Η ώρα των Μπρούμα και Σουντανί!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η ώρα των Μπρούμα και Σουντανί!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για το σημερινό τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην χρονιά.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Τελευταίο παιχνίδι λοιπόν του 2020 για τον Ολυμπιακό σε λίγες ώρες στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Λάρισα των πολλών προβλημάτων.

Μία καλή ευκαιρία του πρωταθλητή Ελλάδας να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, με την προϋπόθεση να είναι σοβαρός και να μην μπει χαλαρά στο παιχνίδι όπως ατυχώς το συνηθίζει φέτος. Με ένα τρίποντο σήμερα ο Ολυμπιακός θα αφήσει πάλι πίσω του τον πάρα πολύ συνεπή στις πολύ ψηλές θέσεις της βαθμολογίας Άρη και θα δει με την ησυχία του τους αγώνες τόσο του ΠΑΟΚ το βράδυ με τον Παναθηναϊκό, όσο και της ΑΕΚ αύριο με τον Βόλο-γηπεδούχοι είναι κι οι δύο, φαβορί, αλλά ο ΠΑΟ είναι σε καλή κατάσταση και τέλος πάντων μιλάμε για ντέρμπι (εδώ ο ΠΑΟ κέρδισε την ΑΕΚ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό…), ο δε Βόλος είναι αξιόμαχος σε όλα τα παιχνίδια του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι έτοιμος να δώσει την ευκαιρία στον Μπρούμα να δείξει κάποια πράγματα και να πάρει λίγο τα πάνω του ενόψει του πολύ δύσκολου Γενάρη, με τα εννιά παιχνίδια μέσα σε 28 ημέρες! Το σκέφτεται και για τον Σουντανί, να τον ξεκινήσει και δη σε ρόλο εξτρέμ η, να τον βάλει αλλαγή δίνοντας του περισσότερο χρόνο από ποτέ άλλοτε κατά τη φετινή σεζόν-παίζεται η θέση στην ενδεκάδα με τον Καμαρά. Εξυπακούεται ότι θα ξεκινήσει ο Φορτούνης, ενώ στην άμυνα ο Μπα αναμένεται να πάρει τη θέση του Σισέ. Ιδιαίτερο ροτέισον δεν νομίζω ότι έχει διάθεση να κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού, θέλοντας μεταξύ άλλων να περάσει και το μήνυμα ότι δεν υποτιμάει την ΑΕΛ, παρά τις ελλείψεις της.

Η αλήθεια είναι ότι η Λάρισα εσχάτως δεν είναι στα καλά της, όμως κόντρα στις μεγάλες ομάδες πάντοτε βγάζει ένα καλό εαυτό. Να θυμίσω ότι στην Τούμπα έχασε 0-1 από τον ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟ έφερε 1-1 στο Αλκαζάρ και με την ΑΕΚ έχασε μεν 1-4 στη Ριζούπολη, αλλά έως το 72ο λεπτό το σκορ ήταν 1-1…Ο δε Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει να δυσκολεύεται πάρα πολύ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς: πέρυσι έχασε δύο βαθμούς στο Βόλο (0-0), ενώ ακόμη κι εντός έδρας το 2017 νίκησε με το ζόρι 1-0 τον ΠΑΣ και το 2016 επίσης πολύ δύσκολα 3-1 τον Παναιτωλικό (το σκορ 1-1 έως το 83ο λεπτό)…Πάντως, εδώ και κάποιες σεζόν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΛ τα βρίσκει σκούρα στη Λάρισα, ενώ στον Πειραιά συνήθως κερδίζει εύκολα, με τον Φορτούνη και τον Μασούρα να σκοράρουν με αρκετή ευκολία.

Η επιστροφή στο Καραϊσκάκη θα είναι σήμερα για τους «ερυθρόλευκους» και σε επιστροφή σε νορμάλ αγωνιστικούς χώρους, αφού όλα τα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν σε τερέν το ένα χειρότερο από το άλλο (!): και στο Γεντί Κουλέ με τον ΟΦΗ και στη Λαμία με την τοπική ομάδα και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ!

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το τελευταίο ματς συνεχίστηκε κι η παράδοση που θέλει τα μεταξύ τους ντέρμπι, μακριά από το Καραϊσκάκη, τα τελευταία χρόνια να κινούνται όλα στο ίδιο μοτίβο, να είναι πολύ «κλειστά» και under: 1-1 πρόπερσι, 0-0 πέρυσι, 1-1 φέτος και 1-0 ο τελικός του Κυπέλλου στο Βόλο!

Όταν πάντως είδαμε περισσότερα γκολ στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ τα πήρε όλα ο Ολυμπιακός: είτε στο Καραϊσκάκη (4-1, 3-0), είτε στο ΟΑΚΑ (2-1).

Άσχετο: ο Ούγγρος Μπόγκναρ λοιπόν σφυρίζει απόψε στην Τούμπα-πρώτη φορά έρχεται να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και γενικά στην Ελλάδα. Τον ΠΑΟΚ, όμως, τον έχει ξαναπαίξει, μία φορά στο Γιουρόπα Λιγκ, στο διπλό του (2-1) στην Τσεχία επί της Σλόβαν Λίμπερετς τον Σεπτέμβριο του 2016. Του είχε δώσει μάλιστα ένα, ας το πούμε έτσι, αμφισβητούμενο πέναλτι, για το νικητήριο του γκολ, σε μία νίκη που είχε αποδειχθεί καθοριστική για την πρόκριση του από τη φάση των ομίλων στα νοκ άουτ, μαζί με τη Φιορεντίνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.