Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης 0-1

bet365

Η παράδοση κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» διατηρήθηκε για τους Αρκάδες. O «συνήθης ύποπτος» Mπαράλες βρήκε ξανά δίχτυα και ο Αστέρας Τρίπολης με το 0-1 στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης πέτυχε νίκη εξάδας!

Στην εξάδα πάτησε ο Αστέρας Τρίπολης, που κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 και παράλληλα έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική παράδοση που διατηρεί κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Σε 11 πλέον παιχνίδια στην ιστορία των 2 ομάδων μετρά 10 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ σε 5 επισκέψεις του στη Ριζούπολη έχει φύγει σε όλες νικητής!

Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε με τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Φατιόν στο «6», τους Κολ, Σλίβκα εσωτερικούς (o Αργεντινός έμενε πιο ψηλά), τους Τσιλούλη, Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Τσιφτσή κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρούμπεν Γκαρσία, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβαρεζ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Βαλιέντε στα «6αρο-8άρια», τους Σίτο, Κρέσπι στα άκρα και τον Λουίς Φερνάντεθ σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπαράλες.

Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ «ΔΩΡΟ» ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΣΙΤΣ

Σέντρα στο ματς και στα πρώτα του λεπτά είχαμε αρκετές διακοπές, εκατέρωθεν λάθη και έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν περισσότερο από τον άξονα και είχαν ένα ακυρωθέν γκολ του Φατιόν σε στατική φάση (ο 29χρονος πήρε την κεφαλιά σε φάουλ του Κολ όμως ήταν σε θέση οφ σάιντ), ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αναπτυχθούν από τα άκρα και κυρίως τα μπακ τους.

Μέχρι που φτάσαμε στο 20'. Ο Μπρούσιτς στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα έβγαλε τον Μπαράλες σε θέση τετ α τετ και ο Αργεντινός φορ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο» του Κροάτη. Πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 και οι Αρκάδες μάλλον από το... πουθενά άνοιξαν το σκορ.

ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αλλαγή δεδομένων στον αγώνα ξαφνικά, όχι όμως και εικόνας. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία»... φόρτωσε τη δεξιά της πλευρά όπου ο Τσιλούλης πήγαινε στο 1 vs 1 χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά (ο Μαρκ Φερνάντεθ σε στημένη μπάλα είχε ένα σουτ που πέρασε άουτ και ακόμη ένα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα), για τον Αστέρα ο Σίτο προσπαθούσε να τον «τρέξει» στην επίθεση, αλλά η αναμέτρηση χαρακτηρίζονταν από αρκετά φάουλ, μαρκαρίσματα και συνεχείς διακοπές. Μάλιστα το «ζευγάρι» Φατιόν, Μπαράλες έδωσε και δέχθηκε το πιο... πολύ ξύλο.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού κύλησαν σε ανάλογο τέμπο. Η μόνη διαφοροποίηση ήταν πως οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, ο αγώνας παίζονταν ως επί το πλείστων στο μισό του Αστέρα, ωστόσο δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες. Οι Αρκάδες διαχειρίζονταν σωστά την αναμέτρηση που στερούνταν ρυθμού και αναζητούσαν τη «μισή» φάση στην κόντρα για να σκοράρουν και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» το σκορ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΑΡΔΗΝ ΤΗΝ «ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ»

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ήρθαν οι πρώτες... επεμβάσεις από τους πάγκους. Πιο συγκεκριμένα στο 66', όπου ο Απόλλων με την είσοδο του Μουνιέ πήγε σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1 ή και 4-4-2 δύναται να χαρακτηριστεί αφού ο Τσιλούλης βρίσκονταν πολλές φορές στην ίδια ευθεία με τον Ντάουντα (μέχρι πρότινος λόγω οργανωτή είχε ο Κολ που είναι «8άρι» και τότε «οπισθοχώρησε» στη φυσική του θέση δίπλα στον Φατιόν, αντί του Σλίβκα που αντικαταστάθηκε). Ο Μίλαν Ράσταβατς από την πλευρά του θέλησε να «φρεσκάρει» τα άκρα του με την είσοδο των Τιλίκα, Καπίγια, όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι εκείνη που άλλαξε άρδην την εικόνα της, άρα επέδρασαν περισσότερο τα νέα της πρόσωπα.

Αμέσως μετά (67') ο Ντάουντα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσιφτσής έπεσε στη δεξιά του γωνιά και απέκρουσε (ίσως και να ήταν εκτεθειμένος, αν σκόραρε τον... λόγο θα είχε το VAR). Η παρουσία του Μουνιέ στο γήπεδο έδωσε... άλλον αέρα στους γηπεδούχους που έβγαζαν ενέργεια και μετέφεραν το παιχνίδι στο 1/3 των αντιπάλων τους.

ΜΕ ΤΡΙΑ ΣΤΟΠΕΡ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΦΑΤΙΟΝ

Τα καλά χτυπήματά του Γάλλου στις αρκετές στατικές μπάλες που κέρδιζε ο Απόλλωνας δημιουργούσαν... πονοκεφάλους και στο 79' οι φιλοξενούμενοι έβαλαν και 3ο στόπερ (τον Πασαλίδη), καθώς δέχονταν πίεση και ήταν πλέον ξεκάθαρο πως πρόσεχαν τα «μετόπισθέν» τους. Μάλιστα σε ακόμη ένα γέμισμα/χτύπημα του Μουνιέ (83') σε εξέλιξη στατικής μπάλας οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Φατιόν πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Αρκάδων. Οι οποίοι κράτησαν το μηδέν μέχρι το φινάλε και πήραν τη νίκη.

MVP: Ο Μπαράλες. Σε ακόμη ένα ματς απέδειξε πως μέσα στην περιοχή μπορεί να «σκοτώσει» τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Χρειάζεται «μισή» ευκαιρία για να σκοράρει, το έπραξε ξανά και για αυτό παίρνει τον σχετικό τίτλο.

Στο ύψος του: Ο Τσιφτσής. Ο πιτσιρικάς πιστώνεται την μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Ντάουντα, παρότι ο Νιγηριανός ίσως και να ήταν εκτεθειμένος. Σε ροή αγώνα το έβγαλε. Το κυριότερο όμως ήταν πως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ήταν σταθερός στις πολλές στατικές μπάλες που κέρδισε ο Απόλλων, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν έδωσε το... κάτι παραπάνω στον Απόλλωνα. Ζήτησε μπάλες, ήταν δραστήριος, όμως δεν κατάφερε (πλην 2 σουτ) να γίνει ουσιαστικά απειλητικός για τα αντίπαλα καρέ.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Μπρούσιτς στη φάση του 20'. Ηταν μία φάση που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε αλλά «μένει». Ο Κροάτης άθελά του έβγαλε τετ α τετ τον Μπαράλες και ο Αργεντινός φορ σκόραρε.

Το «στραγάλι»: Αρκετά «σκληρό» ματς, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Καταλογίστηκαν 48 φάουλ και είχε πολλές διακοπές. Ο Ευαγγέλου εύλογα σφύριξε πολύ, ενώ έβγαλε και 6 κίτρινες, όλες μέχρι το 60'. Ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Αλβαρες στο δεύτερο ημίχρονο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ματς που μέχρι το 65' ήταν κακό. Ως τότε ο Αστέρας είχε εκμεταλλευτεί τη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ενώ ανασταλτικά έπαιρνε ΑΡΙΣΤΑ. Εκτοτε όμως και μέχρι το φινάλε ο Απόλλων ήταν καλύτερος και «φλέρταρε» με την ισοφάριση. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν 4-2 υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και στο 2ο 4-1, καθώς μετά την ανάπαυλα οι Αρκάδες είχαν μόνο ένα σουτ του Λουίς Φερνάντεθ. Ομως στην μπάλα «μετράει» το γκολ, οι Αρκάδες το βρήκαν και κέρδισαν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (66' Βιτλής), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ, Σλίβκα (66' Μουνιέ), Tσιλούλης, Μαρκ Φερνάντεθ (88' Βάρκας), Ντάουντα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Γκαρσία, Καστάνο, Σουάρεθ, Αλβάρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (67' Καπίγια), Λούις Φερνάντεθ (79' Πασαλίδης), Κρέσπι (67' Τιλίκα), Μπαράλες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα