Παναθηναϊκός - Αστέρας 0-0 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Αστέρας 0-0 (vids)

bet365

Ο Αστέρας είχε σπουδαίες ευκαιρίες στο β΄ μέρος, ο Παναθηναϊκός δύο «καθαρές» φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αμφότεροι έκαναν «άχρωμο» ποδαρικό στο «χωράφι» του «Απόστολος Νικολαϊδης», όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι.

Ένα ματς που ήταν στον αέρα ελάχιστες ώρες πριν από τη σέντρα του, ένας Παναθηναϊκός με προβλήματα κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει και τον κορονοϊό, ένας Αστέρας που όπως φάνηκε έφτασε στην Αθήνα αποφασισμένος.

Αυτά είναι τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό στο γήπεδο της Λεωφόρου, το «Απόστολος Νικολαΐδης», με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στην 14η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Καλύτεροι οι Αρκάδες σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του αγώνα, οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου δημιουργία, έμοιαζαν πάντοτε ένα κλικ πίσω από τον Αστέρα και έκαναν έναρξη στο 2021 με αποτέλεσμα που κρίνεται κάκιστο, ανεξάρτητα από τις γενικότερες συνθήκες.

Πως ξεκίνησαν:

Δεδομένων των απουσιών και των κρουσμάτων κορονοϊού, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Διούδη στα γκολπόστ, τον Χουάνκαρ αναγκαστικά ως δεξί μπακ, τους Σένκεφελντ – Πούγγουρα στα στόπερ και τον Ζαγαρίτη αριστερά. Ο Φραν Βέλεθ όπως και στην Τούμπα τοποθετήθηκε στα χαφ μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο και ο Μπουζούκης πήρε επίσης φανέλα βασικού για πρώτη φορά επί θητείας Μπόλονι στο «τριφύλλι». Ο Καρλίτος προτιμήθηκε από τον Μακέντα και είχε στηρίγματα τους Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνη.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω απ' τα δοκάρια και τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνιο και Αλβάρεθ στο 4-2-3-1. Οι δυο χαφ των Αρκάδων, που σε κατάσταση άμυνας συμμαζεύονταν και σε 4-4-4, ήταν οι Βαλιέντε και Μουνάφο, ενώ, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες, έπαιζαν οι Ριέρα, Σίτο και Κρέσπι.

Ο Αστέρας τον έλεγχο, ο Παναθηναϊκός τον προβληματισμό...

Η ομάδα της Τρίπολης είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Προφανώς και έπρεπε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το «τριφύλλι» με τις απουσίες και τα κρούσματα κορονοϊού και το κατάφερε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας και γνωρίζοντας πως θα μπορούσαν να χτυπήσουν στην δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού όπου αγωνιζόταν ο Χουάνκαρ κατ' ανάγκην, ο Αστέρας ήταν θετικότατος. Οι «πράσινοι» είχαν ν' αντιμετωπίσουν μια ομάδα που παρέμενε ψηλά και σε κατάσταση άμυνας, που είχε σωστή οργάνωση και αντιδράσεις αμυντικά κοντά στα καρέ της και από τη στιγμή που ούτως ή άλλως λείπει η δημιουργία από το σύνολο του Μπόλονι, όλα έγιναν αρκετά πιο δύσκολα για το «τριφύλλι».

Ο Γιάννης Μπουζούκης στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα έπειτα από ένα τρίμηνο προσπάθησε με τις απρόβλεπτες ενέργειές του να ελιχθεί και να συνεισφέρει ώστε να σπρώξει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού προς την επίθεση, αλλά ήταν αρκετά δύσκολο για την ομάδα του Μπόλονι να βρει τρόπο να απειλήσει τα καρέ του Παπαδόπουλου. Οι Αρκάδες βιάστηκαν να χαρούν στο 34' όταν ο Κρέσπι με εκτέλεση φάουλ σκόραρε, όμως υπήρχε οφσάιντ με επιρροή στη φάση κι έτσι παρέμεινε το 0-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Σίτο από αριστερά σε εξαιρετική μέρα, ωστόσο, κινδύνευσαν να δεχθούν γκολ όπως ακριβώς το είχαν πετύχει κι εκείνοι. Από στατική φάση από δεξιά στο 39', ο Καρλίτος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πούγγουρας τη δεύτερη σχεδόν πάνω στη γραμμή και... έστειλε τη μπάλα άουτ! Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, ο Χατζηγιοβάνης με πλασέ στην κίνηση στην κλειστή γωνία έχασε καλή στιγμή για το «τριφύλλι» από γύρισμα του Αϊτόρ.

Κράτησε το ματς στο μηδέν ο Διούδης

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δυναμική στα εξτρέμ όπως είχε συνηθίσει να εμφανίζει στο αγωνιστικό του πλάνο, με τους Χατζηγιοβάνη και Αϊτόρ να μην είναι σε καλή μέρα και να μην έχουν τους χώρους για να τρέξουν όπως θα ήθελαν. Ο Γιάννης Μπουζούκης που άρχισε να έχει περισσότερα προβλήματα στο δεύτερο μέρος όσο κι αν ήθελε να δει γήπεδο και να ψάξει χώρους, αντικαταστάθηκε από τον Ιωαννίδη, ο οποίος πήγε δεξιά και ο Αϊτόρ μετατοπίστηκε πίσω από τον Καρλίτος μήπως και βοηθήσει περισσότερο από εκεί. Ο Αστέρας, πάντως, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία έπειτα από ασταθή απομάκρυνση του Διούδη και σουτ που έγινε στην επαναφορά, με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει με τα πόδια διορθώνοντας το δικό του κακό διώξιμο.

Η αλλαγή που έκανε ο Μπόλονι πάλι δεν είχε επίδραση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με τους Βέλεθ και Αλεξανδρόπουλο να είναι οι πιο δραστήριοι από πλευράς «πράσινων» στα χαφ έχοντας μείνει οι δυο τους στο κέντρο στο 4-2-3-1. Η ένταση στο παιχνίδι αυξήθηκε όσο περνούσαν τα λεπτά και στο 80' ο Αστέρας έχασε τεράστιες ευκαιρίες. Αρχικά στο 72' οταν ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε τσαφ από θέση βολής αντί να σκοράρει πανεύκολα, ενώ, στο 80' ο Καπίγια ανάγκασε τον Διούδη σε εξαιρετική επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Αθανασακόπουλος πέρασε στο ματς και έδειξε ότι μπορούσε να βοηθήσει με τις μεταβιβάσεις και τον θαρραλέο τρόπο με τον οποίο έπαιξε, ωστόσο, το παιχνίδι δεν άλλαξε και το 0-0 επιβεβαιώθηκε ως αποτέλεσμα της αναμέτρησης...

MVP: Ο Διούδης στις στιγμές που έπρεπε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του το κατάφερε. Σε ευκαιρίες που έγιναν με τον Λουίς Φερνάντεθ και τον Καπίγια από τον Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο, αντέδρασε σωστά για να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερο το πλήγμα για τον Παναθηναϊκό...

Στο ύψος του: Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Μπαρτ Σένκεφελντ ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα έπειτα από την πολύ κακή του απόδοση στο παιχνίδι της Τούμπας στο τελείωμα του 2020. Πολύ καλοί για τον Αστέρα οι Βαλιέντε και Σίτο, με τον τελευταίο να προκαλεί πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό από αριστερά στο πρώτο μέρος.

Ο αδύναμος κρίκος: Η αναποτελεσματικότητα του Αστέρα να τελειώσει τις φάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να έχει φύγει με μεγάλη νίκη από το γήπεδο της Λεωφόρου. Επίσης, το κομμάτι της δημιουργικότητας στον Παναθηναϊκό...

Η γκάφα: Τόσο η στιγμή που ο Πούγγουρας αντί απλά να φυσήξει τη μπάλα στα δίχτυα την στέλνει άουτ στο πρώτο ημίχρονο, όσο και το τσαφ που κάνει ο Λουίς Φερνάντεθ στο 72ο λεπτό

Το στραγάλι: Ο Τζήλος σφύριξε αρκετά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, υπέδειξε αρκετές παραβάσεις, έβγαλε κάρτες, ενώ συνεννοήθηκε με τον βοηθό του αρχικά στο οφσάιντ που υπήρχε στο γκολ του Αστέρα στο πρώτο μέρος, με τον VAR να τους επιβεβαιώνει.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Κακή έναρξη στο 2021 για τον Παναθηναϊκό που χρειαζόταν το θετικό ξεκίνημα μετά την ήττα της Τούμπας, ωστόσο, τα προβλήματα που προϋπήρχαν με απόντες και κορονοϊό μάλλον επηρέασαν σημαντικά τους «πράσινους». Στον Αστέρα θα μπορούσαν ίσως και να μην αισθάνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη στιγμή που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι και είχαν ευκαιρίες για γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Καρλίτος (76' Μακέντα), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (65' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (82' Αθανασακόπουλος), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο (90' Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (63' Καπίγια), Ριέρα (63' Λουίς Φερνάντεθ), Κρέσπι (87' Τιλίκα), Μπαράλες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα