Κυριάκος: «Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, γιατί δεν έχουν… ξαναμπλέξει με Πόντιο»

Gazzetta team
Κυριάκος: «Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, γιατί δεν έχουν… ξαναμπλέξει με Πόντιο»

bet365

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα τόσο εντός του «Δικεφάλου», αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο,

Ο Κυριάκος Κυριάκος ανέλυσε τις σκέψεις της διοίκησης του ΠΑΟΚ για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε στις μεταγραφικές υποθέσεις, τις δικαστικές μάχες, ενώ μίλησε και για τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6:

Για το 2020 για τον ΠΑΟΚ: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά και μεταβατική θα έλεγα. Σε αγωνιστικό επίπεδο φάνηκε ότι η διατήρηση στην κορυφή είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Για να μείνεις στην κορυφή χρειάζεται το μίνιμουμ των λαθών και το μάξιμουμ της συγκέντρωσης. Κάποια τα κάναμε καλά, κάποια λάθος. Αυτή την σεζόν θα πρέπει να την πάρουμε ως μπούσουλα τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κορυφή».

Γιατί επέστρεψε στον ΠΑΟK: «Δεν είναι πράγματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο, δεν έκανα καμία θυσία. Απλά έχω μια τέτοια σχέση με τον κ. Σαββίδη που όταν μου το ζήτησε, γιατί με τίμησε λέγοντας μου ότι με χρειάζεται στην ομάδα επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, δεν μπορούσα να πω όχι. Ο κόσμος μπορεί να μας κρίνει όλους, η κοινή γνώμη έχει κάθε δικαίωμα να μας κρίνει ακόμα και ισοπεδωτικά. Μεγάλη μου χαρά να είμαι στον ΠΑΟΚ, μακάρι να είμαι ένας στέλεχος που βοηθάει τον ΠΑΟΚ. Έχουμε χτίσει μια καλή σχέση με τον κ. Σαββίδη με έχει στηρίξει σε πολλά λάθη που έχω κάνει. Με δυσκολίες και με εντάσεις είναι οι σχέσεις μας, όταν ο άνθρωπος αυτός που με βρήκε εδώ, προσπέρασε λάθη μου και με στήριξε πολύ σε προσωπικά ζητήματα, μου ζητάει κάτι δεν μπορώ να πω όχι. Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στο Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο έτσι όπως έχει γίνει εκτός αγωνιστικών χώρων. Για αυτό έφυγα και αυτό ήταν το μόνο που σκέφτηκα όταν επέστρεψα. Στο διάστημα που έλειπα, πραγματικά είδα και διαπίστωσα ότι αξίζει έστω μια τελευταία φορά να λερωθούμε σε αυτό τον βούρκο, αλλά να τελειώσουμε μια και καλή με αυτό το παραποδόσφαιρο και το κύκλωμα που ζει για να εξυπηρετεί έναν».

Για τις καταγγελίες και την κόντρα με Ολυμπιακό: «Δεν το αντιμετωπίζουμε με χαρά όλο αυτό με τις ανακοινώσεις. Αυτά όμως είναι τα ήθη και τα έθιμα που έφερε ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή Μαρινάκη, όχι ότι παλαιότερα δεν υπήρχε ανεντιμότητα. Αυτό που θέλει να επιβάλλει στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός είναι ένα είδος επικοινωνίας που δεν μας αρέσει. Από ένα σημείο και μετά όμως πρέπει συνεχώς να καταγγέλλουμε τα προφανή γιατί τα περισσότερα ΜΜΕ είναι υποδουλωμένα ή ανήκουν ή φοβούνται τον κ. Μαρινάκη, θα πρέπει εμείς με επίσημες ανακοινώσεις ή επίσημες δηλώσεις να τονίζουμε πράγματα που θα έπρεπε να σχολιάζουν και αναφέρουν οι δημοσιογράφοι. Αντικαθιστούμε τον ρόλο των ΜΜΕ, γιατί εμείς κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντήσουμε καν στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού γιατί είναι τόσο γελοία και έωλη και τόσο υποκριτικό, κάποιοι που κουβαλούν επάνω τους τον μισό ποινικό κώδικα να κατηγορούν τον Σαββίδη που δέχεται την τιμωρία του. Θα πρέπει να το γράψει δημοσιογράφος, όχι να το λέμε εμείς. Κατηγορούν τον κ. Σαββίδη που σέβεται την τιμωρία που εμείς διαφωνούμε αυτή, θεωρούμε ότι είναι μια τιμωρία που προκλήθηκε από την επικοινωνιακή φουλ επίθεση που επιδίωξαν τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη απέναντι στον κ. Σαββίδη.

Ο Ολυμπιακός δεν δέχεται τον ανταγωνισμό, είχε μάθει να ελέγχει τους πάντες, να καταστρέφει τον ανταγωνισμό με ευκολία. Όταν βρέθηκε λοιπόν ένα άνθρωπος να πατήσει πραγματικά πόδι και να σταθεί απέναντι τους, προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα του. Θα μπορούσα να δω μια τέτοια διάθεση πίσω από τα όσα κάνουν για να διώξουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα γιατί έχει προεκτάσεις και εκτός γηπέδου. Είναι η κρυφή ελπίδα τους, αλλά θα δυσκολευτούν… λίγο. Γιατί δεν έχουν… ξαναμπλέξει με Πόντιο».

Για την νέα ΑΜΚ που θα καλυφθεί από τον Σαββίδη: «Θα βάζει όσα χρειάζεται για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρωταθλητισμού, προσπαθώντας να φτάσει τον ΠΑΟΚ σε ένα σημείο να μην χρειάζεται τον κ. Σαββίδη. Αυτό είναι το πραγματικό όραμα του κ. Σαββίδη. Να γίνει βιώσιμος και να πάει το μπάτζετ που δεν θα χρειάζεται να βάλει άλλα. Τον ενδιαφέρει να έχει μια ομάδα πρωταθλητισμού».

Για τις μεταγραφές του Γενάρη: «Προφανώς ο στόχος μας είναι να γίνουν μεταγραφές και να καλυφθούν κενά που έχει εντοπίσει ο προπονητής, στην πρώτη του μεταγραφική περίοδο. Αλλά είναι μια ιδιαίτερη μεταγραφική περίοδος και θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε απόκτηση παικτών που θα καλύψουν τα θέλω μας και θα κάνουμε κινήσεις για να στηρίξουμε εμπράκτως τον Γκαρσία. Προφανώς έχουν μιλήσει ο Ρέμπε και ο Γκαρσία με τον κ. Σαββίδη αλλά δεν είναι καν στο χέρι του Σαββίδη να αποφασίσει για τα οικονομικά δεδομένα, αλλά το πώς θα διαχειριστούμε το διαθέσιμο ποσό που μας αφήνει το FFP για να πάρουμε παίκτες.

Ο Σαββίδης μπορεί να θέλει να φέρει παίκτες των 10.000.000 ευρώ ο καθένας και προφανώς έχει και την διάθεση και την δυνατότητα, αλλά έχουμε το FFPπου τα προηγούμενα χρόνια δεν του δώσαμε την σημασία που θέλαμε, τώρα πρέπει να το δούμε λίγο περισσότερο. Δεν το λέω για να προλειάνω το έδαφος ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές ή θα κάνουμε φτηνές μεταγραφές. Προσπαθούμε να πάρουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες στην καλύτερη δυνατή τιμή. Αν μπορούσαμε δηλαδή να επαναλάβουμε μεταγραφές όπως αυτή του Ζίβκοβιτς, που είναι ένας παίκτης με ποιότητα και σε σωστές τιμές για το περιθώριο που έχουμε, αυτός είναι ο στόχος. Με καλύτερη ευστοχία από αυτή του καλοκαιρού.

Δεν υπάρχει λογιστικός τρόπος να εκτιμήσουμε τα λεφτά που μπορούμε να δώσουμε για μεταγραφή. Μπορεί να φύγει κάποιος παίκτης, μπορεί να αποδεσμευτεί, μπορεί να πουληθεί, δεν μπορώ να σας πω πολλά. Ξέρετε πολύ καλά ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι προτεραιότητα για παίκτες όπως ο Ζίβκοβιτς, που μπορούμε να πούμε ότι είναι η τοπ μεταγραφή της χρονιάς, με value for money και με όλες τις παραμέτρους. Παίκτες όπως ο Ζίβκοβιτς δεν είναι εύκολο να βρεθούν από πλευρά τιμής, αλλά και να τους πείσεις να έρθουν και στην τιμή και στον χρόνο που θέλεις. Μακάρι να τα καταφέρουμε όλα, θέλω όμως να είμαι ρεαλιστής.

Ο Γκαρσία θα υποδείξει τα κενά της ομάδας με βάση τους στόχους που θέτει η ομάδα από μόνη της. Ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωτάθλημα και ο Γκαρσία θα μιλήσει για παίκτες που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Για την επιστροφή Λάμπρου: «Ο δανεισμός του Λάμπρου δεν πήγαινε καλά, δεν είχε την εξέλιξη που θέλουμε. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, δεν πετυχαίνεις πάντα προπονητές ή ομάδες που να βοηθούν έναν ποδοσφαιριστή. Δεν ήταν ούτε προς το συμφέρον του παίκτη, ούτε του ΠΑΟΚ οπότε ο Λάμπρου θα επιστρέψει».

Για τον Δουβίκα: «Δεν θα ήθελα να μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά δεν θα υπεκφύγω. Υπάρχουν Έλληνες παίκτες που μας αρέσουν που θα μας δημιουργήσουν μια νέα βάση μαζί με τα παιδιά από τις ακαδημίες μας. Θέλουμε να δυναμώσουμε το ελληνικό στοιχείο της ομάδας γιατί είμαστε ελληνική ομάδα. Κοιτάζουμε όλες τις περιπτώσεις καλών Ελλήνων παικτών. Ο Δουβίκας είναι ένας πολύ καλός Έλληνας ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει, ούτε έχουμε καταθέσει πρόταση. Το ότι μας αρέσει ο Δουβίκας, όπως και άλλοι Έλληνες παίκτες δεν σημαίνει θα τους πάρουμε όλους ή ότι θα έρθουν στον ΠΑΟΚ».

Για την κατάθεση στην υπόθεση Σιαμπάνη: «Επειδή έχουμε καταθέσει ενόρκως και θα φανεί σύντομα τι καταθέσαμε, δεν θα ήθελα να πω κάτι για τα όσα είπα. Εμείς καταθέσαμε όσα ξέραμε, πήγαμε στις Αρχές, δεν το γνωρίζουμε τι έγινε πριν την καταγγελία, από την καταγγελία για ένα θέμα που δεν τον αφορά μάθαμε τι έγινε και ψάξαμε τι έγινε. Φοβήθηκαν να εμπλέξουν τον ΠΑΟΚ στα όσα είπαν, γιατί μας λένε πάτε στις Αρχές. Από την καταγγελία του Καραπαπά, μάθαμε τα ονόματα και φτάσαμε να καταλάβουμε ότι είναι ένα αυτογκόλ, το αφήνω εκεί και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Θέλω να είμαι προσεκτικός. Όταν οι καταγγέλλοντες γίνονται ύποπτοι, είναι μια νίκη. Το αφήνω εδώ προς το παρόν. Αυτή η υπόθεση μπορεί να βγάλει ενόχους, σίγουρα όχι εμάς σε καμία περίπτωση, αλλά θα έχει παραγραφεί το αδίκημα, αυτός που δεν θέλει την διαλεύκανση της υπόθεσης είναι αυτός που καθυστερεί τις αποφάσεις. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις όπως του Τζήλου, της Συμμορίας και αρκετές όλες. Έχουν αρκετούς πρόθυμους υπαλλήλους για να βοηθήσουν. Είναι ένα παρακράτος εδώ και πολλά χρόνια, θα είναι δύσκολα αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Θα είμαστε παντού για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και είμαστε αποφασισμένοι για όλα»

Για την απόφαση της Εφέσεων: «Θέλω να πω κάτι με αφορμή ερώτηση που δέχτηκα για αυτή την υπόθεση. Η ουσία συζητείται στα δικαστήρια και αυτό θέλαμε. Εφόσον συζητείται λοιπόν η ουσία, δεν χρειάζεται να αναλύουμε στα μίντια οι καταθέσεις μας και τα στοιχεία. Τον περασμένο Γενάρη υπήρχε το εξής παράλογο, έπρεπε να βγούμε και να μιλήσουμε, γιατί δεν μπήκε κανένα δικαστήριο στην ουσία και καταδικαστήκαμε χωρίς να γίνει δίκη. Εφόσον δεν μπορούσαμε να πείσουμε τους δικαστές, θέλαμε να πείσουμε την κοινή γνώμη μέχρι να πάμε στο CAS όπου πήγαμε και μας δικαίωση.

Ξεφτιλίστηκε η νομική ομάδα του Ολυμπιακού, δεν θα το δείτε κάπου γραμμένο, θα το δείτε στην τελεσίδικη απόφαση. Τώρα που συζητιέται η ουσία στα δικαστήρια, είμαστε ήρεμοι ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αν μας εκπλήξει η επιτροπή, τότε θα πάμε και πάλι στο CAS. Επειδή στην Ελλάδα είμαστε, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για όλα, αλλά πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε. Αν όχι θα πάμε πάλι στο CAS. Με το έναν ή τον άλλον τρόπο δεν φοβόμαστε. Από την στιγμή της δικαίωσης θα έρθει η ώρα για να την πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν αυτή την ιστορία. Ο κόσμος που ταλαιπωρήθηκε και ένιωσε άσχημα για όσα ακούστηκαν, ας κάνει λίγο υπομονή και ας περιμένει. Λίγο υπομονή ακόμα και σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι ο χαμένος, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τον ύπνο τους».

Για τα ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού τον Γενάρη και αν θα είναι ενισχυμένη η ομάδα: «Θέλει να είναι η ομάδα ενισχυμένη, δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει τις συζητήσεις για τις μεταγραφές. Είμαστε και τώρα έτοιμοι να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Θα σας πω ψέματα αν σας πω ότι θα είναι κάποιος παίκτης καινούργιος σε εκείνους τους αγώνες. Προσέχω τα λόγια μου για να μην εκθέσω τον σύλλογο».

Για το ότι δεν έρχεται ο Ιβάν Σαββίδης: «Δεν έρχεται λόγω της πανδημίας. Σέβεται τους κανόνες και τους περιορισμούς, σέβεται την υγεία των δικών του ανθρώπων. Είναι απομονωμένος και δεν έχει πάει σε άλλο μέρος, για να λέμε γιατί δεν ήρθε στην Ελλάδα. Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται περισσότερο και από την δική του υγεία, την υγεία της οικογένειας του. Έχει τον σεβασμό να περιοριστεί και αυτός και η οικογένεια του για να διαφυλάξει την υγεία του και την υγεία των δικών του ανθρώπων».

Για την Νέα Τούμπα: «Σε μια περίοδο πανδημίας, οι γραφειοκρατίες που αφορούν το γήπεδο προχωρούν κανονικά. Αυτό που δεν έχει ολοκληρωθεί είναι η συμφωνία με το Καυτανζόγλειο. Είναι παράλληλη συμφωνία πριν αρχίσουμε να γκρεμίζουμε και για να φτιάξουμε το νέο γήπεδο».

Για τον Ζίβκοβιτς και την επέκταση: «Είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Ο παίκτης είναι πολύ χαρούμενος εδώ και θέλει να μείνει. Θέλουμε να τον κάνουμε με την καρδιά του να σκεφτεί ότι εδώ είναι το μέλλον του. Και να σκεφτεί ότι το μέλλον του είναι πολύ πιο μακριά από ότι λέει το συμβόλαιο του. Όταν αισθανθεί ο παίκτης ότι τους θέλουμε για να τους αναπτύξουμε και όχι για τους φυλακίσουμε. Το καλοκαίρι έκανε ένα βήμα πίσω στην καριέρα του ερχόμενος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και πρέπει να του δείξουμε ότι έκανε μια σωστή επιλογή».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν θέλω να του βάλω τίτλο, αλλά ο Γκαρσία είναι το τοτέμ της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ. Η στήριξη δεν μένει στην αγορά ενός παίκτη ή σε ένα συμβόλαιο μεγάλης διάρκειας. Ο σεβασμός του ΠΑΟΚ και του κ. Σαββίδη για τον Γκαρσία είναι να γίνουμε η ασπίδα του που θα δεχτεί από τους αντιπάλους. Από την δική μου την πλευρά και όλων των στελεχών της ΠΑΕ, ο Γκαρσία πιστεύω ότι το ξέρει ότι πριν φτάσουν τα βέλη σε εκείνον θα πρέπει να περάσουν από τα σώματα όλων μας. Πέραν από στέλεχος του αγωνιστικού τμήματος, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η ψυχή του ΠΑΟΚ».

Στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Καλές γιορτές με υγεία να έχουμε. Να βρουν μέσα τους την δύναμη τον πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε. Δεν έχουν κανένα λόγο να μην αισθάνονται περήφανοι. Να τους δούμε σύντομα στο γήπεδο. Για τα ΜΜΕ να έχετε πυγμή για να γράφεται αυτό που σκέφτεστε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα