Κρμέντσικ: Τους ξέρει και τον ξέρουν στον Ολυμπιακό! (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Κρμέντσικ: Τους ξέρει και τον ξέρουν στον Ολυμπιακό! (pics)

bet365

Ο Μάικλ Κρμέντσικ άνοιξε λογαριασμό με την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ και δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά...

Ο Μάικλ Κρμέντσικ συστήθηκε με γκολ στο κοινό του ΠΑΟΚ στην πρώτη του συμμετοχή με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στο γήπεδο της Τούμπας. Το σκάρτο 25λεπτο στη νίκη με 3-1 επί της ομάδας του Βόλου ήταν αρκετό για να κάνει τους «ασπρόμαυρους» να χαμογελούν, έστω κι αν στη δική του περίπτωση μιλάμε για έναν δανεικό ποδοσφαιριστή.

Μπορεί ο Κάρολ Σφιντέρσκι να είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ του «Δικεφάλου», ωστόσο όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον Τσέχο επιθετικό, που έδειξε ότι είναι ένας κανονικός σέντερ φορ που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντίπαλη άμυνα.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός έκανε στο χορτάρι πράγματα για τα οποία οι «ασπρόμαυροι» ήταν σίγουροι ότι μπορεί να κάνει, άλλωστε το σκάουτινγκ που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι πρόκειται για ένα σέντερ φορ που θα βγει εκτός περιοχής, θα πιέσει, θα δημιουργήσει και έχει ευχέρεια να παίξει και με τα δύο πόδια.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ήταν άγνωστα για τους αναγνώστες του gazzetta.gr, όπως γράφαμε πριν από δέκα μέρες, ο ΠΑΟΚ έψαχνε στο πρόσωπο του φορ διαφορετικό από τον Σφιντέρσκι, έναν συμμετοχικό επιθετικό, ο οποίος θα μπορεί εύκολα να δημιουργήσει εκτός μεγάλης περιοχής, θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί έξω από τα όρια δράσης ενός επιθετικού ειδικά στα λεγόμενα «μικρά» παιχνίδια, όπου η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία καλείται να διασπάσει κλειστές άμυνες.

Απέναντι στους αμυντικούς του Βόλου είχε 4 τελικές προς την εστία, 6 επαφές με τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, επιδόσεις που δεν περνούν απαρατήρητες, όπως επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι δεν έκανε το προφανές, δηλαδή την ασίστ στον Ζίβκοβιτς, στη φάση του 90ου λεπτού σε μια προσπάθεια να πετύχει το πρώτο του γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και να πάρει ψυχολογία για την συνέχεια. Άλλωστε, όπως λένε, οι επιθετικοί «τρέφονται» από τα γκολ.

Κρμέντσικ και Ολυμπιακός

Στην Τούμπα δεν γνωρίζουν αν έχουν αποκτήσει έναν επιθετικό τύπου Πρίγιοβιτς, εύχονται και ελπίζουν ο Τσέχος να τους αναγκάσει με τις επιδόσεις του μέχρι το τέλος της σεζόν να διαπραγματευτούν με την Κλαμπ Μπριζ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Όπως και ο Ουάρντα, που γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια, έτσι και ο Κρμέντσικ προσαρμόστηκε γρήγορα και μπήκε στο πνεύμα της νέας ομάδας του. Και η επόμενη αποστολή θα τον φέρει απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον ίδιο να δηλώνει «έτοιμος στο 100% και πεινασμένος για νίκες», χαρακτηρίζοντας «σημαντικό για την ομάδα, τους οπαδούς και τους συμπαίκτες μου», το εξ αναβολής ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους».

Αυτή δε θα είναι η πρώτη κόντρα του με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Τους ξέρει και τον ξέρουν καλά από τους δύο αγώνες με τη Βικτόρια Πλζεν για το β’ προκριματικό γύρο του Champions League το καλοκαίρι του 2019.

Στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο Πλζεν ο Τσέχος επιθετικός ξεκίνησε βασικός και στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι σε Σεμέδο, Α. Παπαδόπουλο (έγινε αναγκαστική αλλαγή) και Μπα είχε καλή παρουσία. Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες στιγμές, δέχτηκε φάσεις από τους γηπεδούχους, όμως άντεξε και το 0-0 του έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Στο βαρύ κι ασήκωτο για τους Τσέχους 4-0 το βράδυ της 30ης Ιουλίου 2019 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Κρμέντσικ αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο και είχε να αντιμετωπίσει τους Σεμέδο και Μεριά, οι οποίοι αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο για την ομάδα του Μαρτίνς.

Η Πλζεν δεν απείλησε την εστία της ελληνικής ομάδας και τελείωσε την εφιαλτική για εκείνη αναμέτρηση με μόλις 3 τελικές προς την εστία του Σα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα