Αναστασίου: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά δεν παύει να είναι ντέρμπι»

Gazzetta team
Αναστασίου: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά δεν παύει να είναι ντέρμπι»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα κόντρα στην ΑΕΚ, στάθηκε στα δυνατά σημεία των δύο μονομάχων, αλλά και το αν το ματς αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στην Realnews:

Θεωρείτε ότι υπάρχει φαβορί;

«Με βάση την εικόνα και τη βαθμολογία των ομάδων, προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι που δεν προμηνύεται εύκολο για καμία από τις δύο. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα δυνατό και αξιόλογο ενενηντάλεπτο, με ρυθμό και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες».

«Κλειδί» της αναμέτρησης;

«Πολλά μπορούν να παίξουν ρόλο σε ένα τέτοιο υψηλών απαιτήσεων ματς, όπως η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών, η τακτική, η πειθαρχία τους στο πλάνο και οι εμπνεύσεις τους. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι «κλειστά» παιχνίδια, θεωρώ ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και σήμερα, με έμφαση στη θωράκιση της άμυνας και στη συνέχεια στη δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ».

Κατά πόσο επηρεάζει τις ισορροπίες του αγώνα η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ;

«Δεν ξέρω τελικά αν θα τις επηρεάσει σίγουρα, όμως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Ο Χιμένεθ γνωρίζει καλά το ρόστερ της νέας του ομάδας και την ψυχοσύνθεση της και, παρότι δεν είχε χρόνο για πολλές διαφοροποιήσεις, εκτιμώ πω προσπάθησε ψυχολογικά να την ανεβάσει, ενώ τακτικά θα επιδιώξει να κλείσει την τρύπα στην άμυνα. Από την άλλη, βεβαίως, ο Ολυμπιακός είναι δυνατός, ιδίως στην έδρα του, παραμένει αήττητος και θα επιχειρήσει από την αρχή να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στο γήπεδο. Για την ΑΕΚ να προσθέσω ότι σημασία έχει αν παραταχθεί με τρεις ή με τέσσερις στην άμυνα, γεγονός που ίσως διαγράψει μια διαφορετική δυναμική στην διεκδίκηση της νίκης, αφού τοποθετώντας επιπλέον αμυντικό αφαιρείς κάποιον από τη μεσοεπιθετική γραμμή».

Που θεωρείτε ότι θα «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός και που η ΑΕΚ;

«Νομίζω η ΑΕΚ στην επίθεση, όπου διαθέτει ποδοσφαιριστές ποιότητας, και ο Ολυμπιακός στο κέντρο, στον άξονα, εκεί όπου έχει ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που αλληλοσυμπληρώνονται άψογα».

Κρίνεται ο τίτλο σήμερα ή είναι νωρίς ακόμη;

«Είναι νωρίς να μιλάμε για τίτλο, αφού απομένουν πολλά και σημαντικά ματς. Σίγουρα, πάντως, η νίκη θα δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα, είτε στον Ολυμπιακό που θα ξεφύγει κι άλλο, είτε στην ΑΕΚ για να επιστρέψει στην κούρσα του πρωταθλήματος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα