Τα κέρδη σε πρόσωπα, τα επαναλαμβανόμενα λάθη και ένας αγωνιστικός χώρος - ντροπή... (vid)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Τα κέρδη σε πρόσωπα, τα επαναλαμβανόμενα λάθη και ένας αγωνιστικός χώρος - ντροπή... (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και λόγω των δικών του λαθών και των αντιδράσεών του σε στατικές φάσεις σε ένα 1-1 που δεν θα το θυμόμαστε πολύ και σε ένα γήπεδο... βοσκοτόπι...

Παναθηναϊκός - Άλμπα: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Αρχίζουμε από τα βασικά. Για να μπορείς να παίξεις σωστό και στρωτό ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και καλά γήπεδα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν μετά τη... λίμνη της Λαμίας υποχρεώθηκε να παίξει σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, που προφανώς ήταν και πρόβλημα και για την ΑΕΚ. Όχι μόνο για τους ερυθρόλευκους. Ένα γήπεδο σαν... βοσκοτόπι. Ή εάν θέλετε σαν μία πίστα για πατινάζ, όπως είπε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το γήπεδο μάλιστα ήταν και ένας βασικός λόγος που στο α' μέρος είδαμε γενικά κακό ποδόσφαιρο. Η είσοδος των Φορτούνη και Καμαρά (κυρίως του Φορτούνη) βελτίωσε πολύ τον Ολυμπιακό στο β' μέρος και έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ με τον νεαρό Βρουσάι με τον διεθνή winger να δείχνει να μεγαλώνει και άλλο ποδοσφαιρικά. Γενικά ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε κέρδη σε πρόσωπα, όπως με τον Βρουσάι, τον Φορτούνη, τον Μπουχαλάκη αλλά και τον Εμβιλά. Ο Μπουχαλάκης δε συνέχισε το σερί του και για 4ο διαδοχικό παιχνίδι στον Ολυμπιακό βγάζει γκολ ή ασίστ (με την ΑΕΚ είχε ασίστ). Ο Βρουσάι μετά την ασίστ με τη Μαρσέιγ στο γκολ του Καμαρά είχε και το τέρμα με την ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε από τον Σιμόες (για τον οποίο πάντως ο Μάριος Βρουσάι στις δηλώσεις του μετά το ματς είπε ότι θα μπορούσε να είχε αποβληθεί και αναφέρεται στη φάση με το φάουλ του Σιμόες στον Τιάγκο Σίλβα όπου στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι ήταν μαρκάρισμα για κόκκινη) σε μία φάση που ο Σα έκανε λανθασμένη έξοδο και γενικά ως ομάδα δεν αντέδρασε σωστά στο κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία. Γενικά οι ερυθρόλευκοι έδωσαν με επιπολαιότητα αρκετές στημένες μπάλες στην ΑΕΚ και σε αρκετές περιπτώσεις λειτούργησαν λανθασμένα στον τρόπο που απομάκρυναν ή κουβάλησαν τη μπάλα. Επαναλαμβανόμενα λάθη που θα μπορούσαν να τους στοιχίσουν παραπάνω. Ακόμα και έτσι πάντως προς το τέλος ο Ολυμπιακός δημιούργησε υπεραριθμία στις δύο πλευρές και θα μπορούσε να βάλει και άλλο ένα γκολ για το 1-2 (είτε με τον Ελ Αραμπί είτε με τον Εμβιλά στο τέλος με τη μεγάλη φάση με την κεφαλιά του). Θα ήταν άλλο ματς δηλαδή με ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αυτό το 1-1 πάντως δεν θα το θυμόμαστε γενικά για πολύ από πλευράς της εικόνας του ματς.

Ο Φορτούνης ήταν με διαφορά ο καλύτερός του παίκτης, ο Τιάγκο Σίλβα δεν βοήθησε και ο Σισέ δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός και εκ των αρχηγών των Πειραιωτών απέδειξε και έδειξε και με την ΑΕΚ γιατί παραμένει κομβικός παίκτης και ειδικά αυτήν την περίοδο που λείπει ο Βαλμπουενά. Ο Κώστας Φορτούνης μπήκε στο γήπεδο στο 2ο μέρος και διαφοροποίησε δημιουργικά και επιθετικά την εικόνα του Ολυμπιακού. Τον ανέβασε (ξανά) επίπεδο. Δείτε μόνο όλη του την κίνηση και πως παίρνει μέτρα στο γήπεδο στο 0-1 του Βρουσάι, τραβώντας πάνω του δύο παίκτες, τον Λόπες και τον Τσιγκρίνσκι. Δίνει με φάλτσο τη μπάλα στον Μπουχαλάκη που μπροστά σε τρεις παίκτες βγάζει πάσα πάρτο βάλτο στον Βρουσάι.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε σε κακή μέρα τον Παπέ Σισέ (ο παίκτης που έβγαλε το κόρνερ από τον οποίο σκόραρε η ΑΕΚ), δεν πήρε βοήθειες από τον Ραφίνια και ο Χολέμπας μόνο από τα αμυντικά του άκρα έβγαλε παραπάνω νεύρο και πάθος. Για τον Σισέ δε η παρατήρηση έχει να κάνει με τα ίδια δεδομένα με τον Μπα. Ή θα κάνει πολύ καλά ματς ή θα υπάρχουν ματς που δεν θα είναι καθόλου καλός. Το ίδιο έχουμε δει και από τον Μπα, που δεν αγωνίστηκε πάντως.
Παράλληλα σε σχέση με την αρχική 11άδα του Ολυμπιακού ο Τιάγκο Σίλβα δεν τον βοήθησε. Ο Πορτογάλος δεν φάνηκε παρά λίγο και δεν πέρασε ούτε αρκετές μπαλιές ούτε βοήθησε δημιουργικά. Ήταν λογική η αλλαγή του με τον Φορτούνη ενώ ο Μασούρας... θυσιάστηκε για να μπει ο Καμαρά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δει αυτό το ντέρμπι προκειμένου εκτός των άλλων να διορθώσει και τις επιπολαιότητες και τα λάθη του. Να δει και πάλι με πιο καθαρό μυαλό το τι δεν έκανε καλά και σωστά στο ντέρμπι.

Η άμεση αναγνώριση του λάθους από τον Σα

Στη φάση του γκολ του Σιμόες ο Σα είναι εκείνος που δεν βγαίνει σωστά για να... καθαρίσει τη μπάλα. Ο Πορτογάλος κίπερ δεδομένα είναι ένας κορυφαίος παίκτης, έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Ολυμπιακό και το σίγουρο είναι πως όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Παρότι ο Σιμόες παίρνει κεφαλιά στην πλάτη του Εμβιλά ο Σα αναγνώρισε αμέσως το λάθος του και σήκωσε το χέρι του για να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπαίκτες του. Σε μία φάση που γενικά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε αντιδράσει πιο καλά από την άποψη πως είχε εντοπίσει τα καλά στημένα του Λιβάι Γκαρσία (είχε και τη φάση που έβγαλε καίρια ο Εμβιλά).
Υ.Γ. Στα εξαγωνιστικά ζητήματα ο Ολυμπιακός έκανε μέσω του Κώστα Καραπαπά μία καταγγελία για το Άρης - ΠΑΟΚ. Σημασία δεν έχει ποιος κάνει την καταγγελία αλλά το τι ισχύει και το τι όχι. Οι αρμόδιοι και οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφανθούν σχετικά, αφότου ερευνήσουν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία.Εγώ απλά θα σημειώσω πόσο σωστή ήταν η διαδικτυακή αντίδραση του Μάριου Σιαμπάνη που έφτασε στο σημείο να δει αναρτημένα παντού τα προσωπικά του στοιχεία αλλά και να στοχοποιείται βάναυσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.