Ατρόμητος: Η εξαφάνιση της Τρίπολης

Ατρόμητος: Η εξαφάνιση της Τρίπολης

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Η εξαφάνιση της Τρίπολης

bet365

Την χειρότερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Ατρόμητος στο παιχνίδι με τον Αστέρα, με την επίθεση της ομάδας να είναι εξαφανισμένη για 90 λεπτά.

Όλο και χειροτερεύουν τα πράγματα για τον Ατρόμητο στο φετινό πρωτάθλημα. Η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώνεται όπως θα περίμεναν όλοι στο Περιστέρι και μάλιστα στο παιχνίδι με τον Αστέρα στη Τρίπολη ήταν σαν να μην βγήκε ποτέ στο γήπεδο. Ο Νταμίρ Κάναντι δοκίμασε για πρώτη φορά και το 4-2-3-1, αλλά τελικά βρήκε τους ποδοσφαιριστές του στο χειρότερό τους βράδυ.

Κάπως έτσι από αυτή την δοκιμή ακόμα ενός συστήματος, ο Αυστριακός δεν μπόρεσε να βγάλει αξιόλογο συμπεράσματα. Απουσίες, με εξαίρεση του Ραμπέλο, δεν είχε ο Ατρόμητος στην Τρίπολη και η εικόνα του σε καμία περίπτωση κανείς δεν περίμενε να είναι αυτή, ειδικά στην επίθεση! Μια επίθεση, που με εξαίρεση τον Γιώργο Μανούσο, δεν έχει βοηθήσει καθόλου φέτος την ομάδα του Περιστερίου, με τον Κάναντι από την πλευρά του να έχει... εξαφανίσει και κάποιους ποδοσφαιριστές! Ενώ στην Τρίπολη, ο Ατρόμητος έκανε μόλις δύο τελικές! Η μία ένα μακρινό απευθείας φάουλ του Μουνίθ και η άλλη σουτ του Αγκάγιεφ στις καθυστερήσεις ψηλά άουτ,

Μάτιτς στον πάγκο, Γιακουμάκης στην εξέδρα!

Σύμφωνοι, ότι το πρόβλημα του φετινού Ατρόμητου είναι συνολικό και δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες επιλογές του Κάναντι, αλλά με την γενική προσέγγιση του στα περισσότερα παιχνίδια. Ο Αυστριακός ακόμα ψάχνεται να βρει την καλύτερη σύνθεση για την ομάδα του, όμως έχουμε φτάσει στο τέλος του πρώτου γύρου και σαφώς δημιουργούνται ερωτηματικά και για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο Κάναντι λοιπόν, φαίνεται να έχει ξεχάσει σε πάγκο κι εξέδρα τους Μάτιτς, Γιακουμάκη. Ο πρώτος, ήρθε ως αντικαταστάτης του Βέλλιου, μετά από αναζήτηση δύο μηνών ώστε να γίνει μια προσεκτική και καλή κίνηση και τελικά ο Αυστριακός αποφάσισε πως εκείνος είναι ο εκλεκτός του για την κορυφή της επίθεσης. Ήρθε στο Περιστέρι, πήρε φανέλα βασικού με τον Ολυμπιακό κι αποβλήθηκε, από τότε παλεύει να βρει θέση στην ενδεκάδα. Έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο ακόμα παιχνίδια βασικός και είναι η αλήθεια πως δεν έχει δείξει να δένει με την υπόλοιπη ομάδα. Ωστόσο, ο χρόνος που έχει πάρει σε καμία περίπτωση δεν είναι εκείνος που θα βοηθούσε κάποιον να βγάλει σίγουρα συμπεράσματα. Ο Μάτιτς, λοιπόν, στο ματς της Δευτέρας με τον Ατρόμητο να χάνει 1-0 από το πρώτο μέρος, δεν ήταν καν στον πάγκο ώστε να δώσει κάποια λύση ερχόμενος από τον πάγκο!

Από την άλλη, χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Έλληνα φορ. Ο Αυστριακός τεχνικός είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν τον πιστεύει. Αν και στις πρώτες 7 αγωνιστικές με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κι εκείνο με τον Παναιτωλικό, είχε χρόνο συμμετοχές στις άλλες πέντε αναμετρήσεις έχουμε να τον δούμε σε αποστολή από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι. Η αλήθεια είναι πως οι λύσεις στην επίθεση για τον Ατρόμητο φέτος είναι πολλές, αλλά ο Γιακουμάκης θα μπορούσε να βοηθήσει από την στιγμή που οι Περιστεριώτες συνεχίζουν να προβληματίζουν στο επιθετικό μισό. Ίσως λοιπόν ο Κάναντι θα έπρεπε να σκεφτεί και πάλι την περίπτωσή του στις επόμενες αναμετρήσεις...

Ξεκάθαρο πρόβλημα στη νοοτροπία

Σίγουρα η μεγαλύτερη ευθύνη για την φετινή εικόνα του Ατρόμητου βαραίνει τον 50χρονο τεχνικό που συνεχίζει να... ψάχνεται, αλλά έχουν τις δικές τους ευθύνες και οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Αυτό που είδαμε για 90 λεπτά στην Τρίπολη ήταν ποδοσφαιριστές χωρίς πάθος, όρεξη και φαντασία. Μοναδική εξαίρεση ο Ανδρέας Γιαννιώτης!

Ο Έλληνας γκολκίπερ, κράτησε μόνος του την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι και την φάση του πέναλτι με τις επεμβάσεις του και προσπαθούσε σε κάθε φάση να... ξυπνήσει τους συμπαίκτες του. Όπως φάνηκε με αποτυχία! Οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου το βράδυ της Δευτέρας, ακόμα και εκείνοι που σε άλλα παιχνίδια δίνουν τα πάντα και ξεχωρίζουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος, φάνηκαν να μην μπορούν και να παίζουν χωρίς πάθος.

Το γεγονός αυτό είναι σίγουρα κάτι που προβληματίζει άπαντες στο Περιστέρι και θα κοιτάξουν να διορθώσουν. Έχουμε πολλές φορές φέτος, πως το πρόβλημα δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά οι εμφανίσεις. Άλλωστε αν κάποιος δει την βαθμολογία, ο Ατρόμητος είναι μέσα στο κόλπο της εξάδας, καθώς βρίσκεται μόλις στο -2 από την έκτη θέση. Αυτό που πρέπει να φτιάξει είναι η εικόνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η διοίκηση τον Ιανουάριο θα κάνει και πάλι ό,τι περνά από το χέρι της για να διορθώσει από μέρους της ό,τι μπορεί με κάποιες ποιοτικές προσθήκες...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα