Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ο αντι-Τσιμίκας στον Ολυμπιακό!

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ο αντι-Τσιμίκας στον Ολυμπιακό!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ο αντι-Τσιμίκας στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την επικείμενη μεταγραφή του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ Ολυμπιακού στο αριστερό άκρο της άμυνας του.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Τελικά ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο αντιΤσιμίκας στον Ολυμπιακό, με την προσδοκία από τον πρωταθλητή Ελλάδας να κάνει ό,τι δεν έκανε ο Βινάγκρε, η πολυδιαφημισμένη μεταγραφή-δανεισμός του φθινόπωρου από τη Γουλβς.

Ο Μολδαβός διεθνής, που μέσα στο Γενάρη θα γίνει 23 ετών, αναμένεται να κλείσει άμεσα, καθώς ο Ολυμπιακός θέλει τον παίκτη στην Αθήνα όσο το δυνατό πιο γρήγορα, προκειμένου να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, έτσι ώστε να εγκλιματιστεί το ταχύτερο, καθώς οι υποχρεώσεις δεν μπορεί να περιμένουν. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Πάσος Φερέιρα, που μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις το προηγούμενο διήμερο έριξε σε ένα βαθμό τις αρχικές απαιτήσεις της, που ήταν λίγο πάνω από 3,5 εκ. Ευρώ-πολλά τα χρήματα, αλλά τα μισά θα πάνε στην Πόρτο, που διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 50%, καθώς το καλοκαίρι του 2019 της είχε παραχωρήσει τον παίκτη ως ελεύθερο.

Η επικείμενη απόκτηση του Όλεγκ, όπως είναι γνωστός στην Πορτογαλία ο Ρέαμπτσιουκ, αποτελεί σφοδρή επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς, που προφανώς τον ξέρει καλά από την παρουσία του αριστεροπόδαρου άσου στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στον προπονητή του Ολυμπιακού αρέσει που ο Μολδαβός διεθνής (24 φορές) με την βοήθεια της καλής ταχύτητας του κάνει πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή και πλαγιοκοπεί με τις κούρσες και τις σέντρες του. Και, βεβαίως, πρόκειται για παίκτη που είναι έτοιμος για να παίξει, υπό την έννοια ότι είναι από το ξεκίνημα της σεζόν βασικός κι αναντικατάστατος στην ομάδα του, άρα έχει ρυθμό.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, που στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του σίγουρα χρειάζεται βελτίωση, χρειάστηκε στην περσινή, πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Πορτογαλίας, ένα διάστημα για να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα της Πάσος Φερέιρα: στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές μπήκε δύο φορές αλλαγή και τις υπόλοιπες ήταν στον πάγκο. Αλλά με το με το που άρχισε να παίζει βασικός, τέλη Οκτώβρη του 2019, ουσιαστικά δεν ξαναέχασε τη θέση του στην ενδεκάδα έως και σήμερα. Κάπως έτσι μετράει 43 παιχνίδια με την Πάσος σε πρωτάθλημα (36), Κύπελλο (4) και Λιγκ καπ (3), με δύο γκολ και δύο ασίστ στο ενεργητικό του.

Στην Πόρτο έπαιζε δύο χρόνια στη Β ομάδα της, πηγαίνοντας εκεί το καλοκαίρι του 2016 από την Κ19 της Μπελενένσες. Μπορεί να γεννήθηκε στο Τσισινάου της πατρίδας του, αλλά από μικρό παιδί βρέθηκε στην Πορτογαλία, εξ ου κι έχει πορτογαλικό διαβατήριο. Την καριέρα του την ξεκίνησε το 2010 στην Ακαδημία της άσημης Ρίο Μαγιόρ, από την οποία και πήγε στην Μπελενένσες το 2015. Η πρώτη παρουσία του στην Πόρτο ήταν τη σεζόν 2016-17, όταν έπαιξε οκτώ παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Τη διετία 2017-19 είχε με την Πόρτο Β 47 συμμετοχές, με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Εκεί τον είδε η Πάσος, πρωταθλήτρια στην κατηγορία το 2019, και τον απέκτησε, παίρνοντας τον μαζί της στην Α΄ κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Η Πάσος πέρυσι με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (1μ80) στην ενδεκάδα της τερμάτισε χαμηλά στη βαθμολογία (ισοβάθμησε στην 11η θέση μαζί με άλλες δύο ομάδες), αλλά φέτος πάει πολύ καλύτερα κι είναι 6η μετά τις δέκα πρώτες αγωνιστικές.

Να δούμε λοιπόν τι ψάρια θα πιάσει στον Ολυμπιακό, στον οποίο κι αναμένεται να καταλήξει άμεσα, ο Όλεγκ, καθώς τελικά κερδίζει τη μάχη από τον Βραζιλιάνο Νταλμπέρτ της Ίντερ (δανεικός στη Ρενς) και τον Νορβηγό Μπιόρκαν της πρωταθλήτριας Μπόντο Γκλιμτ, που είναι οι άλλοι δύο της τελικής λίστας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.