ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3 (vids)

Φώτης Καρακούσης
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3 (vids)

bet365

Η αποβολή του Βάτερμαν στο 25΄, ήταν το «κλειδί» για τον περίπατο του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο και το 3-0 επί του ΟΦΗ. Τζόλης, Βαρέλα και Κρμέντσικ (είχε και δοκάρι) τα γκολ του Δικεφάλου που πέρασε 2ος.

Ήταν καλύτερος, το έδειξε στο γήπεδο και πήρε τους τρεις βαθμούς. Αναφερόμαστε στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν του ΟΦΗ που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες με 3-0 και να φτάνουν στους 35 βαθμούς και την 2η θέση. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία περιμένει στραβοπάτημα από Άρη και ΑΕΚ που παίζουν στις 19:30 και 21:30 αντίστοιχα με Παναθηναϊκό στο «Βικελίδης» και Ατρόμητο στο «ΟΑΚΑ» για να μείνουν στην θέση αυτή (και οι δύο έχουν από 33).

Από την άλλη οι Κρητικοί που κατέβηκαν με πολλές απουσίες, παίζοντας και από το 30' με παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους μένοντας στους 19 βαθμούς και έχασαν σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν να μπουν στα playoffs.

Με 5-3-2 ο ΟΦΗ

Όσον αφορά το πως κατέβηκαν οι ομάδες, οι γηπεδούχοι του Γιώργου Σίμου κατέβηκαν με 5-3-2. Ο Βάτερμαν ήταν στο τέρμα, οι Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Βούρος στο κέντρο της άμυνας, με τον Κοροβέση αριστερά και τον Ουές δεξιά. Στο κέντρο ήταν οι Νέιρα, Βαφέας και Στάικος και μπροστά οι Στάρτζεον και Σαρδινέρο.

Το 4-2-3-1 προτίμησε ο Γκαρσία

Από την πλευρά του ο Πάμπλο Γκαρσία προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν στο τέρμα, οι Βαρέλα και Κρέσπο αμυντικό δίδυμο, ο Βιεϊρίνια δεξιά και ο Περέιρα αριστερά. Αμυντικά χαφ οι Τσιγγάρας και Σβαμπ και πίσω από τον προωθημένο Κρμέντσικ ήταναπό δεξιά προς αριστερά οι Τζόλης, Ουάρντα, Μουργκ.

Ξεκίνημα με φάσεις και δοκάρι για τον ΠΑΟΚ

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ μόλις στο 4'. Συγκεκριμένα ο Μουργκ γύρισε στον Ουάρντα που έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Βάτερμαν να διώξει εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα ο Κρμέτσικ έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 19' είχαμε την μεγαλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Ο Κρμέτσικ μετά την σέντρα του Μουργκ κατάφερε να κάνει με εξαιρετική κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Βάτερμαν, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η αποβολή του Βάτερμαν που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς

Τρία λεπτά αργότερα είχαμε την φάση που σε μεγάλο βαθμό έκρινε το ματς. Συγκεκριμένα ο Βάτερμαν ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Τζόλη και ο Παπαπέτρου αρχικά έδειξε κίτρινη στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Στην συνέχεια και μετά από υπόδειξη του VAR απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Βάτερμαν με τους Κρητικούς να παίζουν από το 30' (σε εκείνο το λεπτό άρχισε και πάλι ο αγώνας) με παίκτη λιγότερο.

Δύο μεγάλες επεμβάσεις του Σωτηρίου πριν το τέλος του ημιχρόνου

Με τον διαιτητή να δίνει 7 λεπτά καθυστερήσεων (από την αποβολή μέχρι την επανέναρξη πέρασαν 8 λεπτά), είχαμε ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά στο 44' ο Σωτηρίου έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Κρμέτσικ μετά την πάσα του Μουργκ, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζόλη κρατώντας το μηδέν.

Με το... καλημέρα έλυσε τον γόρδιο δεσμό ο Τζόλης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα μόλις στο 48' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 0-1 με τον Τζόλη. Ο νεαρός επιθετικός μετά την σέντρα του Μουργκ πετάχτηκε και με προβολή έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ.

Ο Βαρέλα ως... επιθετικός έκανε το 0-2

Με το 0-1 και παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ο ΠΑΟΚ δεν σταματούσε να πιέζει και η πίεση απέδωσε καρπούς στο 53'. Στο λεπτό αυτό ο Σβαμπ και ο Μουργκ έπαιξαν ωραία την μπάλα με τον δεύτερο να γυρίζει στον Βαρέλα που από θέση σέντερ φορ έκανε το 0-2, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στον αγώνα.

Ο Κρμέτσικ το... κερασάκι στην τούρτα

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 67' ο Κρμέτσικ κατάφερε να πετύχει το τρίτο γκολ της ομάδας του και δεύτερο δικό του στο πρωτάθλημα. Ο Τσέχος πήρε την κάθετη από τον Τζόλη, ξέφυγε από τον Σελίμοβιτς και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 για τον ΠΑΟΚ.

MVP: Δεν σκόραρε, αλλά ήταν ο παίκτης από τα πόδια του οποίου έγινε ότι καλό έκανε ο ΠΑΟΚ στο ματς. Μιλάμε για τον Μουργκ που με δύο ασίστ αλλά και συνολική παρουσία κερδίζει επάξια τον τίτλο του MVP.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Θα βάλουμε τον Κρμέτσικ που και σκόραρε και δοκάρι είχε και έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι πως είναι ο φορ που έλειπε από τον ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σελίμοβιτς. Ο αμυντικός του ΟΦΗ έκανε πολλά λάθη τα οποία πλήρωσαν οι Κρητικοί. Ειδικά στο 0-3 σίγουρα θα μπορούσε να είχε αντιδράσει αλλιώς στην ντρίπλα του Κρμέτσικ.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα λέγαμε γκάφα του Βάτερμαν, αλλά στην φάση αυτή ο τερματοφύλακας βγαίνει με το ένστικτο και κόβει τον αντίπαλό του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στον ΟΦΗ φωνάζουν για την απευθείας κόκκινη του Βάτερμαν στην φάση που αρχικά ο Παπαπέτρου είχε δώσει κίτρινη πριν συμβουλευτεί το VAR.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ και καλύτερος ήταν και με παίκτη περισσότερο από το 30' έπαιξε και απέναντί του είχε έναν ΟΦΗ με πολλές ελλείψεις. Αυτή η ανωτερότητα φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν άνετα το τρίποντο και ναμένουν στους 10 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Βούρος (77’ Σολίς), Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης (30’ Σωτηρίου), Κοροβέσης (78’ Σουρνάκης), Βαφέας, Στάικος, Νέιρα, Στάρτζεον (68’ Γρίβας), Σαρντινέρο (68’ Γιαννούλης).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (77’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (77’ Αουγκούστο), Τζόλης, Ουάρντα (83’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (69’ Λάμπρου), Κρμέντσικ (76’ Σφιντέρσκι).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα