Παναθηναϊκός: Ο Χατζηγιοβάνης των ντέρμπι

Παναθηναϊκός: Ο Χατζηγιοβάνης των ντέρμπι

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο Χατζηγιοβάνης των ντέρμπι

bet365

Το δεύτερο ημίχρονο του Χατζηγιοβάνη στο «Γ.Καραϊσκάκης» και το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι σημεία αναφοράς για τη συμβολή του 23χρονου εξτρέμ στο γρήγορο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αυτή τη στιγμή υπερέχει έναντι των υπόλοιπων εξτρέμ που βρίσκονται στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι.

Στο παιχνίδι που ακολούθησε του ντέρμπι των «αιωνίων» και προηγήθηκε της «μάχης» της Αθήνας αγωνίστηκε αρκετά καλά ο Αϊτόρ απέναντι στον Παναιτωλικό.

Ωστόσο, ο Χατζηγιοβάνης έδειξε και απέναντι στην ΑΕΚ πως στο τρανζίσιον που πρέπει να εφαρμοστεί με ταχύτητα και όσο γίνεται με ακρίβεια, έχει προσθέσει αμεσότητα και σοβαρότητα στις αποφάσεις του.

  • Πιο κοντά στον Μακέντα, γρήγορη σκέψη

Στο ντέρμπι με την «Ένωση» ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έμεινε πιο κοντά στον Μακέντα και ο Βιγιαφάνιες που θεωρητικά ήταν ο τρίτος της γραμμής κρούσης είχε τον ελεύθερο ρόλο και έπαιρνε περισσότερους χώρους από τον άξονα παρά από την πλευρά. Ο «Χάτζη», πέρα από το τρομερά επικίνδυνο γέμισμα στο ξεκίνημα με τον Μαουρίσιο να στέλνει τη μπάλα ψηλά σχεδόν πάνω από τη γραμμή, ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει τις κάθετες πάσες του «Βίγια» ώστε να ξεκινήσει η επίθεση από τους «πράσινους». Έτσι συνέβη στο συρτό σουτ του Σάντσες στο 30', με τον Έλληνα διεθνή να προλαβαίνει να του ανοίξει τη μπάλα προτού μαρκαριστεί.

Λίγο αργότερα φυσικά κάνει τη ντρίμπλα και «σερβίρει» στον Μακέντα το γκολ, ενώ, με την εκπληκτική προσποίηση στον Ινσούα, είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία με το σουτ που απομάκρυνε ο Τσιντώντας. Για λίγο δεν πρόλαβε στο δεύτερο ημίχρονο να φτιάξει ακόμα μια καλή στιγμή για τον Μακέντα που ήταν οφσάιντ όταν πήρε την ωραία μπαλιά του Χατζηγιοβάνη από την πλάγια γραμμή. Και σε αυτή φάση ο διεθνής εξτρέμ δεν το σκέφτηκε πολύ προτού πετάξει τη μπάλα στο χώρο...

  • Στο Φάληρο ανέβηκε η ομάδα, ανέβηκε κι εκείνος

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να καταβάλλει προσπάθεια και ν' αφήσει σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο για να ξεφύγει από τον παθητικό ρόλο που είχε στην έναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει αρνητική συμμετοχή στο γκολ των Πειραιωτών αφού χάνει την βαθιά μπαλιά προς τον Ραφίνια και πέφτει στο έδαφος, ενώ φυσικά, είχε και την... μουρμούρα για την αλλαγή του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Όταν, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα και να προσπαθήσει να παίξει, εκεί ο Έλληνας εξτρέμ έδειξε με τις κινήσεις του πόσο του ταίριαζε ξανά ο τρόπος που η ομάδα του Μπόλονι προσπάθησε να «χτυπήσει» τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Από το άμεσο γύρισμα προς τον Μακέντα, έστω κι αν η μπάλα βρήκε στον Σισέ, με τον Χατζηγιοβάνη να έχει επίγνωση του χώρου και της τοποθέτηση του Ιταλού, στο σπριντ που έκανε από δεξιά και το διαγώνιο σουτ που όμως για πολύ λίγο υποδείχθηκε πως ήταν οφσάιντ. Μια από τις μεγαλύτερες φάσεις του Παναθηναϊκού σ' εκείνο το ντέρμπι ανήκε σ' εκείνον, όταν στο 59' από το πανέξυπνο γέμισμα του Καρλίτος από αριστερά ο Χατζηγιοβάνης έκανε κίνηση προς την περιοχή με τον Μακέντα να έχει μείνει έξω από το «κουτί» και ο 23χρονος πλάσαρε στον Σα που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα