H εξιλέωση των «ασώτων»

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
H εξιλέωση των «ασώτων»

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και o Γιάννης Μπεκιάρης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αρη, εστιάζοντας σε τέσσερις παίκτες του Τριφυλλιού.

Το διπλό του Παναθηναϊκού επί του Άρη είχε πολλαπλά οφέλη για τους Πράσινους. Καταρχάς οι πράσινοι πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που τους βάζει για τα καλά στην μάχη της Ευρώπης πάρα το κάκιστο ξεκίνημα που πραγματοποίησαν. Επίσης η ομάδα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ενώ παράλληλα πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της, γεγονότα που ανεβάζουν συνεχώς την ψυχολογία όλων των παικτών της ομάδας δίνοντας μας παράλληλα υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον πιο...κανονικό.

Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ σε τρεις παίχτες από την χθεσινή αναμέτρηση. Στους Μολό, Εμμανουηλίδη, Καμπετσή αλλά και στον Βέλεθ. Αρχικά θα ρωτήσετε γιατί δεν αναφέρομαι στον "Superman" της ομάδας που ακούει στο όνομα Σωκράτης Διούδης. Η απάντηση είναι απλή: ο Διούδης τα τελευταία δύο με δυόμισι χρόνια κάνει συνεχώς άλματα προόδου βασιζόμενος στο τρομερό work ethic του και η χθεσινή του εμφάνιση για αυτούς που τον παρακολουθούμε καιρό δεν προκάλεσε έκπληξη, αλλά μια ακόμα επιβεβαίωση ότι είναι ένας από τους καλύτερους εν ενέργεια Έλληνες τερματοφύλακες. Προχωράμε στο προκείμενο. Οι 3 από τους 4 ποδοσφαιριστές που θα ασχοληθούμε ήταν "κομμένοι" επί Πογιάτος ακόμα και στις αρχές του Μπόλονι. Λίγο η ειδικές συνθήκες, λίγο ο Covid, λίγο η έλλειψη βάθους της ομάδας ανάγκασαν τον Μπόλονι να τους επιστρατεύσει ενόψει κρίσιμων για την πορεία της ομάδας αγώνων και εκείνοι όχι απλά άρπαξαν την ευκαιρία τους αλλά την κρατούσαν γερά από τα μαλλιά για να μην τους φύγει.

Ο Μολό είναι ιδιόρρυθμος, ναι, συμφωνώ. Είναι όμως και τρομερά παθιασμένος παίχτης και το απέδειξε ως ΜΠΑΚ. Το θέμα Ζαγαρίτη και ο ανέτοιμος Σαντσεθ έφεραν τον Γάλλο σε θέση ακραίου αμυντικού και εκείνος είπε ευχαριστώ και έδειξε ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο από αυτό που είχαμε συνηθίσει από εκείνον. "Παλεύω για την ζωή μου με την παραμονή μου στον Παναθηναϊκό" είπε πριν λίγες μέρες και η αλήθεια είναι πως αυτό φαίνεται στο γήπεδο καθώς καταπίνει χιλιόμετρα με αρκετά overlaps που επιχειρεί, σεντράρει, αμύνεται σωστά, καλύπτει χώρους... Ναι, θα του ξεφύγουν και μια - δυο φάσεις, εξάλλου η θέση του δεν είναι αυτή του μπακ.

Πάμε στον δεύτερο "κομμένο", τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη ο οποίος δεν πήρε ευκαιρίες από τον Ισπανό τεχνικό και μόλις του έδωσε την ευκαιρία ο Μπόλονι εκείνος όχι μόνο την εκμεταλλεύτηκε αλλά σκόραρε κιόλας. Και στο επόμενο κιόλας παιχνίδι ο απρόβλεπτος Ρουμάνος τεχνικός τον ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του "τελικού" της Ευρώπης κόντρα στον Άρη. Η παρουσία του σε γενικές γραμμές ήταν θετική αν και οι καλύψεις του και οι βοήθειες του στον Μολό ήταν άστοχες έως πολύ κακές αλλά θεωρώ ότι θα βελτιωθεί σ' αυτό (ζήτημα το χθεσινό σχήμα να έχει βρεθεί μια φορά μαζί σε οικογενειακό διπλό).

Ο τρίτος του γκρουπ των "κομμένων" είναι ο άνθρωπος που πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε στα πόδια του όλα και όλα 56 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Επίσης ένας παίκτης που με το που πήρε την ευκαιρία του με την ΑΕΛ έδειξε την ποιότητα του, δημιουργώντας (ασίστ στον Εμμανουηλίδη στο 2-0, παραλίγο ασίστ στον Μπουζούκη μια φάση νωρίτερα έχοντας περάσει τρεις παίκτες). Ο Αργύρης Καμπετσής έκανε με τον Αρη αυτό για το οποίο ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε. Σκόραρε μετά από ασίστ του πρώην κίτρινου Βελεθ. Παρόλα αυτά, δεν έδωσε βοήθειες όσον αφορά την διατήρηση της κατοχής, κάτι που θα μπορούσε να κάνει σίγουρα ο Κίκο Μακέντα όπως επίσης και κάποιες λάθος επιλογές του δεν έβγαλαν τον Παναθηναϊκό στην επίθεση με αξιώσεις. Στο τέλος της μέρας βέβαια οι τρεις αυτοί παίκτες είχαν θετικό πρόσημο στην εμφάνιση τους και βοήθησαν αρκετά την ομάδα στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον Μπόλονι ενόψει συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πάμε στον τέταρτο: Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός έχει ακούσει από την αρχή της χρονιάς τα μύρια όσα από τους φίλους του Παναθηναϊκού εκείνος όμως κλείνοντας τα αυτιά του και παίζοντας σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του, αυτή του αμυντικού χαφ, δείχνει πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του όπου του ζητηθεί από τον προπονητή του.

Υ.Γ. Μαουρίσιο άλλον ο Παναθηναϊκός στο κέντρο δεν έχει. Με φρέσκο το "τραύμα" από τον Covid έπαιξε 80 λεπτά, βγήκε ως ήταν λογικό απίστευτα κουρασμένος, αλλά ο τρόπος που κρατούσε την μπάλα και έψαχνε να βρει ή να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του στις λίγες φορές που πέρασαν οι πράσινοι την σέντρα μετά το 0-1 ήταν πολύ ωραίος.

Υ.Γ. 1 Αναμένονται οι επιστροφές Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες για να επέλθει μια κανονικότατα στο κέντρο ανασταλτικά αλλά και επιθετικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog