Μπόλονι-Γκαρσία: Ο δάσκαλος κόντρα στον μαθητή!

Νίκος Αθανασίου
Μπόλονι-Γκαρσία: Ο δάσκαλος κόντρα στον μαθητή!

bet365

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Γκαρσία vs Μπόλονι, με τους δύο προπονητές να ανταμώνουν στην Τούμπα μετά από οκτώ χρόνια, όταν ο Ρουμάνος ήταν στον πάγκο και ο Ουρουγουανός ηγέτης του δικεφάλου πάνω στο χορτάρι!

Άνοιξη του 2012. Ο Πάμπλο Γκαρσία στα 35 του αποτελεί το πιο αγαπημένο παιδί των οπαδών του ΠΑΟΚ και φυσικά τον ηγέτη της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος της σεζόν και ο Λάζλο Μπόλονι στέλνει το μήνυμα προς την διοίκηση του δικεφάλου του βορρά.

᾽᾽Είμαι σίγουρος πως ο Γκαρσία με την εμπειρία του, με την ευφυΐα του ακόμη και μόνος μπορεί να σταθεί μπροστά από την άμυνα. Μπορεί να δώσει καλές απαντήσεις έστω και χωρίς παρτενέρ. Ορισμένες φορές μπορεί να χρειάζεται λίγη βοήθεια από τους υπόλοιπους μέσους, όμως μίλησα μαζί του γι' αυτό κι ένας καλός Γκαρσία, ακόμη και λίγο πάνω από τα τριάντα είναι καλός".

Ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να αποχώρησε στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου για να τον διαδεχθεί ο Γιώργος Δώνης, ωστόσο, ο Γκαρσία παρέμεινε μετά την εισήγηση του Μπόλονι, η οποία σφράγισε μία εξαιρετική σχέση ανάμεσα σε προπονητή και παίκτη. Εξάλλου για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, πλέον, ο Ουρουγουανός σήμαινε πάρα πολλά για την καλή ομάδα που είχε φτιάξει στην Θεσσαλονίκη την σεζόν 2011-2012, όταν το Τριφύλλι διεκδικούσε μέχρι τέλους τον τίτλο με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία.

᾽᾽Ο Γκαρσία είναι το μυαλό της ομάδας᾽᾽ είχε δηλώσει αρκετές φορές εκείνη την σεζόν ο Μπόλονι για τον αρχηγό του. Δεν είναι τυχαίο πως ο Γκαρσία ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά με 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις!

Η πρώτη τους μονομαχία!

Το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, ο μαθητής Πάμπλο θα φιλοξενήσει τον δάσκαλο Λάζλο. Αυτή θα είναι και η πρώτη τους μονομαχία ως προπονητές. Μετά από οκτώ χρόνια θα ανταμώσουν και πάλι, εκεί όπου συνεργάστηκαν με αρμονία και αμοιβαίο σεβασμό. Ο Ουρουγουανός θα θέλει μόνο την νίκη για να παραμείνει η ομάδα του σε τροχιά κορυφής, ο Ρουμάνος θα είναι ευχαριστημένος και με τον βαθμό σε έναν Παναθηναϊκό που... παλεύει να πλησιάσει στην τέταρτη θέση μετά το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του.

Ως φιλοσοφία, αμφότεροι προσπαθούν να εμφυσήσουν στις ομάδες τους το αίσθημα της ανωτερότητας, είναι άριστοι ψυχολόγοι. Ο νεαρός κόουτς είναι πιο επιθετικός στην φιλοσοφία του, ο έμπειρος σαφώς πιο ισορροπημένος, πιο συντηρητικός. Για να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτή την πρώτη μάχη ανάμεσά τους, με τον ΠΑΟΚ να είναι το φαβορί και το Τριφύλλι να έρχεται με... φόρα από τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα