Παναθηναϊκός: Τα μαθήματα από τα ντέρμπι ενόψει Τούμπας

Παναθηναϊκός: Τα μαθήματα από τα ντέρμπι ενόψει Τούμπας

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Τα μαθήματα από τα ντέρμπι ενόψει Τούμπας

bet365

Μπορεί ο Παναθηναϊκός κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ να δέχθηκε μόλις από ένα γκολ, ωστόσο, σε καθεμιά από τις δύο περιπτώσεις είχε στοιχεία που δεν θα πρέπει να εμφανίσει στο τρίτο ντέρμπι, την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Απαραίτητη η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του βορρά» που προέρχεται από την ήττα (1-0) στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας κόντρα στον Άρη και όλο το... τρίτο ημίχρονο που εξελιχθεί με τις κατηγορίες που έχουν εξαπολυθεί και την μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Ολυμπιακό αναφορικά με ακεραιότητα της αναμέτρησης...

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, συνεχίζει τη δουλειά του έχοντας καταφέρει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα να πάρει τρεις διαδοχικές νίκες μετά τα παιχνίδια με Παναιτωλικό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα και λίγο πριν φύγει το 2020 ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για το τρίτο μεγάλο ντέρμπι του Α' γύρου της Super League Interwetten απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

  • Αρκετά πιο «σφιχτό» κέντρο άμυνας

Στο πρώτο πολύ κακό ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, το «τριφύλλι» είχε παρουσιάσει μεγάλες ολιγωρίες στο κέντρο της άμυνας όπου είχαν παρουσιαστεί σ' εκείνο το ματς οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας.

Σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν και με τον Φραν Βέλεθ να έχει πάρει τα πάνω του, η συνεργασία του Ισπανού με τον Ολλανδό αποδίδει πολύ καλύτερα και φυσικά πέφτει πολύ βάρος στους δικούς του ώμους στο παιχνίδι με τον «δικέφαλο του βορρά» για τη βοήθεια που θα έχει και ο Σωκράτης Διούδης κάτω απ' τα γκολπόστ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να κινηθούν αρκετές φορές πρώτοι στις μεταβιβάσεις εντός περιοχής και από χαμένα μαρκαρίσματα είχε έρθει και το γκολ του Φορτούνη που με το σουτ που έκανε και το στόχο που έβαλε δεν γινόταν ν' αποφευχθεί για τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Μπόλονι, ο οποίος συνεχώς στέκεται στον τρόπο με τον οποίο θα επενδύσει σ' εκείνο το δεύτερο ημίχρονο, περιόρισε πολύ τον Ολυμπιακό στο δεύτερο 45λεπτο του αγώνα στο «Γ.Καραϊσκάκης», εκεί όπου πλέον είχαν αναλάβει οι Ζαγαρίτης και Σάντσες να βοηθήσουν πλέον επιθετικά κι όχι τόσο αντιμετωπίζοντας κινδύνους στην άμυνα της ομάδας τους. Οι Πειραιώτες είχαν μετρήσει 6 τελικές προσπάθειες, τις 5 εξ αυτών εντός περιοχής...

  • Αποφυγή άγχους, διατήρηση καθαρού μυαλού

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν πολύ διαφορετικό από εκείνο των «αιώνιων» αντιπάλων στο Φάληρο. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων από το πρώτο, εξαιρετικό του ημίχρονο και να έχει μια ασφάλεια, η οποία όμως μπήκε σε πολύ μεγάλο ρίσκο στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την ομάδα του Καρέρα στο ΟΑΚΑ.

Κι αυτό το ματς μπορεί ν' αποτελέσει οδηγό γι' αυτό που θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κοντρολάρει πολύ καλύτερα, να διαχειριστεί και να μην «καεί» στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» άρχισαν να υποχωρούν και να προσπαθούν ν' αντέξουν στο διάστημα που η ΑΕΚ είχε πλέον την αυτοπεποίθηση με το μέρος της και είχε καταφέρει να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς.

Η μείωση του σκορ έρχεται από λανθασμένη αντίδραση του Πούγγουρα που βγαίνει με το σώμα κι όχι με το κεφάλι υπολογίζοντας λάθος την πορεία της μπάλας προς τον Ολιβέιρα από το γύρισμα που έγινε από δεξιά, ενώ, λίγο νωρίτερα έχει χάσει τον Ανσαριφάρντ και ο Σένκεφελντ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν... πατήσει στην ταραχή της «πράσινης» άμυνας σε μια κατάσταση – μάθημα για το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι, με τον Βέλεθ ν' απομακρύνει σε κόρνερ ένα... παραλίγο σίγουρο γκολ από τον Λιβάια.

Στις καθυστερήσεις ήρθε και νέα χαμένη φάση με τον Πούγγουρα να χάνει τον Χνιντ που έκανε κεφαλιά αλλά έφυγε έξω. Σ' εκείνες τις στιγμές ο Παναθηναϊκός είχε και την τύχη με το μέρος του, σε ένα κομμάτι που θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει και να είναι πιο σίγουρος και ψύχραιμος. Η ΑΕΚ είχε φτάσει σε 9 τελικές προσπάθειες με 3 σουτ εντός περιοχής, 4 εκτός και 2 κεφαλιές...

  • «Απαγορεύονται» οι χαμένες ευκαιρίες

Μια στο «Γ.Καραϊσκάκης» από τον Μακέντα σε κενή εστία υπό πίεση, μια του Μαουρίσιο πάνω από την τελική γραμμή με την ΑΕΚ, ένα δυνατό σουτ του Χατζηγιοβάνη που είχε απομακρύνει ο Τσιντώντας και γενικά ευκαιρίες που θεωρούνται κλασσικές θα πρέπει να τελειώνουν με τη μπάλα στα δίχτυα σε τέτοια ματς.

Ο Παναθηναϊκός την «έπαθε» κόντρα στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να έχει κάνει τη ζωή του αρκετά πιο εύκολη με την «Ένωση» και κάτι τέτοιες στιγμές θα πρέπει να τον οδηγήσουν για το ματς με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή.

Σε τέτοια παιχνίδια οι πολύ καλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία δεδομένα δεν μπορούν να είναι πολλές και θα πρέπει όταν παρουσιαστούν για τους «πράσινους» να γίνει επίδειξη αποτελεσματικότητας. Βέβαια, για να γίνουν φάσεις θα πρέπει να υπάρξει και δημιουργία και σε αυτό το κομμάτι ο Βιγιαφάνιες, η διάταξη που θα επιλέξει ο Μπόλονι και ανάλογα τι θα γίνει στις πτέρυγες θα διαμορφώσουν την κατάσταση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα