Παναθηναϊκός: Η τριπλέτα άξιζε τη φανέλα του βασικού

Παναθηναϊκός: Η τριπλέτα άξιζε τη φανέλα του βασικού

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Η τριπλέτα άξιζε τη φανέλα του βασικού

bet365

Μακέντα και Καρλίτος στον πάγκο, Καμπετσής, Ιωαννίδης, Εμμανουηλίδης στην 11άδα. Κι όμως, οι τρεις που έπαιξαν από την αρχή για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη, το άξιζαν και με το παραπάνω...

Η ανακοίνωση της 11άδας του «τριφυλλιού» για το εκτός έδρας παιχνίδι με τους «κίτρινους» στην Θεσσαλονίκη μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς. Τέτοιο σημαντικό παιχνίδι και απουσία των Μακέντα ή Καρλίτος από την αιχμή του δόρατος, αφήνοντας στον πάγκο την εμπειρία για να βρεθούν μπροστά παιδιά όπως οι Καμπετσής, Εμμανουηλίδης και Ιωαννίδης.

Κι όμως, ο καθένας τους φρόντισε να δικαιώσει τον Μπόλονι για την επιλογή που έκανε και ν' αποδείξει γιατί βρέθηκαν στα αρχικά πλάνα του Ρουμάνου προπονητή...

Καμπετσής: Ασίστ, επιβράβευση της προσπάθειας και γκολ

Ο Αργύρης Καμπετσής πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίπεδο πρωταθλήματος έπειτα από τον Απρίλη του 2019 (!), ενώ, είχε βρει δίχτυα τελευταία φορά στο Κύπελλο, στο 2-0 επί της Παναχαϊκής τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των «πράσινων» για το ματς της συμπρωτεύουσας δίχως να έχει άλλη συμμετοχή ως βασικός στο φετινή Super League Interwetten, ενώ, την αμέσως προηγούμενη φορά που είχε δει κι εκείνος το όνομά του στο αρχικό σχήμα της ομάδας, το ημερολόγιο έγραφε 15/7/2020, ξανά στην αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλ.Βικελίδης», στα playoffs της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Απέναντι στην ΑΕΛ πριν από μια εβδομάδα είχε την ασίστ προς τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη αποφασίζοντας να μην τελειώσει τη φάση μόνος του στην τελευταία στιγμή της αναμέτρησης με τους «βυσσινί», είχε μια μεγάλη ευκαιρία ο ίδιος λίγο νωρίτερα με κεφαλιά που όφειλε να κάνει πολύ καλύτερα, ωστόσο, την πήρε την ευκαιρία του. Και όπως στις προπονήσεις βγάζει θετική εικόνα, έτσι και το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον Άρη κατάφερε να χαρίσει ένα σπουδαίο «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό με τη δεύτερη τελική του στο ματς, έπειτα από ένα σουτ που είχε από τα όρια της περιοχής.

Ιωαννίδης: Ανεβασμένος και σίγουρος για τον εαυτό του

Ο Φώτης Ιωαννίδης μπορεί να άργησε πολύ να πάρει τις ευκαιρίες του και να κερδίσει εμπιστοσύνη, όμως, σταδιακά δείχνει ότι όλο και περισσότερο μπαίνει στο κλίμα και βγάζει αγωνιστική σοβαρότητα με την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά έχει το καθοριστικό γκολ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, έπαιξε και απέναντι στην ΑΕΛ στη Λεωφόρο και τώρα βρέθηκε στο αρχικό σχήμα για να συνεργαστεί με τον Αργύρη Καμπετσή, αλλάζοντας πότε ο ένας αριστερά και ο άλλος στην κορυφή της επίθεσης και τούμπαλιν.

Ήταν η τρίτη διαδοχική παρουσία του στην 11άδα του Παναθηναϊκού και φαίνεται να τον ευνοεί περισσότερο όταν έχει το χώρο να παίξει από πλάγια. Έχει μάθει να προστατεύει τη μπάλα και με το σώμα του, έχει τεχνική – την οποία προς το παρόν έχει δείξει ελάχιστα και δεν ρισκάρει τόσο – όμως, όντας 21 ετών και παντελώς χαμένος στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, εξαργυρώνει κι εκείνος τις προσπάθειες που καταβάλλει και τη δουλειά που κάνει.

Εμμανουηλίδης: Κέρδισε την ευκαιρία του

Επέστρεψε από δανεισμό το καλοκαίρι και παρέμεινε για να μετρήσει τις δυνάμεις του και να προσπαθήσει να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ. Ο Μπόλονι τον επανέφερε σταδιακά στην επιφάνεια και ο μικρός με χαμηλά το κεφάλι ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Και με την εκ των άνωθεν βοήθεια που τον συνοδεύει πάντοτε, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης κέρδισε μόνος του την ευκαιρία του και την φανέλα του βασικού δεξιού εξτρέμ στο παιχνίδι με τον Άρη την Κυριακή.

Ο Λάζλο Μπόλονι τον αντικατέστησε στο δεύτερο μέρος του αγώνα στο «Κλ.Βικελίδης» καθώς δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από τη συνεργασία που είχε σχεδιάσει για εκείνον και τον Γιοάν Μολό από τη δεξιά πλευρά. Ήταν η πρώτη φετινή παρουσία του στην 11άδα και είχε και τρομερή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να τελειώσει το ματς και να μην ανησυχεί ο Παναθηναϊκός, όμως, ο Σιαμπάνης κατάφερε να σταματήσει τη μπάλα έστω κι αν αυτή στιγμιαία πέρασε κάτω από τα πόδια του.

Το θέμα είναι πως ο Εμμανουηλίδης πάλεψε για να κερδίσει τη φανέλα του 11αδάτου και με αυτό οφείλει να πορευτεί έχοντας στον πάγκο έναν προπονητή που επιβραβεύει αυτόν που προσπαθεί κι όχι αυτόν που... έχει το όνομα.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα