Έπαιξε με την φωτιά και κάηκε ο Παναθηναϊκός

Έπαιξε με την φωτιά και κάηκε ο Παναθηναϊκός

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Έπαιξε με την φωτιά και κάηκε ο Παναθηναϊκός

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την απόλυτα λανθασμένη διαχείριση των Μπόλονι και Ντρεοσί στο θέμα των χριστουγεννιάτικων διακοπών του Παναθηναϊκού με... πρωταθληματική άδεια και υπερατλαντικά ταξίδια στην εποχή του Covid19!

Καλή χρονιά και υγεία σε όλον τον κόσμο. Περαστικά στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και δύναμη σε όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δίνουν καθημερινά την μάχη με την ασθένεια. Μακάρι να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης και να επιστρέψουμε στις ζωές μας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε όλα τα επίπεδα.

Πάμε τώρα και στο θέμα μας, αφού ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ούτε ο Λάζλο Μπόλονι αλλά ούτε και ο Πιερ Ντρεοσί είναι υπεύθυνοι για τα κρούσματα στον Παναθηναϊκό. Δεν… έβαλαν τον ιό στον οργανισμό των παικτών, προφανώς και δεν θα ήθελαν να υπάρχει αυτή η εξέλιξη.

Δεν εξετάζουμε αυτό στο συγκεκριμένο σημείωμα και θα ήταν και άδικο.

Αυτό, όμως, που είναι υπό εξέταση είναι οι αποφάσεις που παρθήκαν, ώστε το ρίσκο να μειωθεί στα μέτρα του δυνατού, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να αποδυναμωθεί σημαντικά η ομάδα ενόψει παιχνιδιών που κρίνουν την σεζόν και φυσικά να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση και η σωστή νοοτροπία στο εσωτερικό της αποδυτηρίων.

Ο Παναθηναϊκός της τελευταίας δεκαετίας, το έχουμε ξαναπεί και ξαναγράψει, πως αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό πειραματόζωο που πάνω του δοκιμάζονται στρατηγικές, τακτικές και λογικές που δεν συναντάμε πουθενά αλλού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Η κανονικότητα στην διαχείριση διάφορων καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα, αρκετές φορές αποτελεί άγνωστη έννοια και ακόμη ένα τρανό παράδειγμα αποτελεί ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τις διακοπές των Χριστουγέννων στην εποχή του Covid19 οι επικεφαλής της ομάδας, ο προπονητής Λάζλο Μπόλονι και ο γενικός διευθυντής, Πιερ Ντρεοσί.

Τι έκαναν;

*Έδωσαν οκτώ ημέρες άδεια στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Την μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έχει λίγες πιθανότητες να προλάβει την τέταρτη θέση και είναι κοντά στο να γράψει… αρνητική ιστορία! Μάλιστα η αρχική άδεια ήταν 7 ημέρες και ως… επιβράβευση προστέθηκε ακόμη μία. Ως επιβράβευση για ποιο πράγμα, ακριβώς, μόνο ο Μπόλονι και ο Ντρεοσί γνωρίζουν. Μάλλον για το γεγονός πως σέρνονταν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου…

Ο Παναθηναϊκός από τις 3.1 μέχρι τις 10.1 είχε τρία παιχνίδια must win. Και ο προπονητής με τον γενικό διευθυντή, αποφάσισαν να δώσουν 8 ημέρες άδεια!

*Από κει και πέρα, οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος επέτρεψαν τα υπερατλαντικά ταξίδια στους ποδοσφαιριστές. Είναι κατανοητή η επιθυμία του καθενός να δει την οικογένειά του αλλά εδώ μιλάμε για μία πολύ δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση, επίσης βρισκόμαστε σε χώρα που έχει σκληρό lockdown και απαγορεύει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ο υπογράφων δεν μπορεί να πάει μέχρι το… Λουτράκι και ο Μαουρίσιο για παράδειγμα μπορεί να πάει στην Φορταλέζα ή ο Βιγιαφάνιες στην Παταγονία και όταν γυρίσει να μην μπει σε καραντίνα τριών ημερών όπως προβλέπεται για όποιον μπαίνει στην χώρα από το εξωτερικό, γιατί η Σούπερ Λιγκ φρόντισε σε συνεργασία με το κράτος, να κάνει το χατίρι όλων των ποδοσφαιριστών, αυξάνοντας τον αριθμό των τεστ(4) και καταργώντας την τριήμερη καραντίνα. Η περίπτωση να έχει επιστρέψει κάποιος θετικός και το τεστ να μην προλάβει να εντοπίσει τον ιό δείχνοντας αρνητικό αποτέλεσμα, ούτε που πέρασε από το μυαλό τους.

Τι θα έπρεπε να κάνουν;

1) Να δώσουν την μικρότερη δυνατή άδεια. Πέντε ημέρες. Πάντα, σε όλες τις ομάδες η άδεια των Χριστουγέννων είναι σε άμεση συνάρτηση με την βαθμολογία, με την εικόνα πάνω στο χορτάρι. Άξιζαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την μεγαλύτερη άδεια στο πρωτάθλημα; Ούτε καν. Τι μήνυμα ακριβώς στέλνει ο προπονητής στο έμψυχο δυναμικό και τι ακριβώς έκανε η διοίκηση όταν άκουσε τον αριθμό των ημερών; Δεν είχε ανάγκη από δουλειά ο φετινός Παναθηναϊκός την περίοδο της διακοπής; Διορθώθηκαν όλα επειδή έπιασε την… κορυφή της πέμπτης θέσης;

᾽᾽Ναι μα θα υπήρχαν αντιδράσεις από τους παίκτες, θα γκρίνιαζαν᾽᾽, θα μπορούσε να πει κανείς. Ποιοι ακριβώς; Οι κακομαθημένοι που ήταν η χαρά του κάθε πικραμένου στον πρώτο γύρο; Ας γκρίνιαζαν. Ας ήταν πιο ψηλά στην βαθμολογία, να άξιζαν περισσότερες ημέρες ξεκούρασης. Έτσι πάνε αυτά…

2) Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να απαγορεύσει τα ταξίδια σε χώρες που έχουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Τόσο απλά. Στην Βραζιλία και την Αργεντινή κάνει… πάρτι ο Covid19. Το ιδανικό θα ήταν να παραμείνουν όλοι στην Ελλάδα, να το ζητήσουν από μόνοι τους, κατανοώντας την κατάσταση. Όπως ακριβώς έκανε ο Φεντερίκο Μακέντα και μπράβο του.

Από την στιγμή που αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει στο σύνολο, το κλαμπ έπρεπε να δώσει ξεκάθαρη οδηγία για ταξίδια σε χώρες όπου τα κρούσματα δεν είναι τόσο πολλά. Πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν;

Υ.Γ: Ο άνθρωπος της ομάδας που διέρρευσε στον Τύπο, πριν την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ, το θέμα των κρουσμάτων, διεκδικεί το Νόμπελ βλακείας. Φαβορί, μάλιστα.

Υ.Γ1: Δεν είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος, είναι case study. Ξεκάθαρα.

Υ.Γ2: Θέλω να είμαι δίκαιος. Σωστή η κίνηση του Αλαφούζου να μεταβεί στο Κορωπί και να δείξει πως είναι δίπλα στην ομάδα αυτή την δύσκολη στιγμή. Ας ελπίσουμε πως ζήτησε εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω από τους καθ᾽ ύλην αρμοδίους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.