Παναθηναϊκός: Η πνευματική αντοχή νίκησε το «μπλακ-άουτ»

Παναθηναϊκός: Η πνευματική αντοχή νίκησε το «μπλακ-άουτ»

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Η πνευματική αντοχή νίκησε το «μπλακ-άουτ»

bet365

Ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε την ζόρικη κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Ριζούπολη μετά την αποβολή του Ζαγαρίτη, αποκτά μεγαλύτερη σημασία – λόγω και του αποτελέσματος – από το μεμονωμένο μπλακ-άουτ στο 77'.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Οι «πράσινοι» κλήθηκαν για περισσότερα από 40 λεπτά αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο να υπερασπιστούν ένα εύθραυστο σκορ υπέρ τους που είχε διαμορφωθεί από το 20' με το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα της ομάδας, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για το φάουλ που έκανε πάνω στον Τσιλούλη κι αφού ο VAR διόρθωσε ορθά την απόφαση του ρέφερι υποδεικνύοντας το φάουλ στα όρια της περιοχής κι όχι το πέναλτι που είχε σφυρίξει ο διαιτητής της αναμέτρησης, προκάλεσε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε οδηγία στον Τάσο Χατζηγιοβάνη να διαχειριστεί όλη την δεξιά πλευρά με προσοχή στα ανεβάσματα, ο Μπαρτ Σένκεφελντ ως δεξιός στόπερ κατέβαινε αρκετά προς το μέρος του για να καλύπτει αν τυχόν γινόταν κάποιο σοβαρό λάθος, όμως, ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι πλέον ήταν θέμα αντοχής και συγκέντρωσης. Όχι ελέγχου, αφού ήταν αδύνατο να συμβεί αυτό από τους «πράσινους».

Διαβάστε επίσης:

Πάλεψε, άντεξε, νίκησε!

Το σθένος που άφησε πίσω το «μπλακ-άουτ» του 77'

Σε γενικότερη εικόνα ο Παναθηναϊκός και ο Διούδης κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να πάρουν την σημαντικότατη νίκη πριν από το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» αμύνθηκαν σωστά στις στιγμές που ο Απόλλων έψαχνε τον τρόπο με τον οποίο θα έπαιρνε κάτι από το παιχνίδι, πράγμα που παραλίγο να γίνει στο 77' με το γκολ που ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Μπετινέλι. Ήταν και η μοναδική φάση που άπαντες «πάγωσαν» στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ουδείς πίεσε του Μουνιέ που έχοντας πατήσει περιοχή από αριστερά έκανε το γέμισμα στην μικρή περιοχή, ο Σένκεφελντ δεν αντέδρασε, ο Πούγγουρας ήταν ολομόναχος ανάμεσα από Μπετινέλι και Ντάουντα, ενώ, ο Χουάνκαρ είχε ξεχαστεί αριστερά και... κοιτούσε. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό η στιγμή δεν κόστισε με τον VAR να διαπιστώνει πως έστω και για ελάχιστο, ο σκόρερ του Απόλλωνα ήταν εκτεθειμένος...

Διαβάστε επίσης:

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπεντινέλι (vid)

Ο Βέλεθ πιστός στα καθήκοντά του

Ναι μεν δεν είναι αμυντικός χαφ, προφανώς και δεν θα είναι ο άνθρωπος που θα σπρώξει τον Παναθηναϊκό μπροστά, όμως, ως «κόφτης» και ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτή που προέκυψε στο ματς απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Φραν Βέλεθ έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε και του ζητούσε ο Μπόλονι.

Ο Ισπανός κλήθηκε ξανά να παίξει στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο και τον Αθανασακόπουλο που τοποθετήθηκε λίγο πιο μπροστά τους. Ο Βέλεθ παρέμενε κοντά στους στόπερ, φρόντιζε να καλύπτει χώρο, η μαχητικότητά που τον διακρίνει τον έκανε να τρέχει και για δεύτερο μαρκάρισμα παρά την κόπωση στα τελευταία λεπτά, ενώ, σε στιγμή που αντιλήφθηκε κενό στην άμυνα, πήρε και το χώρο του κεντρικού αμυντικού, με τον Πούγγουρα να έχει ανέβει από αριστερά για να βοήθησε τον Χουάνκαρ, ενώ και ο Ιωαννίδης είχε οπισθοχωρήσει πολύ από δεξιά.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα