ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 (vids)

bet365

Σε έναν αγωνιστικό χώρο - ντροπή, ΑΕΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν τα γκολ, είχαν φάσεις για να... αρπάξουν τη νίκη, αλλά τελικά το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες όλων. Ο Βρουσάι έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ και ο Σιμόες στα γενέθλια του... έσωσε την παρτίδα για την Ένωση!

Από έναν βαθμό πήραν στο ντέρμπι ΑΕΚ και Ολυμπιακός μετά το ισόπαλο 1-1 του ΟΑΚΑ, με την Ένωση να παραμένει στο -6 από την κορυφή και τους ερυθρόλευκους να χάνουν τη δυνατότητα να αυξήσουν περισσότερο τη διαφορά τους από τον δεύτερο Άρη. Έπειτα από ένα φτωχό πρώτο μέρος, σε έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με τον Βρουσάι στο 56', με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον Σιμόες στο 80' διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα. Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο με τις δύο ομάδες μάλιστα στο φινάλε να φτάνουν κοντά στο να πάρουν τη νίκη με τους Τάνκοβιτς και Εμβιλά.

Έτσι ξεκίνησαν Καρέρα και Μαρτίνς

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με το αναμενόμενο 4-2-3-1, με τον Τσιγκρίνσκι να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Νεντελτσιάρου και τον Λόπες στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο Τσιντώτας ήταν στο τέρμα, ο Μπακάκης επέστρεψε επίσης στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Σιμόες και Κρίστιτσιτς ήταν στο κέντρο, με τον Μάνταλο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, τους Λιβάια και Γκαρσία στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Ο Πέδρο Μαρτίνς με το αναμενόμενο επίσης 4-3-3 για τον Ολυμπιακό, άφησε εκτός τους Καμαρά και Φορτούνη, με τον Τιάγκο Σίλβα να ξεκινάει στο κέντρο μαζί με τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά. Ο Σα ήταν στο τέρμα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας τετράδα στην άμυνα, Μασούρας και Βρουσάι στα δύο άκρα της επίθεσης και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

«Φτωχό» ματς με πολλά φάουλ και μονομαχίες σε έναν αγωνιστικό χώρο - ντροπή

Τα πρώτα 45 λεπτά του ντέρμπι θα... ξεχαστούν γρήγορα. Κακό ποδόσφαιρο, δίχως ρυθμό, με πολλά λάθη και φάουλ και δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά και να δυσκολεύει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Και οι δύο ομάδες ήταν πολύ συγκεντρωμένες στο ανασταλτικό κομμάτι, κλείνοντας όλους τους χώρους είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν μόλις δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, από μία για τις δύο ομάδες, αμφότερες από στατικές φάσεις. Στο 18' ο Ολυμπιακός πλησίασε στο να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μασούρας έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ, ο Ελ Αραμπί ξεμαρκαρίστηκε έξυπνα, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε στη γωνία την κεφαλιά του Μαροκινού φορ. Από στατική φάση ήρθε και η ευκαιρία της ΑΕΚ, όταν στο 35' ο Λιβάι Γκαρσία πήγε να κάνει ότι και στη Ριζούπολη, να σκοράρει δηλαδή με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Βάζοντας φάλτσα στην μπάλα σημάδεψε το πίσω δοκάρι, αλλά ο Εμβιλά πάνω στη γραμμή απομάκρυνε με το κεφάλι.

Βρουσάι και Σιμόες διαμόρφωσαν το τελικό 1-1, ευκαιρίες για νίκη από ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο τέλος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, Καρέρα και Μαρτίνς προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Ολιβέιρα αντικατέστησε τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δύο αλλαγές με τους Καμαρά και Φορτούνη να παίρνουν τη θέση των Τιάγκο Σίλβα και Μασούρα αντίστοιχα. Την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος την είχε ο Ολυμπιακός στο 52' όταν ο Εμβιλά από τα αριστερά σέντραρε αλλά ο Ελ Αραμπί σούταρε ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπουχαλάκη, αυτός τον Βρουσάι, ο οποίος έμεινε αμαρκάριστος και με πλασέ τελείωσε τη φάση στη γωνία του Τσιντώτα. Αρχικά υποδείχθηκε οφσάιντ, ωστόσο στο VAR φάνηκε πως ο Λόπες κάλυπτε τον Βρουσάι με τον Τρεϊμάνις να δείχνει σέντρα. Η ΑΕΚ συνέχιζε να μην μπορεί να φανεί απειλητική σε ροή αγώνα, παρά μόνο σε στατική φάση, όπως στο 63' όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, η μπάλα στρώθηκε στον Κρίστιτσιτς, το σουτ του οποίου ωστόσο πέρασε ψηλά άουτ.

Ο κινητικός Φορτούνης που είχε προσθέσει ταχύτητα στον Ολυμπιακό δημιούργησε ακόμα μια καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους στο 68' αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ απάντησε με μακρινό σουτ του Μάνταλου, το οποίο ο Σα έβγαλε σε κόρνερ. Ο Καρέρα ψάχνοντας για απαντήσεις έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές με τους Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και Παουλίνιο να περνάνε στο ματς αντί των Κρίστιτσιτς, Λιβάια και Μπακάκη με τον σχηματισμό να μην αλλάζει.

Μια στατική φάση, ωστόσο, θα έφερνε την ισοφάριση για την ΑΕΚ. Στο 80' ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ στο πίσω δοκάρι, η άμυνα του Ολυμπιακού έχασε τα μαρκαρίσματα, ο Σα έκανε κακή έξδο και ο Σιμόες με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 89' ο Ελ Αραμπί πέρασε και τον Τσιντώτα και σκόραρε, ωστόσο το σημαιάκι ορθώς σηκώθηκε για οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Με τη συμπλήρωση των 90' η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει την ανατροπή στο ματς με τον Γκαρσία να μπαίνει απειλητικά, να γυρίζει και τον Τάνκοβιτς να μην βρίσκει στόχο! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από ένα αχρείαστο κόρνερ του Παουλίνιο, ο Εμβιλά με κεφαλιά πήγε να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Τσιντώτα, ο οποίος απέκρουσε με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

MVP: Ο Σιμόες για το πάθος, την ένταση και τα τρεξίματα στο κέντρο, αλλά και για το γκολ της ισοφάρισης που κράτησε όρθια την ΑΕΚ.

Στο ύψος τους: Ο Φορτούνης άλλαξε τον ρυθμό του Ολυμπιακού με την είσοδό του. Από τα πόδια του ξεκινάει μάλιστα το γκολ. Στο ύψος του και ο Βρουσάι που άνοιξε το σκορ, ενώ από την ΑΕΚ καλό ματς έκανε και ο Γκαρσία στην πτέρυγά του, ενώ είναι αυτός που βγάζει την ασίστ από το κόρνερ για την ισοφάριση του Σιμόες.

Αδύναμος κρίκος: Ανσαριφάρντ και Μασούρας δεν βοήθησαν επιθετικά τις ομάδες τους και γι' αυτό έγιναν αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Η γκάφα: Η κακή έξοδος του Σα στο γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις δεν είχε κάποια πάρα πολύ δύσκολη φάση. Το VAR τον ενημέρωσε ότι ο Βρουσάι καλυπτόταν στο γκολ, δείχνοντας σωστά σέντρα, όπως και για το γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί σκόραρε ξεκινώντας από θέση οφσάιντ, σε μια φάση που σηκώθηκε η σημαία του βοηθού άλλωστε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Δίκαιο το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ο απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε προφανώς τις δύο ομάδες να δείξουνε την επιθετική ποιότητα που διαθέτουν. Η είσοδος των Καμαρά και Φορτούνη ανέβασε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν το προβάδισμα με τον Βρουσάι. Ο Καρέρα ίσως να άργησε να κάνει τις αλλαγές στο δεύτερο μέρος, αλλά η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε με τον καλύτερο παίκτη της στο ματς, τον Σιμόες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τις δύο ομάδες, με την Ένωση να παραμένει στο -6 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό στο +3 από τον δεύτερο Άρη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες (86' Ινσούα), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (71' Παουλίνιο), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (70' Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάια (71' Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (46' Καμαρά), Μασούρας (46' Φορτούνης), Βρουσάι (82' Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί

Διαβάστε ακόμα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα