Άρης: Η τετράδα αγώνων που θα κρίνουν πολλά πριν τα δύο ντέρμπι (pics)

Άρης: Η τετράδα αγώνων που θα κρίνουν πολλά πριν τα δύο ντέρμπι (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Άρης: Η τετράδα αγώνων που θα κρίνουν πολλά πριν τα δύο ντέρμπι (pics)

bet365

Ο Άρης θα έχει σε τέσσερις μέρες δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά πριν από αυτά έχει μια τετράδα αγώνων που μπορούν να καθορίσουν την συνέχεια της καταπληκτικής του φετινής πορείας.

Οι άσχημες συνθήκες ξεκινήματος και η αλλαγή

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται με τον Άρη, κατα γενική ομολογία να έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την εν γένει παρουσία του. Οι «κίτρινοι» όχι μόνο έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στην μεγάλη κατηγορία, αλλά δείχνουν και χαρακτήρα αφού με μία αγωνιστική να υπολείπεται για την ολοκλήρωση του 1ου γύρου (κι έχοντας κι ένα ματς αυτό με την ΑΕΚ χρωστούμενο) βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις τρεις βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Αν κάποιος γυρίσει τον χρόνο πίσω και δει από την αρχή την σεζόν του Άρη θα καταλάβει πως μόνο ευνοϊκές δεν ήταν οι συνθήκες. Και αυτό γιατί με το καλημέρα ήρθε η καταραπακιά της χρονιάς με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την άσημη ουκρανική Κολος Κοβαλίβκα με συνέπεια να υπάρξουν ανακατάξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την αποχώρηση αρχικά του Μίκαελ Ένινγκ και του Άγγελου Χαριστέα στη συνέχεια. Καταλαβαίνει κανείς πως κάτω από αυτές τις συνθήκες κάποια άλλη ομάδα θα μπορούσε να είχε διαλυθεί. Όχι όμως ο Άρης, ο οποίος μετά και την πρόσληψη του Άκη Μάντζιου πήρε μπρος και δεν είδε ποτέ πίσω. Ακόμα και όταν ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα της ομάδας, οι Θεσσαλονικείς δεν το έβαλαν κάτω, αλλά αντίθετα βγήκαν πιο δυνατοί με την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο να είναι ο καθρέφτης της ομάδας.

Παιχνίδι με παιχνίδι ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του γίνονταν ακόμα πιο δυνατοί πείθοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους που θεωρούσαν ότι η ομάδα θα ξεφούσκωνε και πως στην πρώτη ήττα θα ερχόταν η κατηφόρα. Και οι «κίτρινοι» διέψευσαν όλες τις Κασσάνδρες και πλέον μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου ο Άρης έχει μόλις μία ήττα και δύο ισοπαλίες και οκτώ νίκες.

Τα τέσσερα ματς πριν τα ντέρμπι

Πλέον, ακολουθεί το πάντα δύσκολο στο Ηράκλειο παιχνίδι με τον ΟΦΗ πριν την διακοπή για τις γιορτές με τον Άρη να έχει μια σειρά αγώνων πριν τα δύο σερί ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αρχικά με την ΑΕΚ σε εξ' αναβολής παιχνίδι και στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό. Πριν τις δύο αυτές αναμετρήσεις, η ομάδα του Μάντζιου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΟΦΗ, Λαμία, Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα. Από τα τέσσερα αυτά ματς, τα τρία είναι εκτός έδρας κάτι που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας, αφού ο ΟΦΗ πλέον είναι μια ομάδα που στην αρχή της σεζόν ξεκινούσε με τον ίδιο στόχο με αυτό των «κιτρίνων», την έξοδο στην Ευρώπη. Οι Κρητικοί μετά το νωθρό ξεκίνημα δείχνουν να έχουν βρει τον εαυτό τους και μετράνε τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια με την μοναδική τους ήττα να προέρχεται από τον Απόλλωνα μέσα στο «Γεντί Κουλέ» σε ένα ματς που δεν άξιζαν την ήττα. Καταλαβαίνει κανείς πως η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού ο ΟΦΗ θα θέλει να πάρει τη νίκη κόντρα σε μια ομάδα, που όπως είπαμε στην αρχή της χρονιάς είχε τον ίδιο στόχο, ενώ δείχνει να έχει βρει και τον καλό της εαυτό.

Τα πονηρά ματς δεν σταματάνε εδώ, αφού στη συνέχεια ακολουθεί η Λαμία. Πολλοί θα θεωρήσουν ότι το ματς αυτό θα είναι εύκολο αφού η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα και είναι ουραγός, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι έτσι. Και αυτό γιατί στην Λαμία πλέον υπάρχει νέος προπονητής, ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος θα έχει τον χρόνο μέχρι εκείνο το παιχνίδι να έχει δουλέψει την ομάδα του, να περάσει κάποια από τα στοιχεία που θέλει, ενώ μην ξεχνάνμε ότι πάντα μια αλλαγή προπονητή φέρνει μια διαφορετική ψυχολογία στην ομάδα.

Μετά την Λαμία έρχεται ο Βόλος, ο οποίος έχει δείξει ότι αν δεν προσεχθεί τότε μπορεί να σου κάνει την ζημία. Δείτε τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο ομάδες που τις υποχρέωσε σε γκέλες. Ο Άρης κόντρα σε αυτές τις ομάδες στην έδρα του δεν πρέπει να χάσει βαθμό κι επειδή είναι θεωρητικά το πιο βατό τότε το τρίποντο θα πρέπει να είναι αυτονόητο. Η τετράδα αυτών των αγώνων πριν τα δύο κολλητά ντέρμπι κλείνει με άλλη μια επικίνδυνη έξοδο στα Γιάννενα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είναι η δεύτερη ομάδα μετά τον 'Άρη που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι η βαθμολογική της θέση με βάση τις εμφανίσεις της, την αδικεί. Οι Ηπειρώτες ήταν από τις ομάδες που είχαν προκαλέσει προβλήματα στον Άρη όταν οι δυο τους είχαν συναντηθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον ΠΑΣ να προηγείται μάλιστα με 2-0 πριν την αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη και το 2-2 και όπως συνηθίζουν θα παίξουν με το ίδιο αγωνιστικό στιλ ανεξαρτήτου ονόματος.

Εν κατακλείδι, τα τέσσερα αυτά ματς θα είναι οδηγός για τον Άρη ενόψει του δεύτερου γύρου, αφού προηγούνται των δύο ντέρμπι και αν η ομάδα καταφέρει να συγκεντρώσει το μάξιμουμ των βαθμών τότε δεν τον πιάνει κανείς και θα περιμένει τόσο την ΑΕΚ όσο και τον Παναθηναϊκό με στόχο να τελειώσει κυρίως τους «πράσινους» για μία από τις πρώτες τέσσερις θέσεις. Γι αυτό και θα πρέπει τα ματς αυτά να αντιμετωπιστούν με την ίδια βαρύτητα όπως ένα ντέρμπι και να μην υπάρξει καμία στιγμή χαλάρωσης, αφού αυτά τα τέσσερα ματς μπορεί να καθορίσουν τον αγωνιστικό στόχο της ομάδας, αν και ο φετινός Άρης έχει δείξει ότι είναι φτιαγμένος από μέταλλο για σπουδαία πράγματα. Και η βαθμολογική του θέση το αποδεικνύει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα