Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 0-1 (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 0-1 (vids)

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε μεγάλο διπλό στο Αγρίνιο με 0-1 (Φερνάντεθ) κόντρα στον Παναιτωλικό, που είδε να του ακυρώνεται γκολ μέσω VAR με απόφαση που ούτε ο διαιτητής Τζοβάρας, ούτε ο βοηθός Τζιώτζος δεν... κατάλαβαν!
Μία μεγάλη νίκη πήρε στο Αγρίνιο ο Απόλλων Σμύρνης καθώς κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό και απομακρύνθηκε αισθητά από την ουρά. Από την άλλη οι Αγρινιώτες που... πέταξαν το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια, έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Τζοβάρα, κυρίως για την φάση του γκολ της ισοφάρισης που ακυρώθηκε, αλλά και του χρόνου καθυστερήσεων στο φινάλε!
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κνετ στο τέρμα, τους Μεντίνα, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον «Τσιγγάρα» στο «6», τον Ντίας στο «8», τους Αριγίμπι, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μάζουρεκ πίσω από τον προωθημένο Βέργο.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Ντομίνγκεζ, Χουχούμη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Σλίβκα στον άξονα, «6» και «8» αντίστοιχα, και τους Μαρκ Φερνάντεθ, Κολ, Μπεντινέλι πίσω από τον Ιωαννίδη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ... ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ»

Η ανάπαυλα βρήκε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπροστά στο σκορ με 1-0 και επειδή όλα κρίνονται, ευτυχώς ή δυστυχώς, από το αποτέλεσμα, δύναται να ειπωθεί πως το πρώτο 45λεπτο ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της. Αν έληγε ισόπαλο χωρίς σκορ θα λέγαμε για ένα κακό ματς, χωρίς ρυθμό, πολλές διακοπές (21 φάουλ) και ελάχιστες τελικές (3 αθροιστικά), Ομως εκείνη εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική «καθαρή» ευκαιρία που δημιουργήθηκε σε αυτό το διάστημα, όταν ο Ιωαννίδης έκανε στο 36' ωραία ατομική ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Μαρκ Φερνάντεθ και ο Ισπανός από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο υπόλοιπο διάστημα είδαμε έναν αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ σύντομα. Οι γηπεδούχοι ήταν μπλοκαρισμένοι από την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενουμένων που ξεκινούσε από ψηλά, καθώς οι Κολ, Φερνάντεθ συνέκλιναν στον άξονα, «γέμιζαν» τον συγκεκριμένο χώρο και δεν άφηναν διαδρόμους. Την ίδια στιγμή τα άκρα των «κυανοκίτρινων» ήταν μπλοκαρισμένα και μόνο μία φορά ο Αριγίμπι δημιούργησε ρήγματα. Οι πολλές εκατέρωθεν στατικές μπάλες αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους αμυνόμενους και των δύο ομάδων και έτσι είχαμε ένα 45λεπτο όπου ο Απόλλων βρήκε γκολ στη μία και μοναδική ευκαιρία του.

Ο ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ (ΚΥΡΙΩΣ) ΚΑΙ Ο ΤΖΟΒΑΡΑΣ «ΕΧΑΣΑΝ» ΟΛΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 75' ΚΑΙ «ΤΙΝΑΞΑΝ» ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν, μπήκαν ένα κλικ πιο ορεξάτοι, απείλησαν με τους Μάζουρεκ, Βέργο και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Στην πορεία όμως του ματς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ισορρόπησε, μέχρι που φτάσαμε στη φάση του 73' όπου ο ρέφερι Τζοβάρας, ο βοηθός Τζιώτζιο και το VAR έκαναν μπάχαλο όλο τον αγώνα. Για περίπου 10 λεπτά μία έδιναν γκολ, μία πέναλτι και μία οφ σάιντ, σε μία φάση πάντως που «βαραίνει» 100% τον δεύτερο, ο οποίος «έχασε» δική του υπόδειξη και έγιναν όλα μπάχαλο. Ανεξαρτήτως ομάδας ποια κέρδισε ή όχι και γενικότερα επειδή είναι όντως αμαρτία για τις προσπάθειες των παικτών να στεκόμαστε στις «σφυρίχτρες», αυτό όμως που είδαμε τότε επισκιάζει τα πάντα και αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού.

Σε βαθιά μπαλιά προς τον Φατιόν, ο βοηθός τον υπέδειξε εκτεθειμένο, οι παίκτες σταμάτησαν, αλλά ο Κνετ αντί να βάλει την μπάλα κάτω και να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με τα πόδια, συνέχισε παίζοντας με τα χέρια. Στην εξέλιξη της φάσης τα «καναρίνια» σκόραραν με τον Μεντόσα (ύστερα από πολύ όμορφη ενέργεια του Ντίας) και άρχισαν τα... ωραία. Η πρώτη ενημέρωση από το VAR ήταν πως υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Λιάβα επί του Φατιόν στην προηγούμενη φάση. Ο Τζοβάρας χωρίς να τη δει παίρνει πίσω το γκολ και δείχνει άσπρη βούλα, όμως ούτε εκείνος θυμόταν προφανώς πως είχε σταματήσει για οφ σάιντ. Δηλαδή δεν είχε δει/ήξερε τι υπέδειξε ο βοηθός του δευτερόλεπτα πριν και ίσως δεν του έκανε... εντύπωση πως οι παίκτες σταμάτησαν ή ξέχασε ότι η μπάλα είχε βγει έξω. Απλά πήγαινε προς την άσπρη βούλα.

Τότε όμως ο Τζιώτζιος θα του είπε πως είχε δείξει οφ σάιντ, αλλά δεν κατάλαβε ποτέ πως μπροστά στα μάτια του είχε εκτελεστεί λάθος (αν είχε υποδείξει την παράβαση, θυμίζουμε οι παίκτες είχαν σταματήσει, δεν θα γίνονταν όλο αυτό) και αποφάνθηκαν, ύστερα από νέο έλεγχο, πως έπρεπε να εκτελεστεί ξανά. Ετσι η φάση ξεκίνησε από το οφ σάιντ. Ο Κνετ λανθασμένα δεν έπαιξε σωστά την επαναφορά, ο βοηθός Τζιώτζιος ούτε που το είδε, ούτε είπε κάτι μόλις το VAR «έδειξε πέναλτι» (ότι δηλαδή ο ίδιος είχε σταματήσει πριν τη φάση) και το συζήτησε μετά με τον διαιτητή που έψαχναν να βρουν τι είχε συμβεί. Ετσι «χάλασαν» την αναμέτρηση σε μία πανεύκολη φάση, την εκτέλεση δηλαδή ενός οφ σάιντ. «Γκάφα» από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, αλλά το όλο σκηνικό ήταν κωμικοτραγικό. Δεν γίνεται να μην το αντιληφθεί κανείς. Αν μάλιστα προσθέσουμε πως ο συγκεκριμένος βοηθός «έχασε» πολλές φάσεις που δεν απέφεραν κάτι για τις δύο ομάδες (π.χ. ένα οφ σάιντ στον Ντουάρτε που καλύπτονταν 1 μέτρο), τότε με τα λάθη του κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής. .

Ηταν πραγματικά ένα 10λέπτο που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα και έκανε άνω-κάτω όλο το ματς.

Μέχρι το φινάλε και ελέω νεύρων δεν είδαμε καλό ποδόσφαιρο, ο Ταχάρ «φλέρταρε» με την ισοφάριση και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τη νίκη.

MVP: Οι Σλίβκα, Φατιόν. Κυριάρχησαν στον άξονα, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να παίξει κάθετα και πιστώνονται το γεγονός πως η εστία τους απειλήθηκε ελάχιστα.

Στο ύψος του: Ο Ιωαννίδης για την πολύ όμορφή του ενέργεια στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης, που προήλθε από δική του ατομική ενέργεια. Από τα «καναρίνια» ξεχώρισε ο Ντίας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάζουρεκ. Ο Αργεντινός χαφ «χάθηκε» στον άξονα και έκανε μόνο μία φορά αισθητή την παρουσία του (στο 47' σουτ του που κόντραρε).


Η «γκάφα»: Στη φάση του γκολ ο Μεντίνα δεν αντιλήφθηκε τον Μαρκ Φερνάντεθ που ήταν στην πλάτη του και επέτρεψε στον Ισπανό να σκοράρει ανενόχλητος.

Το «στραγάλι»: Τα είπαμε παραπάνω. Ο Τζοβάρας και κυρίως ο Τζιώτζιος «έχασαν» τι είχε συμβεί σε μία φάση από την αρχή μέχρι το τέλος και έκαναν μπάχαλο το ματς. Ο Κνετ έκανε λάθος, ουδείς αντιλέγει σε αυτό, αλλά προκαλεί «ερωτηματικά» πως κανείς δεν το είδε και μετά αντί να πάνε στο οφ σάιντ, έδειξαν πέναλτι, Ξέχωρα φυσικά πως ο Τζιώτζιος δεν είδε πως εκτελέστηκε το οφ σάιντ. Ο ρέφερι ήταν κακός στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ κράτησε και λίγες καθυστερήσεις. Εκανε πάρα πολλά λάθη και εκείνος και ο βοηθός του και κατάφεραν, το ξαναλέμε, να επισκιάσουν τις προσπάθειες των παικτών που ήταν οι πρωταγωνιστές.


Το ταμείο: Ματς λεπτομερειών, που από την αρχή φαίνονταν πως θα κρίνονταν στο γκολ. Το πέτυχε ο Απόλλων, που διαχειρίστηκε μετά το ματς και πήρε τη νίκη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Λιάβας, Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Τσιγγάρας, Ντουάρτε(71' Μεντόζα), Αριγίμπι(54' Γιάκολις), Ντίας, Βέργος, Μάζουρεκ(54' Tαχάρ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι(75' Μουνιέ), Κολ(90' Μπρούσιτς), Φερνάντεθ(64' Τσιλούλης), Ιωαννίδης(64' Ντάουντα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα