ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0 (vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0 (vids)

bet365

Στη... μάχη των Ζωσιμάδων, κυριάρχησε η λάσπη και η δυνατή βροχή, με τον Άρη να... αφήνει δύο βαθμούς αφού δεν μπόρεσε να φύγει νικητής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0). Ακυρώθηκε μέσω VAR το γκολ του Μαντσίνι!
Ο Άρης «κόλλησε» στα Γιάννινα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) με τον ΠΑΣ στην… πισίνα των «Ζωσιμάδων» λόγω της καταρρακτώδους βροχόπτωσης. Εκνευρισμός στον Άρη για το γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι που ακύρωσε ο διαιτητής Τσαγκαράκης!
Τηρουμένων των αναλογιών και της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, οι δύο ομάδες έκαναν ό,τι καλύτερο καθώς σε πολλά σημεία του γηπέδου η μπάλα δεν κυλούσε. Ο Άρης κυνήγησε το γκολ για να διατηρήσει την απόσταση από τον 3ο ΠΑΟΚ, σκόραρε με τον Ντάνιελ Μαντσίνι αλλά ο διαιτητής Τσαγκαράκης το ακύρωσε εκτιμώντας ότι υπήρχε φάουλ του Δημήτρη Μάνου στον Χουτεσιώτη λίγο νωρίτερα.
Κάθε άλλο παρά ιδανικές για ποδόσφαιρο ήταν οι συνθήκες στους «Ζωσιμάδες» καθώς η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λίμνες στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στην υποχρεωτική επιλογή του να κάνουν τα… βασικά. Ανεξαρτήτως προθέσεων, ποδόσφαιρο ποιότητας δεν θα μπορούσε να δεχθεί, αυτό οδήγησε και τον Άκη Μάντζιο στην απόφαση χρησιμοποίησης των Τζέγκο, Μαντσίνι στο αρχικό σχήμα, αναζητώντας καλύτερη συμπεριφορά στον ανασταλτικό τομέα, δίχως να αλλάξει κάτι άλλο στην 11αδα. Ο ΠΑΣ επέλεξε χρήμα με δύο επιθετικούς (σ. σ. Κριζμάν, Παμλίδη) σε διάταξη 4-4-2.
Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκε με προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του ΠΑΣ αλλά με εξαίρεση δύο σουτ των Γκάνεα, Τζέγκο, δεν βρήκε ουσιαστική προσπάθεια. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι επένδυσαν στο καλό παιχνίδι του Μπρένερ από τη δεξιά πλευρά, είχαν σημαντική στιγμή με τον Καρτάλη στο 18’, κυρίως όμως με τον Σιόντη στο 27’ όπου ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μπουσέ.

ΤΟ VAR ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Η σπουδαιότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 35’ και μάλιστα «σήκωσε» πολύ συζήτηση. Μετά από γύρισμα του Σάντε Σίλβα, κακά αντίδραση του Χουτεσιώτη αλλά και των αμυντικών του ΠΑΣ, ο Ντάνιελ Μαντσίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κατόπιν συνομιλίας με το VAR ο διαιτητής Τσαγκαράκης είδε τη φάση και ακύρωσε το τέρμα εκτιμώντας ότι ο Δημήτρης Μάνος έκανε φάουλ στον Χουτεσιώτη. Αυτή η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των «κίτρινων» εκτιμώντας ότι ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ προσποιήθηκε τραυματισμό μετά το γκολ του Μαντσίνι. Το πλούσιο σε φάσεις πρώτο ημίχρονο, δεδομένης πάντα της κάκιστης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, ολοκληρώθηκε μ’ ένα σουτ του Καρτάλη.

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΛΟΠΕΘ-ΜΑΝΟΥ

Στο 56ο λεπτό ο Άκης Μάντζιος έκανε την πρώτη παρέμβασή του στο παιχνίδι με τη συνύπαρξη των Κριστιαν Λόπεθ, Δημήτρη Μάνου στην κορυφή της επίθεσης και με την είσοδο του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγωνιστικός χώρος έγινε ακόμη πιο βαρύς λόγω της ασταμάτητης βροχής και καθόλου τυχαία οι δύο ομάδες δεν είχαν τρόπο δημιουργίας στην επίθεση. Στα πρώτα 15 λεπτά, ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει 2-3 στημένες φάσεις έξω από την περιοχή του Άρη, ενώ οι «κίτρινοι» είχαν δύο σουτ με Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα που δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Χουτεσιώτη. Ο Άρης ήταν πιο απειλητικός, προσπάθησε να τροφοδοτήσει τους δύο φορ του και στο 69’ σε σουτ του Λόπεθ εντός της περιοχής, η μπάλα κόντρα σε σώματα, πήρε περίεργη πορεία αλλά ο Χουτεσιώτης είχε έγκαιρη αντίδραση.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ έγινε πιο απαιτητικός στα τελευταία 15 λεπτά όπου ο Αργύρης Γιαννίκης έριξε και τρίτο φορ περιοχής (σ. σ. Λεό) και είδε την ομάδα του να φτάνει κοντά στο γκολ στο 76’ όπου έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Καρτάλη, ο Κριζμάν αποδείχθηκε πιο αργός από τον Μπουσέ καθώς ο τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε την μπάλα. Στο 78’ ο Γάλλος τερματοφύλακας του Άρη είχε εξαιρετική αντίδραση σε σουτ του Παμλίδη από τα έξι μέτρα σε μία φάση η οποία ξεκίνησε από όμορφη ενέργεια του Λεό. Ο Άρης πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, σε αρκετές περιπτώσεις δεν κατάφερε να μετουσιώσεις την προσπάθειά του με μια τελική προσπάθεια, αυτή έγινε όμως στο 86’ από τον Μαντσίνι όπου η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι δύο ομάδες είχαν από μία φάση στα τελευταία λεπτά. Ο μεν ΠΑΣ μ’ ένα σουτ του Παμλίδη και ο δε Άρης με το γυριστό του Ροζ όπου η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη.
MVP: Ο Ντάνιελ Μαντσίνι έκανε καλό παιχνίδι, σκόραρε και το γκολ που ακυρώθηκε (με τη βοήθεια του VAR) από τον διαιτητή Τσαγκαράκη.
Στο ύψος του: Ο Σιόντης έκανε καλά τη δουλειά του στη μεσαία γραμμή, είχε και τη στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο.
Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Σάντε Σίλβα δεν προσαρμόστηκε στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου με συνέπεια να καταγράψει πολλές ημιτελείς προσπάθειες.
Η «γκάφα»: Αυτή του Λίντσεϊ Ροζ στο 88ο λεπτό όπου λανθασμένα βγήκε μπροστά και στο λάθος που έκανε βγήκε η φάση με τον Παμλίδη για τον ΠΑΣ.
Το «στραγάλι»: Σηκώνει πολλή συζήτηση το ακυρωθέν γκολ. Με το γράμμα του Νόμου υπάρχει επαφή του Μάνου με τον Χουτεσιώτη αλλά με το πνεύμα του Νόμου ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ δείχνει περισσότερο να προσποιείται τραυματισμό όταν η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Γενικώς ο Τσαγκαράκης έκανε πολλά λάθη.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στον κακό αγωνιστικό χώρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να παιχθεί. Με τη φάση του ακυρωθέν τέρματος του Άρη να σηκώνει συζήτηση το 0-0 από πλευράς εικόνας του παιχνιδιού είναι δίκαιο.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Σάλιακας, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89’ Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (74’ Λεό), Παμλίδης (90+2' Πανουργιάς), Κριζμάν (89’ Ελευθεριάδης).
ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Μπουσέ, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Γκάνεα (56’ Σούντγκρεν), Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Μαντσίνι, Γκάμα (78’ Ματέο Γκαρσία), Σίλβα (56’ Λόπεθ), Μάνος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα