ΑΕΚ: Η έλλειψη καθαρού μυαλού της κόστισε ξανά (vids)

ΑΕΚ: Η έλλειψη καθαρού μυαλού της κόστισε ξανά (vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Η έλλειψη καθαρού μυαλού της κόστισε ξανά (vids)

bet365

Η ΑΕΚ απέτυχε να κλείσει με νίκη και χαμόγελα το 2020 και παράλληλα να ξορκίσει μια κατάρα που την κυνηγά χρόνια, έχοντας πάρει το τελευταίο τρίποντο πριν τα Χριστούγεννα το 2008.

Η Ενωση αδυνατεί να σηκώσει ανάστημα και να νικήσει έναν αντίπαλο που ουσιαστικά υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχε φροντίσει να το τελειώσει από τα αποδυτήρια.

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο αφού πέτυχε το πρώτο της γκολ με τον Τάνκοβιτς, κλείστηκε πίσω, θέλοντας να διατηρήσει το προβάδισμα μιας και θεώρησε πως εκεί τελείωσε. Αν μη τι άλλο η ομάδα της Μαγνησίας όχι μόνο έφερε και πάλι το ματς στα ίσα αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τιμώρησε την ΑΕΚ κάνοντας την ανατροπή στο σκορ και στο τέλος κατάφερε να φύγει από τη Ριζούπολη με τον βαθμό στο τσεπάκι της. Σε ακόμα μία αναμέτρηση η αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» ήταν προβληματική έως τραγική. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς το γιατροσόφι αγνοείται. Σαφώς και όλοι έχουν ευθύνη. Από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος του συλλόγους. Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε (ξανά) στην αμυντική γραμμή-κωμωδία της ομάδας μιας και στο παρελθόν έχουμε αναπτύξει ήδη το συγκεκριμένο θέμα.

Αποβολές που κόστισαν

Λίγο μετά την ισοφάριση με το γκολ του Ανσαριφάρντ και πάνω που οι παίκτες της ΑΕΚ άρχισαν να πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν στη νίκη ήρθε η αποβολή του Παουλίνιο στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Φεράρι τον πέρασε πανεύκολα και ο Πορτογάλος δεν σκέφτηκε ότι ήδη έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να τον σταματήσει με αντικανονικό τρόπο κι εν συνεχεία να αντικρίσει την κόκκινη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Παουλίνιο είχε προβλήματα, με τους φιλοξενούμενους να στήνουν… πάρτι από την δεξιά πλευρά και τον ίδιο να μην μπορεί να αντιδράσει και το χειρότερο να αποβάλλεται από το παιχνίδι.

Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα του Βόλου έμεινε κι αυτή με παίκτη λιγότερο, αλλά ούτε τότε η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ της νίκης. Ισα ίσα είδε έναν ακόμα ποδοσφαιριστή της, αυτή τη φορά τον Σάκχοφ με μια απερίσκεπτη ενέργεια να τραβάει από τα μαλλιά τον Ουάρντα και τον Σιδηρόπουλο να του δείχνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με εννέα παίκτες την αναμέτρηση και σαφώς το μυαλό των «κιτρινόμαυρων» δεν ήταν στη Ριζούπουλη, καθώς αν υπήρχε συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για μία εμφατική νίκη.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε παιχνίδι της με παίκτη λιγότερο, δεν ήταν κάτι που το βλέπουμε για πρώτη φορά φέτος. Εχει ξανασυμβεί και μάλιστα δύο φορές. Αρχικά, στο Περιστέρι, όταν ο αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος έκανε ένα αρκετά σκληρό μαρκάρισμα στον Σάλομον του Ατρομήτου, φτάνοντας το πόδι του μέχρι το πρόσωπο του αντιπάλου και ο Παπαπέτρου του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Σε αυτό το ματς τότε η Ενωση πέταξε βαθμούς και σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η αποβολή του 29χρονου μεσοεπιθετικού.

Η δεύτερη φορά συνέβη στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ γνώρισε την ντροπιαστική ήττα με 3-0 από τους Ουκρανούς. Τότε που η Ενωση έχασε όλο το πρώτο 45λεπτο και με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος, που είχε κίτρινη από το πρώτο μέρος, είδε την δεύτερη από τον Αγκάγεφ πηγαίνοντας με τον αγκώνα στη διεκδίκηση της μπάλας στο πρόσωπο του Ιβανισένια. Από εκεί και ύστερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε νικητές με 3-0.

Οι δύο κόκκινες κάρτες στο ματς με τον Βόλο δεν αποτελούν… ρεκόρ για την ΑΕΚ, καθώς στον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, η ομάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης με οκτώ ποδοσφαιριστές στο χορτάρι καθώς αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις της παράτασης οι Μάνταλος, Σιμόες και Ολιβέιρα. Βέβαια, ούτε τότε κατάφερε να κερδίσει, μένοντας στο 2-2 με τους «κίτρινους» αλλά παράλληλα παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα