεις, ώστε να κερδίζει περισσότερους πόντους και να είναι έτοιμος όποτε τον χρειαστεί ο προπονητής για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα