Τα «σημάδια» για τα ζόρια με τον ΠΑΣ πριν το άλλο κρας τεστ του Ολυμπιακού!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα «σημάδια» για τα ζόρια με τον ΠΑΣ πριν το άλλο κρας τεστ του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον πάρα πολύ επικίνδυνο ΠΑΣ.
Κάλιαρι - Μίλαν: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και Live Streaming*. |21+

Τα δεδομένα κάθε αγώνα πρέπει να τα σέβεται κάθε ομάδα. Γιατί, αν δεν το κάνει, μπορεί εύκολα να τιμωρηθεί, από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Έχουμε λοιπόν σήμερα το μεσημέρι το Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Ξέρετε τι λέει η πρόσφατη παράδοση των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη γι΄ αυτό το ματς; Ότι είτε ρίχνει πεντάρες ο Ολυμπιακός (5-0, 5-1, 5-0), είτε τα ματς γίνονται θρίλερ και ενίοτε την πατάει κιόλας (1-0, 2-2, 3-2)! Κι επειδή ο Ολυμπιακός προέρχεται από τέσσερα πολύ κουραστικά παιχνίδια μέσα σε 10 μέρες, τα δύο ντέρμπι (εντός κι εκτός) και τα δύο στην επαρχία, ίσως να μην είναι πιθανότερη εκδοχή μία πεντάρα στο ματς με τον ΠΑΣ

Υπάρχει δε και το άλλο δεδομένο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας από τα παιχνίδια των δύο ομάδων εδώ και περίπου μία δεκαετία: όταν ο ΠΑΣ φέρνει καλό αποτέλεσμα εντός έδρας σε μία σεζόν με τον Ολυμπιακό, τον ζορίζει αφάνταστα και μέσα στον Πειραιά, παίρνοντας του συχνά και εκεί αποτέλεσμα! Για παράδειγμα, το 2009-10 τα αποτελέσματα των δύο ομάδων ήταν και τα δύο 2-2 (!), με την πρώτη ισοπαλία στα Γιάννινα, όπως ισοπαλία είχαμε και φέτος στον α΄ γύρο στα Γιάννινα (1-1). Το 2013-14, το Ολυμπιακός-ΠΑΣ είχε λήξει 3-2 και το ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-0! Το 2014-15, το Ολυμπιακός-ΠΑΣ είχε λήξει 2-2 (ξανά) και το ΠΑΣ-Ολυμπιακός 3-1! Το δε 2017-18 το Ολυμπιακός-ΠΑΣ είχε λήξει 1-0 και το ΠΑΣ-Ολυμπιακός 3-0!

Όλα αυτά τα πράγματα εμένα θα με προβλημάτιζαν. Σε συνδυασμό, βέβαια, και με τη γενικότερη εικόνα του ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα, ιδίως κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας: με τον Ολυμπιακό 1-1 εντός, με τον Άρη 2-2 εκτός και 0-0 εντός, με την ΑΕΚ 0-1 εντός και με τον ΠΑΟΚ 1-2 εκτός με γκολ στο 90’…

Τα Γιάννινα στριμώχνουν άσχημα κάθε μία από τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, έχοντας ως ισχυρό όπλο το α΄ ημίχρονο τους, διάστημα στο οποίο είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος! Στα α΄ ημίχρονα ο ΠΑΣ κερδίζει στα εφτά, φέρνει ισοπαλίες σε άλλα εφτά και χάνει μόνο σε δύο, με 0-1, από την ΑΕΚ εντός έδρας κι από τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας.

Με τα δεδομένα να είναι ακριβώς έτσι, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει το μεσημέρι στις νίκες μετά την ισοπαλία στην Τούμπα, και να δει πιο άνετα το απόγευμα το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και το βράδυ το Άρης-ΠΑΟ και το ΑΕΚ-ατρόμητος, πρέπει κόντρα στον ΠΑΣ να είναι πολύ καλύτερος από την εικόνα που έβγαλε σε μεγάλα διαστήματα των δύο τελευταίων αγώνων του, με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΟΚ. να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένος και αποφασιστικός στο παιχνίδι του. Πράγματι λείπουν από τα Γιάννινα τέσσερις παίκτες από τους λεγόμενους βασικούς της 16άδας του, όμως δεν είναι παίκτες-κλειδιά. Οι παίκτες-κλειδιά θα είναι όλοι κανονικά στην ενδεκάδα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να διατηρήσει σαν κόρη οφθαλμού την κατάκτηση του αυτή την τριετία στον πάγκο του Ολυμπιακού να μην κάνει γκέλες εντός έδρας, να μην έχει δηλαδή απώλειες σε ματς που δεν είναι αυτά που λέμε ντέρμπι. Είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας του Ολυμπιακού και πολύ πιο σημαντικό επίτευγμα απ΄ ότι φαίνεται.

Είμαι δε βέβαιος ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει ξεχάσει το πόσο είχε πιεστεί η ομάδα του μέσα στα Γιάννινα από τους παίκτες του Γιαννίκη στον α΄ γύρο. Με τον Ολυμπιακό να προέρχονταν τότε από το ταξίδι στην Κύπρο και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με το 0-0 εναντίον της Ομόνοιας.

Τώρα, πάλι έχει την τύχη ο ΠΑΣ να βρίσκει τον Ολυμπιακό να έχει παιχνίδι και δη πολύ σημαντικό και ξανά εκτός έδρας, με τον ΠΑΣ στην Τούμπα την Τετάρτη, την στιγμή που ο ίδιος ο ΠΑΣ είναι φρέσκος καθώς δεν είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Οι συνθήκες είναι αρκετά όμοιες δηλαδή με του πρώτου αγώνα. Εγώ στη θέση του Μαρτίνς θα ήμουν πολύ προσεκτικός σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο αναγκαστικά πρέπει να κάνει κι ένα ροτέισον, με τόσους παίκτες του να βγάζουν κούραση.

Τον περασμένο Γενάρη ο Ολυμπιακός τον είχε διαχειριστεί πολύ καλά. Είχε στα ντέρμπι νίκη μέσα (με ΠΑΟ 1-0) και ισοπαλία έξω (σε ΑΕΚ 0-0) και νίκες στα υπόλοιπα ματς (με Λαμία κι ΟΦΗ έξω και Άρη μέσα). Ήταν δε κλειδί ο Γενάρης για την κατάκτηση του τίτλου. Τώρα, ο Ολυμπιακός ήδη το πάει ανάλογα καλά: στα ντέρμπι νίκη μέσα (με ΑΕΚ 3-0) κι ισοπαλία έξω (σε ΠΑΟΚ 1-1) και νίκες στα υπόλοιπα ματς (με Παναιτωλικό κι Αστέρα έξω).

Μόνο που ο φετινός Γενάρης είναι ακόμη πιο δύσκολος γιατί έχει περισσότερα παιχνίδια (!), τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη κι άλλα δύο ματς εκτός έδρας, με Ατρόμητο και Απόλλωνα! Οπότε, πριν από αυτά την πολύ δύσκολη εβδομάδα 24 με 31 Γενάρη (Ατρόμητος έξω, ΠΑΟΚ μέσα, Απόλλωνας έξω), ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το τρίποντο σήμερα κόντρα στον σφριγηλό ΠΑΣ.

Για τον Ολυμπιακό ήταν ένα κρας τεστ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια σε 10 μέρες και με συγκομιδή 10 πόντους από τους 12, ο βαθμός που πήρε ήταν καλός. Αλλά και το επόμενο κρας τεστ με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ κι Απόλλωνα (ναι ΚΑΙ Απόλλωνα, με κεφαλαία το «και»), θα είναι δύσκολο. Άρα, οποιαδήποτε απώλεια σήμερα κόντρα στον πολύ επικίνδυνο ΠΑΣ θα είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Άσχετο: Πραγματικά είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να κάνεις ακόμη κι εκτίμηση σε κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις. Αυτό που λέμε, «ό,τι και να πω, ψέματα θα πω»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.