Παναθηναϊκός: Τα πεπραγμένα των μεταγραφών

Παναθηναϊκός: Τα πεπραγμένα των μεταγραφών

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Τα πεπραγμένα των μεταγραφών

bet365

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr καταγράφει την συνεισφορά των καλοκαιρινών κινήσεων στον Παναθηναϊκό.

Το καλοκαίρι του 2020, ο Παναθηναϊκός άλλαξε οικονομική πολιτική στις μεταγραφές του, πήγε σε πιο ακριβές και θεωρητικά πιο σίγουρες λύσεις, με στόχο την άμεση ποιοτική αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού του για να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτός ήταν ο στόχος της διοίκησης του συλλόγου που εμπιστεύθηκε αυτή την νέα προσπάθεια σε έναν εντελώς άπειρο τεχνικό, τον Ντάνι Πογιάτος, με τα γνωστά επακόλουθα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το Τριφύλλι έκανε δέκα μεταγραφές και το Gazzetta.gr, με την βοήθεια του Wyscout της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου, παραδίδει έλεγχο προόδου σε καθέναν ξεχωριστά για την μέχρι τώρα παρουσία του. Φυσικά πιο ασφαλή συμπεράσματα, θα έχουν προκύψει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, καθώς κανένας παίκτης δεν μπορεί να κριθεί με ασφάλεια έπειτα από ένα τρίμηνο σε νέο περιβάλλον, πόσω μάλλον σε μία σεζόν χωρίς προετοιμασία και με τις επιπτώσεις του Covid19.

ΦΡΑΝ ΒΕΛΕΘ

Αποκτήθηκε για να ανεβάσει περισσότερο την ποιότητα στο κέντρο της άμυνας μετά την περσινή παρουσία του Μπαρτ Σένκεφελντ. Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, δεν έχει αποκτήσει καλή χημεία για την ώρα με τον Ολλανδό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει κάνει άσχημες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές το πρόσημο της παρουσίας του είναι θετικό.

Συμμετοχές: 8

Λεπτά: 720

Επιτυχημένες ενέργειες: 74.6%

ΧΟΥΑΝΚΑΡ

Ξεκίνησε βασικός, έδειξε καλά στοιχεία, ωστόσο ένας τραυματισμός τον πήγε πίσω και οι σούπερ εμφανίσεις του Βασίλη Ζαγαρίτη τον έφεραν σε δεύτερο πλάνο μέχρι και το παιχνίδι της Τούμπας. Ο Ισπανός έχει ταχύτητα, είναι ικανός στο 1vs1 και έχει καλές επαφές με την μπάλα. Ανασταλτικά δεν είναι ο φοβερός και τρομερός μπακ που δεν του δημιουργείς προβλήματα ποτέ αλλά δεν αποτελεί και... τρύπα. Το δείγμα, πάντως, είναι μικρό και θα πρέπει να πάρει σειρά παιχνιδιών για να κριθεί με ασφάλεια, αν η μεταγραφή του βοήθησε ή όχι τον Παναθηναϊκό στην θέση αυτή.

Συμμετοχές: 5

Λεπτά: 304

Επιτυχημένες ενέργειες: 59.7%

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΣΑΝΤΣΕΣ

Βασικός και αναντικατάστατος στο δεξί άκρο της άμυνας, δεν έπαιξε μόνο στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης λόγω καρτών. Ο Αργεντινός μπακ δεν ξεκίνησε καλά, ήθελε χρόνο προσαρμογής. Από την έλευση του Μπόλονι και έπειτα, ανέβασε την απόδοσή του, τον βοήθησε και η αλλαγή αγωνιστικού πλάνου της ομάδας και δείχνει να αποτελεί μία αξιόπιστη λύση. Είναι καλύτερος αμυντικός απ᾽ ότι επιθετικός, αν και έχει αρκετά ανεβάσματα στο επιθετικό τρίτο, προσπαθεί να συνεισφέρει και δημιουργικά. Δεν έχει δείξει κάτι φοβερό μέχρι στιγμής αλλά δεν αποκτήθηκε και ως... Ντάνι Άλβες, είναι η αλήθεια.

Συμμετοχές: 12

Λεπτά: 1076

Ασίστ: 1

Επιτυχημένες ενέργειες: 56.3%

ΑΝΤΟΝΙΤΟ

Ο μεγάλος άτυχος των φετινών μεταγραφών. Αποκτήθηκε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου για να αποτελέσει δίδυμο επιλογών με τον Φακούντο Σάντσες στο δεξί άκρο της άμυνας, ήρθε υγιής στην Αθήνα αλλά ένα πρόβλημα στους πνεύμονες που προέκυψε κατά τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στην χώρα μας, τον έθεσε νοκ-άουτ για 40 ημέρες και μέχρι και σήμερα δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό. Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Προφανώς και δεν μπορεί να κριθεί...

Συμμετοχές: -

Λεπτά: -

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Δίχως αμφιβολία αποτελεί την έως τώρα πιο επιτυχημένη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, καθώς έγινε με το... καλημέρα βασικός, άλλαξε με την παρουσία του όλη την λειτουργία της μεσαίας γραμμής του συνόλου και κάλυψε σε ένα βαθμό το τεράστιο έλλειμμα ποδοσφαιρικής προσωπικότητας που είχε το Τριφύλλι. Με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά κατάφερε αμέσως να γίνει σημείο αναφοράς και να βοηθήσει στην αλλαγή της εικόνας των πρασίνων. Ήταν ελεύθερος όλο το καλοκαίρι. Αν είχε ντυθεί νωρίτερα στα πράσινα, το ξεκίνημα της ομάδας στην φετινή σεζόν ίσως ήταν διαφορετικό. Εξάλλου το μεγαλύτερο πρόβλημα επί Πογιάτος ήταν η μεσαία γραμμή, με την εμμονή στον Γιασίν Αγιούμπ...

Συμμετοχές: 9

Λεπτά: 804

Ασίστ: 1

Επιτυχημένες ενέργειες: 68.8%

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Το πρόβλημα που είχε στον προσαγωγό τον άφησε εκτός στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Άργησε να μπει στην ενδεκάδα, αλλά όταν μπήκε έδειξε την μεγάλη του ποιότητα, όντας αρκετά πιο σοβαρός, ουσιαστικός και μαχητικός σε σχέση με την πρώτη του θητεία.

Ο Βιγιαφάνιες επέστρεψε για να γίνει ηγέτης στον Παναθηναϊκό και νιώθει μεγαλύτερη την ευθύνη να αλλάξει τα δεδομένα στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Με το κάθετο παιχνίδι του και την δυνατότητα να κάνει το δύσκολο να φαίνεται απλό, έδωσε λύσεις στην κυκλοφορία της μπάλας στο επιθετικό τρίτο, ποιότητα στις μεταβιβάσεις, πήρε την μπαγκέτα της δημιουργίας και όσο περνάει ο καιρός και βρίσκει ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια του, τόσο θα μεγαλώνουν οι πιθανότητες να γίνεται ολοένα και πιο καθοριστικός για την ομάδα του.

Συμμετοχές: 8

Λεπτά: 363

Γκολ: 1

Επιτυχημένες ενέργειες: 52.5%

ΑΪΤΟΡ

Χρειάστηκε και εκείνος χρόνος προσαρμογής, ταλαιπωρήθηκε από κάποιες ενοχλήσεις στην μέση που τον άφησαν πίσω αλλά το τελευταίο διάστημα έχει πάρει τα πάνω του και δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο στους εξτρέμ. Είναι ο μόνος ακραίος της ομάδας που έχει εύκολο το γκολ, βοηθά και στην δημιουργία και το σημαντικότερο είναι να καταφέρει να βρει διάρκεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα.

Συμμετοχές: 8

Λεπτά: 477

Γκολ: 2

Ασίστ: 1

Επιτυχημένες ενέργειες: 47.3%

ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΑΒΙΕΡ

Ο Πορτογάλος εξτρέμ που τραυματίστηκε σοβαρά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έμεινε εκτός για τον επόμενο μήνα, στα παιχνίδια που αγωνίστηκε έδειξε τακτική συνέπεια, σωστές μεταβιβάσεις αλλά όχι κάτι που να μπορεί να αλλάξει την μοίρα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Του λείπει η ταχύτητα, αλλά κυρίως του έλειψε η ουσία στο επιθετικό τρίτο, ένα γκολ, μια ασίστ, μία τελική πάσα που θα ανεβάσει τις μετοχές του. Μοιάζει ως αυτό που αποκτήθηκε. Μια καλή εναλλακτική λύση.

Συμμετοχές: 7

Λεπτά: 384

Επιτυχημένες ενέργειες: 54.9%

ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε και έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από τον Ισπανό επιθετικό. Ξεκίνησε την σεζόν... χαμένος στην μετάφραση του 4-3-3 του Πογιάτος, παίζοντας πότε αριστερά και πότε στην κορυφή. Ανέβασε την απόδοση του, στα τέλη Οκτωβρίου σκόραρε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια αλλά το επόμενο δίμηνο έμεινε άσφαιρος και η απόδοση του κυμάνθηκε σε ρηχά νερά! Αποτέλεσμα στα τελευταία τρία ματς να χάσει την θέση του στην ενδεκάδα από τον Μακέντα!

Η ποιότητα του είναι δεδομένη, όπως επίσης και η εκτελεστική του δεινότητα. Του λείπει η διάρκεια και φυσικά ένα σύνολο να μπορεί να του προσφέρει την δυνατότητα να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να εκτελεί. Μέτρια η έως τώρα παρουσία του.

Συμμετοχές: 13

Λεπτά: 908

Γκολ: 4

Επιτυχημένες ενέργειες: 37.2%

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο διεθνής με την Ελπίδων αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό ως μια επένδυση για το μέλλον. Θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο, αν είχε παραχωρηθεί δανεικός, καθώς με τον Μακέντα και τον Καρλίτος στις πρώτες επιλογές, θα είχε ελάχιστο χρόνο. Όπως κι έγινε. Μέχρι την είσοδο του στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ στο 72᾽, είχε αγωνιστεί μόλις ένα εξάλεπτο στις καθυστερήσεις των παιχνιδιών με ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν φαίνεται να είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο, πρέπει να πάρει παιχνίδια, να ᾽᾽ψηθεί᾽᾽ και στην συνέχεια να επιστρέψει στο Τριφύλλι πιο δυνατός, πιο ανταγωνιστικός για μια θέση στην ενδεκάδα.

Συμμετοχές: 3

Λεπτά: 24

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα