Παναθηναϊκός: Όταν επιστρέφει στην Λεωφόρο σχεδόν πάντα νικάει! (vids)

Παναθηναϊκός: Όταν επιστρέφει στην Λεωφόρο σχεδόν πάντα νικάει! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός: Όταν επιστρέφει στην Λεωφόρο σχεδόν πάντα νικάει! (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ιστορική του έδρα για πέμπτη φορά, με τις προηγούμενες τέσσερις να δείχνουν τον δρόμο ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα, μιας και ποτέ δεν έχει ηττηθεί!

Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ιστορικό για τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι», θα επιστρέψει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ενώ η Λεωφόρος θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Σάββατο αναμέτρηση με VAR. Αν λοιπόν υποθέσουμε πως το γήπεδο στον Βοτανικό θα γίνει, το γήπεδο της Λεωφόρου διανύει τα τελευταία χρόνια... ζωής κάτι που σημαίνει πως κάθε αναμέτρηση που διεξάγεται σε αυτό είναι ξεχωριστή.

Πόσο μάλλον, όταν ένα γήπεδο που υπάρχει από το 1923, καταφέρνει να προλάβει και την τελευταία μεγάλη αλλαγή στο ποδόσφαιρο, που δεν είναι άλλη από την είσοδο του VAR σε αυτό. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ πέρα από την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην ιστορική του έδρα, θα γραφτεί στην ιστορία του «Απόστολος Νικολαΐδης» και η χρήση VAR.

Έχει γυρίσει και κερδίσει ξανά με τον ΠΑΣ

Όπως είπαμε αυτή είναι η πέμπτη επιστροφή του Παναθηναϊκού στη φυσική του έδρα, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν σε αυτή τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια ομάδα που έχουν συναντήσει και πάλι σε επιστροφή τους, στη δεύτερη τους το 2000.

Τότε, ο Παναθηναϊκός μετά από 11 χρόνια στο ΟΑΚΑ, αναγκάζεται να επιστρέψει στο γήπεδο της Λεωφόρου, καθώς το Ολυμπιακό Στάδιο έκλεισε για ανακατασκευή ώστε να είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Έτσι, οι «πράσινοι» βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη φυσική τους έδρα, η οποία φυσικά άλλαξε, ομόρφυνε ώστε να υποδεχτεί για πρώτη φορά μετά το 1989 τον Παναθηναϊκό.

Εκείνη η επιστροφή συνοδεύτηκε με ιστορικές στιγμές και προκρίσεις στην Ευρώπη μέχρι το 2005 που το «τριφύλλι» ανηφόρισε εκ νέου για το Μαρούσι και το ΟΑΚΑ, όμως η πρώτη αναμέτρηση του 2000 ήταν όπως και τώρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τότε (16/9/00) το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει της ομάδα των Ιωαννίων με 2-1. Σκόρερ ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος και με αυτογκόλ ο Άριαν Τζούμπα, με τον Λιπάτιν να μειώνει για τους φιλοξενούμενους.

Δύο νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στον «αιώνιο»

Το 2000 δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που επέστρεψε ο Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Είχε προηγηθεί η επιστροφή του συλλόγου στην ιστορική του έδρα το 1989 στα μέσα της σεζόν, περίπου όπως τώρα, και για μερικούς μήνες.

Τότε (8/1/89), το πρώτο παιχνίδι που έγινε ήταν κόντρα στον Λεβαδειακό σε μια κατάμεστη Λεωφόρο! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 με τέρματα των Σαμαρά και Αντωνίου. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, μέχρι και το 2000 και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ που αναφέραμε παραπάνω.

Η τρίτη επιστροφή του «τριφυλλιού» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» συνδυάστηκε με το μοναδικό ντέρμπι «αιωνίων» που έχει πέσει πάνω σε επιστροφή. Ήταν 2/9/07, πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στην επιστροφή του στην Λεωφόρο, με τις δύο ομάδες να μένουν σε ένα 0-0 με ελάχιστες φάσεις.

Τελευταία επιστροφή των «πράσινων» στην Λεωφόρο μέχρι αυτή του ερχόμενου Σαββάτου, είναι εκείνη του 2013. Πρεμιέρα πρωταθλήματος στις 18/8 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και πρώτο παιχνίδι του Μάρκους Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 2-0 με τέρμα του Νάνο και του Σουηδού επιθετικού.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν είναι αήττητος στα παιχνίδια που επιστρέφει στην ιστορική του έδρα. Μάλιστα, μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία η οποία είναι σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η παράδοση λοιπόν είναι με το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι κόντρα στον ΠΑΣ και ίσως είναι ευκαιρία το «τριφύλλι» να πανηγυρίσει την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα! Αν τα καταφέρει, αυτό θα γίνει για πρώτη φορά την φετινή σεζόν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα