ΠΑΟΚ: Ενα ακόμα βήμα για τη Νέα Τούμπα, αλλά υπάρχει δρόμος…

ΠΑΟΚ: Ενα ακόμα βήμα για τη Νέα Τούμπα, αλλά υπάρχει δρόμος…

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Ενα ακόμα βήμα για τη Νέα Τούμπα, αλλά υπάρχει δρόμος…

bet365

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε την Τρίτη (15/12) την τελική έγκριση στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη «Νέα Τούμπα», που έχει ακόμα δρόμο μπροστά της…

Ενα σημαντικό βήμα για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και της άδειας για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ έγινε την Τρίτη (15/12) από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο προχώρησε στην τελική έγκριση στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου το οποίο έχει εκπονηθεί για τη «Νέα Τούμπα».

Όμως, υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά σ’ ότι αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στις αρχές του 2021 αναμένεται να γίνει σύσκεψη του γραφείου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την παρουσία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια αφού συζητηθούν σε δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης οι τελικές ρυμοτομικές ρυθμίσεις, ο φάκελος θα πάει στο ΣτΕ προς έγκριση.

Δούμας: «Μόνο εμπόδιο ο χρόνος και το lockdown»

Ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το νέο γήπεδο στην Τούμπα, μιλώντας στο Metropolis 95,5 αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα που αφορούν το γραφειοκρατικό κομμάτι της όλης διαδικασίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σημερινή εξέλιξη-έγκριση:

«Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντολογικοί όροι. Υπήρχε η διαβούλευση με Περιφέρεια, Δήμο και κατοίκους. Μας κοινοποιήθηκε η έγκριση και πλησιάζουμε κάθε μέρα περισσότερο και στο τέλος».

Για το αν ουσιαστικά πρόκειται για τον «μισό» φάκελο του έργου:

«Ναι και κάτι περισσότερο. Η μελέτη περιβαλλοντολογικών, επικυρώνει τον σχεδιασμό. Δίνει τη δυνατότητα να μην μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ. Έλαβε τα πάντα υπόψη της η μελέτη».

Για τα επόμενα βήματα:

«Πρόκειται για δύο εγκρίσεις διαδικαστικού χαρακτήρα. Η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Δεν λένε πολλά, είναι διαδικασίες που πρέπει να τις υποστούμε χρονικά. Δεν είναι κάτι το σοβαρό, ούτε ανησυχεί. Θέλουν το χρόνο τους και δεν θα ξεπεράσουμε το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση του διατάγματος το καλοκαίρι. Πριν το Πάσχα θα έχει φτάσει στο ΣτΕ και θα γίνει διάταγμα».

Για τις ενστάσεις-αντιρρήσεις επαγγελματιών και κατοίκων:

«Θεωρώ ότι πλέον δεν υπάρχει εμπόδιο. Μόνο εμπόδιο ο χρόνος και το lockdown αν γίνει πιο βαρύ».

Για το ταμείο ανάκαμψης και κατά πόσο μπορεί ο ΠΑΟΚ να προσβλέπει σε χρηματοδότηση από εκεί:

«Θα έλεγα ναι, μπορεί. Το ταμείο ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσει οτιδήποτε είναι ώριμο. Το πότε θα είναι ώριμο κάτι και το πότε θα το χρηματοδοτήσει είναι στοίχημα. Ο δρόμος για τον ΠΑΟΚ, για να οργανώσει το σύνολο των μελετών για την επόμενη φάση, έχει ανοίξει. Όσο γρηγορότερα συμβεί, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει να χρηματοδοτηθεί το συντομότερο δυνατόν. Να πάρει άμεσα χρήματα η χώρα και ο ΠΑΟΚ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ώριμα Projects που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη. Θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες και θα βοηθήσουν η επόμενη μέρα να γίνει καλύτερη. Χρειάζεται ολοκληρωμένες μελέτες. Όσο υστερείς στο θέμα ώριμες μελέτες, δεν υπάρχουν χρήματα να λάβεις. Ο επόμενος αγώνας δρόμου για τον ΠΑΟΚ, δεν είναι να κυνηγήσει το πρωτάθλημα, αλλά την ωριμότητα των έργων που θα βοηθήσουν τον ίδιο αλλά και την πόλη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα